PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83328
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z
marvelcomics

Videl , bo najładniejsza

ocenił(a) serial na 10
adamusio

NAJFAJNIEJSZY to jest Vegeta :) najbardziej barwna postać.

karol10104

No Vegeta był najbarwniejszy ( nie chodzi mi tu o kolor skóry ) i to on w moim rankingu najfajniejszych postaci jest zaraz za Videl :)

karol10104

tak jest!

troche tragiczna też postać - dużo emocji przeżywał, jak na drania...

marvelcomics

Frezer

ocenił(a) serial na 9
marvelcomics

Freezer i Krillin.
Za to najbardziej nie lubiłem Vegety.

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

Gruby Majin Buu, zwłaszcza jego głos

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

Vegeta jest rewelacyjny

maciej2801

Vegeta nigdy nie pokonał Freezer on nikogo nie pokonał

ocenił(a) serial na 10
SeBo47

C 19 pokonał (a C19 był silniejszy od Frezera ;) )
Zarbona pokonał , Kivi pokonał , Tego ziomala od Babidiego - fakt ,żadne specjalności , ale trzeba przyznać Vegecie ,że z tymi "największymi" przegrywał w wielkim stylu ;) Vegeta to taki "wielki przegrany" w DBZ :)

ocenił(a) serial na 10
bobels

Czasami mi było aż Vegety żal ,że tak się starał (miał chyba największe ambicje) a zawsze dostawał największy wpier...hehe :)

bobels

chyba nie był silniejszy ale to jest takie gdybanie , postać C 19 mnie denerwowała był taki niepozorny

ocenił(a) serial na 10
bobels

prawie rozwalił Cella w jego "Perfekcyjnej Formie" final flashem, ale trochę czegoś zabrakło, a bubu też miał możliwości do regeneracji - taki zonk :D

ocenił(a) serial na 10
Cobra93

....

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

A jeśli chodzi o ulubioną postać to Gohan :) Jedyny , który przewyższył Goku :)

ocenił(a) serial na 10
bobels

Kiedy przewyższał Goku?

ocenił(a) serial na 9
Firxenow

W cell games i w buu sadze

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

w cell game faktycznie potrafił się zamienić w ssj2 ale w buu sadze to niby jako mistic gohan? raczej powatpiewam w to ze byl wtedy silniejszy niz goku ssj3. a tak w ogołe czy to prawda, że mistic gohan opanował moc sakaragawa i mógł używać mocy pokatashi kikoha?

ocenił(a) serial na 9
Firxenow

Dlaczego uważasz że goku ssj3 był silniejszy od mystic gohana???

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

wg. mnie SSJ3 a poziom Mistic posiadają podobny poziom mocy, ale Mistic nie zużywa tyle energii co SSJ3, niektórzy twierdzą, że mistyczny poziom Gohana dzieli przepaść nad resztą.

ocenił(a) serial na 9
Cobra93

Gohana i reszte dzieli przepaść ponieważ goku powiedział że gotenks ssj będzie od niego silniejszy więc jeśli gotenks ssj jest tak silny jak goku ssj3 to gohan musi być od niego minimum dziesięciokrotnie silniejszy

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

Bo Goku opanował moc sakaragawa i mógł używać techniki pokatashi kikoha

ocenił(a) serial na 9
Firxenow

O co chodzi z tą mocą sakaragawa i techniką pokatashi kikoha ? Nie słyszałem o tym wcześniej

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

Może mu chodzi o kaio kena i genki dame ? Czy też tą technikę teleportacji, bo tylko Goku je opanował.

ocenił(a) serial na 9
Cobra93

To że znał te techiniki nie czyni go przecież najsilniejszym nawet kaio potrafił zrobić genki dame

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

No ale Goku nauczył się używać kaiokena x20 nie tracąc tyle energii, dziwi mnie, że ostatni raz użył kaiokena jako SSJ w walce z Pikkonem, a przed tym w walce z freezerem, przed uderzeniem wielką genki damą.

ocenił(a) serial na 9
Cobra93

Goku nigdy nie użył kaiokena razem z ssj może dlatego że obydwie te techniki mnożą moc i nie da pomnożyć już pomnożonej mocy albo jego ciało by wybuchło podczas używania dwóch technik na raz ? Nie wiadomo. Walka goku z pikkonem to filer, wszystko co działo się w piekle to filery nie występujące w mandze

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

a mi się wydaję, że tu jest strona poświęcona serialowi a nie komiksowi, więc też musimy to brać pod uwagę czy filler czy nie, jakby to było nie możliwe to Akira by nie dopuścił by takie coś wyszło na świat w Anime, chociaż jest wiele niedociągnięć, chociaż sam powinieneś wiedzieć, że w świecie zmarłych inaczej jest z tą energią, mogą sobie na więcej pozwolić.

ocenił(a) serial na 9
Cobra93

Manga to pierwowzór dbz więc filerów z anime wogóle nie można brać pod uwagę bo to nie są pomysły akiry tylko grupy zajmującej się animacją.

ocenił(a) serial na 10
Tieryms

Oj tam oj tam, przypominam, że tutaj jest mowa o serialu nie o komiksie, więc mnie to nie interesuje czy to filler, to, że tego w mandze nie ma, to nie oznacza, że Akira tego nie zrobił.

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

Bezapelacyjnie Piccolo

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

Mi się nie uda odpowiedzieć na pytanie każda postać ma inne cechy jakie mi się w nich podobają:

Goku - zabawny, sympatyczny, lubi walkę i jedzenie ;D

Vegeta - ambicja, duma i ego które ciężko przebić (książe sayan)

Gohan - umie się postawić i jak się wkurzy to rozdaje karty, a jak się nie wkurzy to jest bojaźliwy, z czasem stał się odważny (ale dopiero po treningu w komnacie czasu przed cell game)

Piccolo - podobny charakter do Vegety, ale ma sentymenty do Gohana, traktuje go prawie jak własnego syna

Future Trunks - jedna z czołowych postaci, ale za bardzo nie wiem jak go scharakteryzować ;)

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

Przedztwie moje trzy ulubione postacie z DB
1.Goku
2.Vegeta
3.Gohan

użytkownik usunięty
marvelcomics

Vegeta

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

Vegeta

marvelcomics

Najciekawszą postacią jest Vegeta, najbarwniejsza i w której dokonała się największa przemiana. A jeśli chodzi o to, kto był najsilniejszy to był to mystic Gohan w Buu sadze. Dla mnie nawiasem mówiąc DB skończył się na DBZ. (GT to nieporozumienie).

ocenił(a) serial na 10
marvelcomics

1. Vegeta
2. Piccolo
3. Goku

Świetna trójka, na prawdę barwne charaktery;>