Chciałem se powtórzyć serię i czy ktoś mógł by mi podać kolejność oglądania, wraz z filmami? I jeszcze jakąś stronę gdzie mógłbym to obejrzeć, najlepiej z napisami? :)
http://www.anime-shinden.info/5261-dragon-ball-online.html
prosze ja tu własnie jestem w połowie 1 serii na Uranai Baba Saga, na niektórych kanałach są wersje w HD i wszystko z dobrymi napisami, szczerze polecam :)
kolejność proponuje jaka jest na stronie czyli od Dragon Ball'a gdzie Goku jest malutki :) a pozniej zgodnie z seriami po kolei, zreszta wszystko jest na stronie :)
pozdrawiam :)C
Kolego, chyba nie zrozumiałeś. nieznajomy43 nie wyraził się jasno, ale rozumiem, że chodziło mu raczej o dragon ball z i kinówki dbz. Sam nie jestem stanie odpowiedzieć na to pytanie aktualnie (musiałbym sobie przypomnieć wszystko), ale raczej chodziło o połączenie anime Dragon Ball Z z Dragon Ball Z Movie.... wiem tylko że piątą kinówkę (Zemsta Coolera) powinieneś obejrzeć tuż po Frieza Saga, resztę pozostawiam obecnie obeznanym ekspertom, bo sam słabiutko już pamiętam
Myślę, że tutaj znajdziesz odpowiedź: http://www.filmweb.pl/serial/Dragon+Ball-1986-94334/discussion/Kolejno%C5%9B%C4% 87,2263057
Postaram się odpowiedzieć...
Movie 1: Dead Zone - możesz śmiało obejrzeć przed wydarzeniami w dragon ball z (jeśli wcześniej obejrzałeś pierwszą serię dragon ball).
Movie 2: The World's Strongest - tuż po walce z Nappą i Vegetą, lecz jeszcze przed wyruszeniem na Namek naszych bohaterów.
Movie 3: Tree Of Might - obejrz tuż po walce z Freezą, ale przed jego ponownym przybyciem na Ziemię.
Movie 4: Lord Slug - bardzo prawdopodobne, że odbywa się podczas 3-letnich treningów do starcia z Androidami.
Movie 5: Cooler's Revenge - tu mała nieścisłość z anime DBZ - Linia czasu: alternatywna (gdyby Goku od razu wrócił z Namek na Ziemię [lecz przeciez nie wrócił?])
Movie 6: The Return Of Cooler - Linia czasu: alternatywna (trening przed Android Sagą)
Movie 7: Super Android 13 - Linia czasu: alternatywna (gdzieś między Android i Cell sagą)
Movie 8: Broly The Legendary Super Saiyan - Linia czasu: alternatywna (saga Cella, w tym samym czasie, co wizyty w Hyperbolic Time Chamber)
Movie 9: Bojack Unbound - Linia czasu: autentyczna (tuż po Cell Games)
Movie 10: Broly Second Coming - Gdy Gohan i Videl utrwalają swoją "przyjaźń", tuż przed wielkim turniejem.
Movie 11: Bio-Broly - Po turnieju, podczas Buu Saga, Trunks i Goten jeszcze nie opanowali fusion dance a Goku wciąż jest w zaświatach.
Movie 12: Fusion Reborn!! - Linia czasu: autentyczna (podczas powrotu Goku w zaświaty)
Movie 13: Wrath Of The Dragon - Linia czasu: autentyczna (jakiś czas po pokonaniu Kid Buu)
JAK WIDAĆ FILMY NIE ZAWSZE CZASOWO ZGRYWAJĄ SIĘ Z FABUŁĄ DBZ, ALE MOŻNA PRZYMKNĄĆ NA TO OKO ;)