PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83381
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z

Witam, kiedyś oglądałem "Dragon Ball Z", ale nie przypominam sobie, żebym oglądał inne części.
Teraz ponownie odświeżyłbym sobie wspomnienia z dawnych lat, ale nurtuje mnie pytanie: Jak
bardzo powiązane są ze sobą "Dragona Ball" "Dragona Ball Z" "Dragon Ball GT" Dragon Ball Kai",
warto obejrzeć każdy z nich po kolei, czy może tylko "Dragon Ball Z"?

kluszczor13

W Dragon Ball, jako pierwszej serii, zostały ukazane początki przygód i przyjaźni głównych bohaterów. Dragon Ball Z jest ścisłą kontynuacją poprzedniej "serii", a akcja rozpoczyna się 5 lat po zakończonych przygodach ukazanych w DB. Natomiast DB GT jest "serią" stworzoną w dużej mierze przez fanów z małym udziałem twórcy DB.
Dragon Ball Kai jest to skrócona wersja DBZ - bez licznych fillerów ale i bez sagi Buu.
Pytasz czy warto... Jeżeli chcesz się dowiedzieć jak Goku poznał Bulmę, Kamesennina czy też Piccolo oraz jak zwiedzał świat by stać się silniejszym to odpowiadam, że warto obejrzeć całość od A do Z. Jeżeli natomiast wystarczy Ci informacja, że się znają i już to... nic nie odpowiem :]

Moandor

Ok, właśnie mniej więcej o to mi chodziło :) Myślę, że czas zabaczyć DB od podstaw. Dzięki!