PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=130177}

Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 498 tys. ocen
8,2 10 1 498231
7,6 48 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

Pytanie

użytkownik usunięty

Wiem, że podobne pytanie było zadawne na tym forum już ze 20 razy, ale znowu chodzi mi o tę nogę House'a. Wiem, że był to zawał mięśnia wywołany zakrzepem (chyba). Jednak, czy ktoś z Was wiem może, co było powodem tego zakrzepu? Czy House miał wcześniej jakiś uraz (wypadek) lub może na coś chorował? Generalnie, u zdrowych ludzi zakrzepy raczej się nie wytwarzają.

ocenił(a) serial na 8

Nie mam pojęcia, ale nie przypominam sobie, aby było kiedyś w serialu wspomniane coś na ten temat w którymś z odcinków serialu.

ocenił(a) serial na 9

nie pamiętam w którym sezonie ale pamiętam, że w odcinku o tytule "3 historie " jest opisana cała ta historia z nogą Housa ^ ^

albo 3 albo 4 historie :P

ocenił(a) serial na 10
kara_kwiatek

A mi się zawsze wydawało że to Stacy go postrzeliła w nogę w czasie gry w paintball i wtedy dostał tego zawału. Jestem pewny że gdzieś o tym czytałem ale nie mam pojęcia gdzie

użytkownik usunięty
Joker_27

To mogło być to. Szczególnie, jeśli byłby to strzał z bliskiej odległości.

ocenił(a) serial na 10

gdy Stacy strzeliła w hous'a to się poznali a jak miał zawał to byli małżeństwem wiec nie bardzo z tego powodu miał zakrzep

użytkownik usunięty
ggrzesiu_2

Stacy i House byli małżeństwem?

ocenił(a) serial na 10

ggrzesiu_2 nie mieszał House nigdy się ze Stacy nie ożenił

House i Stacy nigdy nie byli małżeństwem. Po prostu mieszkali razem przez 5 lat. Na paintballu się poznali - mecz prawnicy vs lekarze i nie ma to żadnego związku z nogą.
W serialu NIGDY nie było powiedziane, co spowodowało zawał mięśnia. Możemy przypuszczać, że stało się to podczas gry w golfa.

ocenił(a) serial na 10
BeKaeS

Three Stories - w tym odcinku jest opisana cała historia w związku z House'a nogą

kamil_morawski1

Owszem, ale przyczyna samego zawału mięśnia, o którą pyta nat0 nie jest podana.

użytkownik usunięty
BeKaeS

Nie wiedziałam, że golf to taki kontuzyjny sport;)

ocenił(a) serial na 10

House nie został postrzelony... Zawał mięśnia był spowodowany zakrzepem.
Nawiasem mówiąc fajnie wymyśliliście z tym postrzałem ;)
Pozdrawiam Kruchy :)

użytkownik usunięty
Kruszon_filmweb

Czyli wracamy do punktu wyjścia:)

Dobrze, zakładam, że nie jest wyjaśnione, co mogło być przyczyną zakrzepu. W prawdziwym życiu, też nie zawsze wiadomo. Ale dzięki za odpowiedzi:)

ocenił(a) serial na 10

Zawał mięśnia spowodował zakrzep. Tak od tak i tyle na ten temat.