błagam nie dawajcie aktorom, filmom czy serialom, które znalazły się wyżej od waszych ulubionych aktorów, filmów i serialów w TOP 100 bezsensownych jedynek.
niektórzy piszą: co to wogóle jest i co robi na 5 czy 6 miejscu??
skoro nie znacie np. twórczości jakiegoś aktora to błagam nie oceniajcie go tylko po to aby spadł... obejrzyjcie najpierw parę filmów z tym aktorem, a potem ocenicie, jeżeli wam się nie spodoba jego gra to oczywiście macie prawo dawać niskie oceny, ale nie dawajcie ich tylko po to aby spadł w rankingu... :( to samo co do filmów i seriali..
jest też wiele osób które zakładają wiele kont i oceniają swoje ulubione filmy dziesiątkami po to aby poszły w górę :/
TO JEST GŁÓWNY PROBLEM CAŁEGO FILMWEBU, wiele ludzi tak robi... :/
ja nie przepadam za anime, ALE NIE DAJĘ JEDYNEK po to aby Dragon Ball spadł w rankingu, a dowiedziałem się, że wiele osób już to zrobiło :|
Ja zawsze oceniam filmy po swojemu i nie obchodzą mnie za bardzo rankingi... Uwielbiam dragon balla ale nie bede sie czuł szczęsliwszy jezeli byłby na miejscu 1. Natomiast mysle ze filmweb winien przy podliczaniu sredniej odrzucać skrajne oceny - np 10procent najlepszych i najgorszych ocen nie powinny byc brane pod uwage. Smiesza mnie ludzie ktorzy wystawiaja filmom same 1 czy 10.
a po co Ci w ogóle do szczęścia jakiś ranking? co to zmieni, czy film jest na 3085730. miejscu, czy jest w top 3? skoro go lubisz to i tak będziesz się nim jarał, chyba, że wyznacznikiem jakości filmu jest dla Ciebie pozycja w rankingu. pzdr.
ale czasem jak chce zobaczyć jaki film jest dobry, warty obejrzenia, to spoglądam na ranking, no cóż ale on nie jest za bardzo wiarygodny...