Dr House

House M.D.
2004 - 2012
8,2 503 tys. ocen
8,2 10 1 503475
7,7 33 krytyków
Dr House
powrót do forum serialu Dr House

top4

ocenił(a) serial na 10

Co myślicie na temat top4 w serialach Dr House. Wg mnie jest on stanowczo za nisko. Powinien mieć top3 co najmniej. I czemu jest za Dexterem.
Czyżby Dexter był lepszy od Dr House? Przypomnę że Dr House dostał dwa złote globy, 3 nagrody Emmy i Peabody Award. A Dexter zero.
Proszę o szczerze odpowiedzi.

kamil_morawski1

Ja również nie zgadzam się z czwartym miejscem . Moim zdaniem "Dr House" jest 6329749821984 razy lepszy od "Przyjaciół" , którzy zajmują pierwszą pozycję . Jeśli chodzi o "Dextera" i "Kompanię braci" - nie wiem , nie oglądałam , jednak miejsce czwarte to ogromne niedomówienie .

Lumpek

Jeśli obchodzi was Top filmwebu i ilość wygranych nagród to pozostało mi tylko Wam współczuć. Żadne z nich nie jest wyznacznikiem poziomu.

W topie znajduję się seriale najpopularniejsze, a nie najlepsze (stąd średni House, czy Lost i nawet Dexter w czołówce, a The Wire, The Shield poza pierwszą setką). Co do nagród - Emmy to kompletny syf i pomyłka w 3/4 przypadków, Złote Globy zdarzają się być przydzielone bardzo odpowiednio.

Każdy oczywiście ma swój gust, ale jeżeli uważacie House'a za jakiś rewelacyjny/genialny serial to tylko dlatego, że nie macie porównania. Nie zrozumcie mnie źle: początkowe sezony to całkiem niezła telewizja, ale tylko tyle.

Co do Dextera i Friends, to uważam że oba są lepsze od House'a. Mimo, że Dexter ma tragicznie słaby 3ci sezon i średni 4ty, a poziom Friends spadał równo po 6tej serii: oba wypadają lepiej. Mówię o wersji oryginalnej, be żadnego lektora.

ocenił(a) serial na 10
Lumpek

Lepszy od przyjaciół i lepszy od Dextera... pewnie głupie dzieciaki podwyższają ocenę w filmom w top3 lub zniżają ocenę House'a nie wiedząc nawet o co chodzi w tym wartościowym serialu. Top2 powinien dla mnie mieć i tyle.

ocenił(a) serial na 10
kamil_morawski1

Mam porównanie. Myślisz że oglądałem tylko jeden serial. A Friends mogą się schować przy Housie. Dexter jest bardzo dobry ale nie tak jak House.

kamil_morawski1

Ok, ciekawy jestem wobec tego, jakie są Twoje inne ulubione serialowe pozycje.

Wojtky

Swoja drogą gdyby to ode mnie zależało, to House w pierwszej setce by się nie znalazł. Mimo, iż Lauriego bardzo lubię. Zarówno za tą, jak i za jego parę innych ról. Był czas, że serial też darzyłem sporą sympatią.

ocenił(a) serial na 8
kamil_morawski1

2 złote globy i 3 Emmy's i 4-te miejsce to za nisko dla House'a ?? heh, to co powiesz o 7-ym miejscu "Lost", zdobywcy 9 Emmy's (z 36 nominacji), 10 saturnów i 1 złoty glob ?.. to wszystko w 5 sezonach (w przypadku obu seriali) .. Dla porównania "Przyjaciele" w 10 (!!) sezonach zebrali tylko 1 złoty glob i 6 Emmy's ... Trolli na filwebie niestety jest aż nadto ;/ Ostatnio zaatakowali obie częsci "Ojca Chrzestnego" i niestety udało im się ;/

ocenił(a) serial na 8
aqu32

Ja też uważam, że 4 miejsce to za mało dla tak dobrego serialu. I proszę bez tekstów o fanbojstwie, bo oglądałem prawie całego Dextera oraz sporo razy Friends i te seriale wdł. mnie nie umywają się go Housa.
Z tego serialu aż bije głębia, świetna gra aktorska oraz genialne poczucie humoru ;)

ocenił(a) serial na 10
SteveFox

House jest świetny, ale porównywanie go z Friends to pomyłka , Przyjaciele to serial wszech czasów.

ocenił(a) serial na 10
2903

Friends to serial montonny. I co z tego, że dłużej leci nic House. Nie liczy się ilość tylko jakość w tym przypadku. Friends to nieporozumienie w top1.

ocenił(a) serial na 8
kamil_morawski1

Hihi, Doktorek właśnie się przebił na 3 miejsce ;)

ocenił(a) serial na 10
SteveFox

Przyjaciele widziałem kilka odcinków i w najbliższym czasie nie mam najmniejszego zamiaru oglądać reszty. Na 1 miejscu dałbym razem Housa i Lost

SteveFox

W moim osobistym rankingu House ma pewne i nie podważalne 3 miejsce. Ustępuję jednak dwóm serialom, które mają przede wszystkim ciekawą fabułę. Oglądanie House'a sprawia mi mnóstwo radości, ale jednak nie mam czegoś takiego że nie mogę się doczekać kolejnego odcinka itp. Fabuła w House jest dość ograniczona, wiadomo kręci się w okół głównego bohatera (przeważnie) i nie trzyma za bardzo w napięciu... No przynajmniej mnie. Oczywiście ten serial nie ma tego za zadanie, no ale ja po prostu tematycznie wolę bardziej coś tajemniczego, wciągającego, kryminalistycznego itp. House'a "po prostu się ogląda" i tyle. Ode mnie 9/10 i 3 miejsce wśród seriali. No i "Dexter" na pewno jest lepszy od "House'a" jak już założycielka tematu porusza ten temat. Tylko, że te seriale są bardzo od siebie różne, i nic dziwnego, że na forum o Gregu będą pozytywne opinie na temat House i że Dexter jest gorszy. Napisz taki temat na forum Dextera to zobaczysz co jest lepsze:) No, ale oczywiście nie o to mi tutaj chodzi. 70% ludzi oglądających serial Dr. House to płeć piękna. Czyli na 10 osób oglądających Dr House 7 to kobiety, i 3 facetów. Serial "Dexter" w 90% oglądają mężczyźni, a w 10% kobiety, czyli na 10 oglądających jest 9 facetów i 1 kobieta*. Dlatego tym serialom "jest ze sobą nie po drodze". Bardzo rzadko się zdarza, że jakaś osoba widziała w CAŁOŚCI te dwa seriale. Ja akurat mam to szczęście, że widziałem, ale jeśli weźmiemy pod uwagę kobietę, to szanse są naprawdę bardzo małe. Zwłaszcza jak różne są to seriale, jeden komedio-dramat, a drugi kryminał, dramat. To jednak zupełnie coś innego. Tylko, żeby zaraz Panie się nie denerwowały, ponieważ to są tylko suche fakty i statystyki. Pozdrawiam

*Dane statystyczne wzięte ze strony SHOWTIME (Dexter) i FOX (dr House).

ocenił(a) serial na 8
Dances_with_Life

Jak przeczytałem te dane statystyczne, to już miałem się pytać czy sam je wymyśliłeś, a tu widzę na dole przypis:P Dziwne, bo jak obserwuje, to znajome mi osobniki płci żeńskiej Housa nie oglądają, a oglądają ci płci męskiej, w przypadku Dextera także obserwuję przeciwne zjawisko do tego jak wypadają dane statystyczne. Wniosek? Dane chyba nijak się mają do polskich realiów.
Co do tych wszystkich porównań Housa, Dextera, Friends itp. itd... to jesteście bandą debili, bo każdy serial jest inny i nie można ich porównywać, dla mnie to jest głupota, że jakiś kretyn wsadził by Housa poniżej pierwszej setki, bo mu się podobają jakieś strzelaniny... kompletnie inne seriale nie powinny być do siebie porównywane, to tak jakby porównać arbuza do gruszki... no niby mają coś wspólnego, ale jednak różnią się diametralnie.
Osobiście, uwielbiam zarówno Housa jak i Dextera.

ocenił(a) serial na 5
kamil_morawski1

House był już na pierwszym miejscu swego czasu. 4 miejsce jest jak najbardziej adekwatne do poziomu serialu.

Już widać efekty trollowania fanatyków Housa:
Dexter: spadek średniej z 8.549 na 8.548
Kompania Braci: spadek średniej z 8.532 na 8.531
Dr House: skok z 8.531 na 8.533

Jesteście żałośni.