PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83455
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z

Jaki jest wasz najlepszy moment w DBZ? Dla mnie bez wątpienia jest transformacja Gohana w DSJ2.

http://www.youtube.com/watch?v=Gx2vMyVkmLE

Coś świetnego ta muzyka.

bandofbrothers

Chodziło oczywiście o SSJ2 hahah DSJ2, sry literówka haha :D

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

eee tam nie ma co się podniecać, 100 razy lepsza scena to transformacja goku w ss3, a potem to jak napierdziela bubu jak piłeczką pinpongową.

świetna jest walka goten vs young trunks

strasznie mi sie też podoba jak videl wytrzecza oczy patrząc na ich walkę

no i oczywiscie wyjebista scena jak każdy na tym turnieju gdzie juz była maszyna uważa, żeby nie przesadzić lekko pukając, a Vegeta podchodzi mówi:

Proszę się odsunąć!

i rozpierdziela maszyne w drobny mak.

ehhh ten vegeta uwielbiam go za to, bo czasami mnie to strasznie wkurzało, że oni się tak ukrywają, bo to jest głupie, w DB na turnieju wszyscy wieżyli w taką siłę, wszyscy wiezdieli co to jest fala kamehame, wszyscy wiedzili, ze to uczniowie szkoły żółwia lub kruka, a teraz w DBZ wytrzeszczali oczy na sam widok latania ŻALLL, coś mi się wydaje, że nasz pan Akira Toriyama troche spieprzył fabułę xD

ocenił(a) serial na 10
michal9o90

no wiesz wątpię, żeby Akira zepsuł fabułę. Po prostu odzwierciedlił to, że czasy się zmieniły. W czasie sagi Buu od sagi Piccola juniora minęło duzo czasu i nasi bohaterowie nie walczyli w turniejach. Dlatego herkules wygrywał turnieje, bo jak wiadomo był cieniasem w porównaniu do naszych bohaterów. I co za tym idzie widownia się zmieniła. Była nieprzystosowana do walk na poziomie :D
A jeżeli chodzi o najlepsze momenty to począwszy od Saiyan Sagi aż do Cella to wszystko uwielbiam. Saga Buu też jest bardzo dobra, ale trochę odstaje od wcześniejszych. Jednak i tak z chęcią ją oglądam. Jest 100 razy lepsza od Całego DBGT, które było niewypałem.

ocenił(a) serial na 10
ziolo

heh no i może masz rację, jednak nie przesadzajmy z tym czasem, nie chce mi się liczyć, ale db i dbz to 5 lat, potem jeszcze w DBZ trochę czasu minęło aż był ten pierwszy turniej no niech będzie ze ile to moglo być w sumie 15- 20 lat? no sorry, przez tak krótki czas to nie można zapomnieć, szatana serduszko, który chciał zniszczyć cały świat, Żeby nawet minęło 60 lat to luszie nadal pamiętają 2 wojnę światową.

I dlatego wkurza mnie czasami DBZ, a już szczególnie, to, że ludzie wierzą, że hercules pokonał cella no naprawdę to są jajca, nie wiedziałem, że ktoś kto ledwo niszczy 19 kafelków, mógł pokonać kogoś kto jednym dmuchnięciem, rozwalił by całą planetę.

CO jak co, wiem jacy są japończycy i jakie anime robią, zawsze robią se jajca, ale to naprawdę jest wkurzające i nie zmienie zdania, sądzę, ze Akira trochę spieprzył przez to DBZ.

ocenił(a) serial na 10
michal9o90

NA turnieju gdzie walczył Piccolo Junior widownia nie za bardzo jarzyła kim jest ten gość w turbanie. Dopiero gdy ściągnął nakrycie na głowę to wtedy się skumali i uciekli. A przecież było to ledwie 3 lata po Sadze Piccolo Daimao. Więc zwyczajni ludzie już w DB tacy są :D A do Herkulesa nie ma się co burzyć gościu wymiata w DBZ. Poza tym nasi bohaterowie, jak Goku, czy np. Gohan nie walczą dla sławy tylko żeby obronić Ziemię, tudzież dla własnej rozrywki. I tak już jest. Herkules jest ich śmiesznym przeciwieństwem. A dla przeciętnych ludzi w DBZ rozwalenie przez kogoś tylu kafelek jest dużym wyczynem. Więc Herkules unosił się z tym dumnie. I pamiętaj że w sadze Cella ludzie mogli łatwo uwierzyć w to że Herkules jest ich wybawcą bo sygnał telewizyjny się popsuł i nie wszystko było wiadome.

ocenił(a) serial na 10
ziolo

no wiem, rozumiem, lubie tez Db właśnie za to ze jest śmieszne, ale z drugiej strony mnie wkurza, no wiesz zapomniec po 3 latach kto to piccolo to smiechu warte, ok wiem, ze tak wymyslil ten swiat akira, no ale bez rpzesady ludzie ktorzy mają technologie latają samochodami itp, są tak ograniczeni? ze nie umią kalkulować? przecież to samo się nasuwa na myśl, potwór (mam na myśli cella), na którego wrażenia nie robi żadna broń, pociski itp, może ulec komuś kto może zginąć od strzału z pistoletu?

Z jednej strony podoba mi się ta głupota w DBZ, ale z drugiej strony to jest wkurzające, tzn. tak czy siak uwielbiam Db to jest moja bajka dzieciństwa, ale i tak zawsze będę zgrzytał zębami na to co wymieniłem.

ocenił(a) serial na 10
michal9o90

No widzisz. Mnie cholernie śmieszy ta głupota normalnych ludzi w DB. Ale tak już bywa - niektórym podoba się to, a niektórym tamto. I nic tego nie zmieni.

ocenił(a) serial na 10
ziolo

Wszystkie są najlepsze.
pzdr

ocenił(a) serial na 10
ziolo

no niestety, nie da się dogodzić wszytkim, a wracając do tematu to uwielbiam scenke z tym starym dziadygą bogiem, co uwolnił go gohan z tego miecza zapomniałem jak się on nazywa, to uwielbiam tą całą scene gdzie on siedzi naprzciwko gohana i niby ze ma ziększyć jeog moc, a w pewnej chwili okazuje się, że on śpi.

użytkownik usunięty
michal9o90

Najlepsza była saga z frizerem.Pierwsza przemiana Goku-miodzio.

ocenił(a) serial na 10

Popieram, moment pierwszej przemiany Goku w SSJ był najlepszy :) Ale jeżeli chodzi o sagi to ogółem najbardziej mi się podobała Cella...

bandofbrothers

Najlepszego momentu bardzo trudno wybrać bo ich jest bardzo dużo. Ale ja mam swój bardzo wzruszający moment kiedy to w DB Songoku spotkał dziadka po tak długim czasie, wtedy to się nawet popłakałem. Była jeszcze scena kiedy Vegeta postanowił z Songiem, że zniszczy Bubu poprzez kulę Gengę. Wtedy to mi sie bardzo podobało jak ich bliscy i znajomi podnosili ręce do góry oddając energię.

ocenił(a) serial na 10
stasiu_777

Najlepsza scena to bez wątpienia transformacja Goku w SSJ na Namek ;]

ocenił(a) serial na 9
bandofbrothers

Moim zdaniem najlepszy momenty to te , w których występował Mr.Satan ,a także zamiana Goku w SSJ ;]

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

wszytko na Namek było świetne.

Z pjedyńczych scen to przemiana SOngo w SSJ, Vegeta w koszulce Badman,
Vegeta drący się na Songa że nie pozwoli żeby ten kazał Bulmie iśc na jakąś randke (tak zajebiście mu sie powiększyła głowa:D), tych fajnych scen jest naprawde dużo - choćby macanki Genialnego Żóliwa :D lub te wszytkie pierdlanięcia o podłoge, czy kropelki...

Coyotman

najlepszy był ten filmik puszczony na turnieju jak to niby Herkules pokonał Komórczaka.
oglądam to już po raz setny i nadal mnie to śmieszy :D

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Wszystkie walki(prócz walki z frezerem)i Wszystkie zabawne sceny i teksty jak Buu popijający lemoniadę gdy Gotrunks szykował się do ataku czy teksty Vegety np. jak songoku chciał bulme umówić z tym bogiem itp.

pela18oo

Zdecydowanie jak vegeta poświęca swoje życie i robi samozniszczenie na fat buu, i jeszcze ta kwestia przed śmiercią, to było spoko. Ewentualnie ostatnia scena, jak goku zbiera Genki Dama pobierając moc z całego wszechświata później rzuca nim w omega shenrona i ta kwestia " to odpowiedz na ich płacz".

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Mi najbardziej podobała się przemiana Songa w SS1, oraz walka Songa z Wegetą. Ta pewność siebie Wegety, a potem zdziwienie, że kosmiczny wojownik drugiej kategorii może być lepszy od elitarnego kosmicznego wojownika.

bandofbrothers

A mi się najbardziej podoba jak Vegeta w walce z Komórczakiem ładuje Final Flasha. Czuć aż moc jak się tam wydziera i napina. Dobra jest też walka Songa z Vegetą ( ta pierwsza).

ocenił(a) serial na 10
SILAPL

Zgadzam się w 100% z SILAPL - ładowanie i odpalenie najpotężniejszego FINAL FLASH'A na jakiego było wtedy stać Vegete, do tego kapitalny efekt dźwiękowy po wystrzeleniu, gdy FINAL FLASH jakby "ryczał", a Cell wykrzyczał "Oh Shit/Holly Sh*t" zależnie od wersji. Moge to oglądać w nieskończoność.

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Jest tego dużo powiem tylko kilka np. Walka songa z vegeta , Przemiana Songa w SSJ i SSJ3 , Przemiana gohana w ssj2 , gotronk i ich teksty typu ''prawy sierpowy to moja specjalnosc '' , vegetto jako cukiereczek i gdy songo robil kule gengi i prosil ludzie o uniesienie rak (ja tez unioslem :D) a potem wystrzelil ja w strone bu bu i oczywiscie herkules i gruby bubu (ta muzyczka :D)

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

A mi się bardzo podobał Turniej Sztuk Walki w zaświatach:)
I kilka przygłupich odcinków w których Szatan Serduszko i Goku robili prawo jazdy, masakra jakaś. No i jeszcze epicka walka Goku z Komórczakiem!

użytkownik usunięty
bandofbrothers

Jak dla mnie - Kamehameha Battle Gohan + reszta vs Cell :) Jest w całości na yt. Wystarczy wpisać - Kamehameha gohan japanese.

Pozdro

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Najbardziej kozacka była przemiana Gohana w SSJ2 :) To było coś. No i walka pomiędzy Ultimate Gohanem a Buu i jego słynny tekst "Fight you ? No i wanna kill you'. Ogólnie Gohan to moja ulubiona postać :)

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Bez namyslu od zawsze, scena jak szatan serduszko "piccollo" ratuje gohana przed nappa :
http://www.youtube.com/watch?v=qShWep1UhP4

ocenił(a) serial na 10
Skullers

"Gohan you are the only real friend i ever had, i wana thank you"

ocenił(a) serial na 10
bandofbrothers

Trening Piccolo i Son Gohana.