Kontynuacja Dragon Ball'a Z. Film ujrzy światło dzienne 2013 roku. Bardzo mocno jest w to
wmieszany Akira Toriyama:) Najciekawsze jest to że DB GT nie jest wliczany do kanonu
oryginalnej historii. Podkreślając jednocześnie, że ten film będzie oficjalną kontynuacją
historii zawartej w Dragon Ball Z
To może odpowie na Twoje pytania:
http://www.youtube.com/watch?v=eFYRuFPSvVs
http://www.youtube.com/watch?v=QxZamhtx4SM
Info z db4ever.com
"Zacznę od najciekawszego. Od trzech tygodni wśród fanów mangi i anime zaczyna być głośno o nowym nadchodzącym wydarzeniu w świecie Dragon Balla. Ci, którzy czytają Hot Newsy na naszej stronie już wiedzą o co chodzi. Mówię oczywiście o nowym pełnometrażowym kinowym filmie animowanym Dragon
Ball Z, który będzie miał premierę 30 marca 2013 roku w japońskich kinach.
Zanim jeszcze zaprezentuję pierwszy Teaser filmu Dragon Ball Z (2013), to małe info:
Yūsuke Watanabe, scenarzysta owego film potwierdził oficjalnie na swoim Twitterze, że akcja w filmie będzie umiejscowiona w dekadzie - od pokonania Buu do momentu kiedy Goku spotyka Uuba.
@komori_mayo Thanks! Strictly speaking, it’s between the comic’s “final chapter” and “just before that”. GT isn’t part of the original work, after all~. […]
Ciekawi ostatnie zdanie, gdzie scenarzysta podkreśla, że DB GT nie jest wliczany do kanonu oryginalnej historii. Podkreślając jednocześnie, że ten film będzie oficjalną kontynuacją historii zawartej w Dragon Ball Z (jak wiemy scenariusz powstał przy głębokiej współpracy Akiry Toriyamy).
Scenarzysta dodał także, że jest dla niego ogromnym zaszczytem pracować nad scenariuszem pierwszego, od 17stu lat kinowego filmu Dragon Ball Z. Podkreśla, że swoją pracą chce uhonorować oryginalną historię. Dodał, że film to kompletnie nowa, oryginalna historia. "Toriyama-sensei jest naprawdę wielki. Mogę powrócić do czasów dzieciństwa. Myślę, że zachowam swoje włosy ufarbowane na blond aż to premiery filmu wiosną."
A teraz najważniejsze, 21 lipca w Japonii odbył się konwent Saikyō V-Jump Festa, pokazano na nim pierwszy teaser nowego filmu Dragon Ball Z (ZDJĘCIE). A dziś, lekko przerywany i prawie kompletny zwiastun możemy obejrzeć na nagraniu z telewizji Fuji TV, gdzie zaprezentowano go dzisiejszego ranka.
Oto on (fragmenty zwiastunu są w sekundach 00:34-00:52, a także jeden mały: 01:06-01:12)"
No tak, ale fabuły na razie nie zdradzają... Ale jestem prawie przekonana że jak się za to bierze Akira Toriyama to to musi być sukces =D
Do przewidzenia było to że jeśli bierze się za to Akira to GT nie będzie brane pod uwagę, bo to zupełnie inna historia stworzona przez wytwórnie a nie przez niego, chętnie poczekam do końca marca, ciekawa jestem co z tego wyjdzie :)
I bardzo się cieszę że GT nie jest brane pod uwagę:):):) Będzie napewno kontynuacja z mrocznniejszą historią, a nie jakaś bajka GT...
też się cieszę :P gdy jakiś czas temu mając trochę czasu wzięłam się za oglądanie DB, przez GT jakoś przebrnąć nie umiałam ;]
Mam szczerą nadzieję, że po tak długiej przerwie zafundują coś z naprawdę konkretnym scenariuszem, co najmniej tak dobrym jak z "Wrath of the Dragon", oraz że film nie będzie trwał ~40 minut, tak jak większość kinówek, ale np dobre 2 godziny :)
jasne XDDDD od wczoraj cos mnie wzieło i maluję postacie z DBZ a tu takie wieści haha xD
boję się tylko o muzykę... anime było świetne bo trzymało poważny klimat ( przynajmniej potrafili oddzielić żarty od walki na serio :) pomijam bubbu ), wykorzystywali przy tym NIESAMOWITĄ ścieżkę dźwiękową (przykład tutaj http://www.youtube.com/watch?v=TbnvwvhY3UA szczególnie pierwszy utwór i ten, który zaczyna się w 1:34 :D była moc :D tego nie da się zapomnieć, gdy Songo walczył w imię kazdej istosty żyjącen na tym świecie heh..dobre czasy :D)
wolałbym by Akira wrocił do tworzenia kolejnych odcinków - film kinowy nigdy nie był tak dobry jak anime..no ale... raczej się nie doczekam ;-(