Bajka naprawdę fajna, wspomnienia z dzieciństwa, RTL7, sentymenty itp., ale ocena 8,4 i pozycja
w top10 seriali, to jakieś koszmarne nieporozumienie. Trzeba mieć pstro w głowie, żeby dać tej
bajce dla dzieci ocenę powyżej 8. Ludzie ogarnijcie się!
Ale Pingwiny z Madagaskaru to niby nie bajka dla dzieci? I do tego tak gówniana, że aż mnie kiszki skręcają jak to oglądam. A dałeś jej 9/10. Ja mogę powiedzieć to samo o Tobie, że masz pstro w głowie dając taką notę jakiemuś komputerowemu szajsowi :D
Wolę po stokroć obejrzeć jakąś scenkę z DBZ na yt, niż patrzeć co dzisiaj dzieci w TV oglądają.
Ben 10 i inne tego typu mózgotrzepne gówna
Nikt Ci nie każe oglądać pingwinów, oglądaj sobie Dragon Balla i inne anime ryjące beret. Co to ten Ben 10 to mi google dopiero powiedziało, widzę, że orientujesz się w bajeczkach, no fajnie. Pewnie pokemony też jeszcze zbierasz, pozdro.
Dragon Ball Z - ryjące beret?
Co do Pokemonów się zgadzam, że to była masakra dla naszej psychiki w dzieciństwie ale DBZ? Uczył wiele rzeczy, przyjaźni, poświęcenia, współpracy podczas walki ze złem, na dodatek nie jest to na pewno bajka dla dzieci, mimo wszystko prawie wszyscy wtedy to oglądaliśmy i jakoś nie słyszałem, żeby ktoś wyskakiwał z okna i próbował latać więc ryjące beret to na pewno nie jest.
Wszystko fajnie, tylko moim zdaniem, na ocenę 10 zasługują naprawdę wyjątkowe produkcje, które porwały, zachwyciły, są ponad czasowe i chętnie się do nich wraca. Nie można szafować 10-tkami na prawo i lewo, bo potem wychodzi taki dragon ball z w top 10 seriali. Jeśli uważasz, że powinien być tak wysoko, to nie mamy o czym rozmawiać. Jest wyżej niż np. (dr house, dexter, spartacus) - paranoja jakaś! Pingwinom dałem 9, może na wyrost trochę, ale mają notę średnią 8,1 i nie chciałem jej zaniżać, bo przyjemnie się to ogląda.
Dla mnie DBZ to arcydzieło i dlatego daję 10/10 mam do tego pełne prawo. Łącznie dałem tylko 7 dyszek na 205 ocenionych filmów więc na pewno nie szastam dyszkami na lewo i prawo jak niektórzy.
Zresztą to tylko filmweb, te rankingi są niemiarodajne.
Dr House to akurat wg. mnie jeden z najgorszych tasiemców świata, Na dobre i na złe z poyebanym doktorkiem jako głównym bohaterem. Pomylone to jest
"na ocenę 10 zasługują naprawdę wyjątkowe produkcje, które porwały, zachwyciły, są ponad czasowe i chętnie się do nich wraca"
DBZ spełnia wszystkie te wymogi jak dla mnie :)
Tak piszesz że trzeba mieć pstro w głowie żeby dawać bajce ocenę więcej niż 8, ktoś ci wytyka ze dałeś 9 pingwinom a ty się zgadasz, czyli rozumiem wcześniejsze oskarżenia bezpodstawne ? Mówisz komuś jak ma oceniać, tylko zwróć uwagę że każdy ma odmienne gusta i dzięki temu powstaje ocena średnia. Jedni dają 10 z sentymentu, drudzy za epickie walki a trzeci za animację i nie powtarzalność. Ktoś mądry kiedyś powiadał że o gustach się nie dyskutuje, tym bardziej nie mogę zrozumieć że zastrzegasz sobie prawo do komentowania tego jak ktoś ocenia. Dragon Ball nie ma oceny prawie 8,5 dlatego ze kilkunastu maniaków nawbijało 10 ale dlatego ze na szerszą publikę tak zadziałała ta animacja że wysoko ją ocenili. Śmiać mi się chcę jak toś piszę "Żenada..","Nic Specjalnego","Gra Warta Świeczki " tylko dlatego żeby innych sprowokować do dyskusji. Dobra oceń sobie na 5 ale czy musisz tworzyć oddzielny temat, gdybym pod każdym filmem prowokował swoją oceną odstającą od danej średniej to by mi życia nie starczyło. Spoko dałeś 5,lubisz Pingwiny i Hałsa, inni dają 10,nie lubią pingwinów i kuśtykajacego doktorka. Jak dla mnie temat do zamknięcia
Naucz się czytać ze zrozumieniem. Przypisujesz mi zdania których nie powiedziałem. Powiedz w którym miejscu wyraziłem uwielbienie serialem dr. house i pingwinami??? Uważam, że dr. house jest zwyczajnie o niebo wyżej niż wspomniany dragon ball. Nie lubisz krótkich zwrotów w tytule tematu? Myślisz komuś chce się czytać długie wypowiedzi jak twoja, które ładu, składu nie mają, jeszcze do tego z błędami ortograficznymi? Ocena 5 wg filmwebu = średni, czyli krzywdy nikomu nie robię mówiąc, że ocena nieadekwatna do treści. A zobacz sobie inne tematy, pod hasłem Dragon Ball Z, żeby zobaczyć jak ludzie prowokują. Ja zwyczajnie wyrażam swoją opinię, w końcu od tego jest te forum, ale z gimbusami nie ma co gadać...
Dragon Ball należy do produkcji, które są naprawdę wyjątkowe, które porwały, zachwyciły, są ponad czasowe i chętnie się do nich wraca :)
Dragon ball ryje banie? Na tym serialu mozna uronic lzy a nie taki dr hals i pingiwnki z madagaskarku idz jeszcze lepiej po kubusia i obejrzyj bena tena hehe
Człowieku, zobacz czy Cię w spożywczaku nie ma. Sam widzę w twoim profilu, że chcesz obejrzeć "Smerfy 2", ręce opadają