Mam pytanie co ocenzurowano? Ja posiadam wszystkie odcinki wersji francuskiej i wiem ze jest to wersja juz z cenzura. Co takiego bylo w wersji japonskiej ze musiano to cenzurowac?
Kilka scen "nieodpowiednich" dla oczu ich dzieciaczków - np. jak Bulma coś pokazuje Kamesheninowi albo jak Komórczak zwymiotował C18 :) poszukaj na stronach o DB tam jest kilka artów na ten temat (p.s. francuskie odcinki są i tak lepsze od amerykańskich - tam jest o 15 odcinków mniej...tak pocięli...)
Dokładnie. Na youtubie masz dużo odcinków dbz po angielsku (znajdą się i japońskie z angielskimi napisami). Głównie wycinali podstawowe krwawe sceny, a dokładniej samą kre i zostawiali tylko ta która była na wojownikach (nie wiem, kapiąca krew jest bardziej brutalna niż, ta wypływająca z ust? O_o) Ale również i inne sceny jak eksplozja Kurrina albo Majin Buu, który rozwalił jednego z kolesi od środka. Ale mimo wszystko dobrze że wziąłeś francuską wersję bo ma fajniejszy soundtrack (choć amerykański wcale nie jest taki zły, powiedziałbym że nawet całkiem niezły)