Tak, wiem że są o wiele lepsze anime od tego, wiem że większość fanów to ślepi debile, ale to anime ma już pare lat, i było robione raczej pod gusta w tamtym czasie, ile to bylo rambo itd. tutaj też mamy bezmózgą napierdzielanke, słabą fabułe (nie zawsze) czy przewidywalne sytuacje. ale Akirze o to chodziło żeby stworzyć takiego odstresowywacza, więc dajcie spokój z tym niskim ocenianiem. pozdro.
Nie fair, hehe!
Życie jest nie fair!
Nie uogólniaj, wiem często to powtarzam, i nie chcę tu kogokolwiek obrażać, ale ta cecha jest charakterystyczna dla komunistów. Ale broń Boże, nie chce Cię nazywać komunistą! Być może fani to debile, ale ja spotkałem chociaż jednego fana, który nie był debilem! Może właśnie ludzie lubiący DB widzą w tym jedynie sieczkę, a prawdziwy fan dostrzeże w tym serialu o wiele więcej!
Pozdrawiam!
Dlatego napisałem "większość" nie mówie, że wszyscy, sam znam ludzi którzy jeszcze lubia to anime, a i mają przynajmniej argumenty dlaczego ;p sam bardzo lubiłem, a teraz szanuje te anime, ale nie moge już oglądać tych samych odcinków po raz setny xD powiem ci tylko, że po raz kolejny, większość fanów DBZ, mówiąca że to najlepesze anime in da world, dla nich DBZ jest z jednym z nielicznych anime jakie w ogole kiedykolwiek oglądali.
Żartujesz!!!!!!!!!!!!!! TO jest najlepsze anime na świecie!!!!!!!!
No dobra ale tak poważnie, to anime to nie tlyko nawalanka, tutaj jest owiele głebszy sens, niby dzisiaj bajki, anime, filmy, to tlyko napierdzielanka i ktoś kto tlyko widział parę odcinków DB, a szczególnie DBZ, to pewnie powie to samo, ale w DB jest owiele wiele wiecej niz tylko nawalanka, jest 100 razy lepsze niz te dzisiejsze bajki czy anime.
Nie chce mi się już rozpisywać, bo nie warto i tak się tym osobom co plują na DB, to nic się nie wytłumaczy, ale w skrócie powiem tyle, że jest w DB,walka, przyjaźń, miłość też, DB ukazuje nam róznego rodzaju problemy życiowe jakie moga nas spotkać, oraz, że trzeba byc odważnym i stawiać dzielnie im czoła, a nie załamywać się i płakać nad rozlanym mlekiem, trzeba ciężko pracować, żeby coś osiągnąć.
DObra nie chce mi się juz więcej pisać, ale i tak każdy prawdziwy fan DB o tym wie.
Jasne, mówiłem, głupie dzieciaki widzą w tym jedynie nawalanke! Ja nie mówię, że DB jest złe, ja mówię tylko, że mi nie przypadł do gustu, tyle!
I nie sądze, że większość fanów to debile, myślę, że prawdziwy fan właśnie potrafi postrzegać DB inaczej! Nie można mówić, że większość fanów to debile, może śród tych prawdziwych fanów nie ma właśnie ani jednego fana, to dlatego nie lubię pochopnych wniosków!
Pozdro!
hehe spoko rozumiem, każdy ma inny gust, tyle, ze jak sam powiedziałeś, prawdziwy fan, albo raczej człowiek, który popatrzy na rzeczy trochę głębiej, a nie tlyko powierzcjownie, to dostrzeże prawdziwe plusy i minusy, tego czy tamtego anime, dlatego zgadzam się z wypowiedzią kolegi i góry, przestańcie tak nisko oceniać to anime, tylko dlatego, że nie przypadło wam do gustu xD.
Oczywiście ja musiałem dać 10, musowo, po prostu uwielbiam to anime, ale gdybym miał tak poważnie się zastanowić, no to podsumowując całą serię prócz GT, patrząc na fabułę, kreskę, przesłanie itp, to tak mięzdy 6-8, mieści się to anime.
Może inaczej, po prostu jeśli dobrze nie skapowaliście o co naprawdę w tym serialu chodzi bądź za dużo o nim nie wiecie(na przykład widzieliście tylko jeden odcinek) to w ogóle go nie oceniajcie!
btw. W ostatnim numerze Otaku, DragonBall dostał ocene 9/10 a to chyba o czymś świadczy, to pismo to już nie jest jakaś zbiórka gości w piwnicy, tylko to już naprawdę jedno z najważniejszych pism w polsce i zdobywające uznanie w niemczech a także anglii.
Po za tym jak się okazuje DragonBall ma jeszcze głębsze korzenie niz wydawać by się mogło, seria nie powstała z dnia na dzień a nasz pan Akira czeprał pomysły nawet z takich książek jak "Małpi bunt" autora Fushigi Yuugi, która opowiada o małpie ukrztałtowanej z kamienia na szczynie góry kwiatów i owoców, nawet ciekawa opowieść z tego co sie dowiadujemy dalej w piśmie.
Ale tego juz nie będę pisał jak ktoś zechce, to kupi sobie najnowszy numer Otaku.
Jednym słowem, DB, to wcale nie jest manga zrobiona na szybko i na odwal się i w pełni zasługuje na ocene 9/10.