Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 85 tys. ocen
8,5 10 1 84505
8,7 11   krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z

ocenił(a) serial na 7

Pytam jako osoba, która nie miała nigdy kontaktu z "Dragon Ball Z". Obecnie jestem już przy końcówce "Dragon Ball" (jakoś 130 odcinek). Chronologiczne dalej wypada Zetka, ale z tego co udało mi się wyczytać to Kai przedstawia tę samą historię. I to pojawia się moje pytanie, które kieruję do osób, które obejrzały obie wersje. Co byscie polecali wybrać? Kai czy Z? Czy oglądając Kai nie ominie mnie jakiś ważniejszy wątek i czy nie będę miał "braków", gdy po obejrzeniu wezmę się za GT?

PS. Jeśli takowe pytanie już się pojawiło, to przepraszam za spam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 8
Maltrick

Jako oldskulowiec i fan dbz polecam francuską Zetkę, świetna kreska,dobre głosy, wszystkie wątki.Po kilku odciinkach Kai , podziękowałem.

użytkownik usunięty
Maltrick

Obejrzyj Z, a Kai po serii GT jako odświeżenie:)

ocenił(a) serial na 10
Maltrick

Polecam starą wersję. Nawet dzisiaj robi na mnie spore wrażenie. To Kai to jakieś dziwactwo, ponadto z japońskim dubbingiem (co jak dla mnie jest straszne).

ocenił(a) serial na 10
Rudolfo

" z japońskim dubbingiem (co jak dla mnie jest straszne)." Boże jaka herezja...na kreskoweczkipl znajdziesz dragon ball z uncut czyli całą zetkę bez cenzury i z japońskim dubbingiem czyli tak jak się to anime powinno oglądać ;) Niestety tylko do 233 odcinka bo od tego epizodu głos jest niestety niezsynchronizowany z obrazem i po prostu nie idzie tego oglądać ;/

ocenił(a) serial na 7
ziolo

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Ogólnie to czuję się przekonany do Zetki i idąc za radą, Kaia odłożę sobie na później tak by ewentualnie po jakimś czasie zrobić sobie przypomnienie.

@TheAmazingPudding - Wiesz, ta francuska wersja już trochę drażniła mnie w "Dragon Ball". Potem przerzuciłem się na angielski dubbing + polskie suby, lecz napisy często nie pokrywały się z głosem lub były całkiem zmienione. Od tego czasu oglądam samą angielską wersję bez napisów i jak narazie jestem zadowolony. Dodatkowo po grubo ponad stu odcinkach myślę, że cięzko byłoby przyzwyczaić się do nowej wersji.

Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
ziolo

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Ogólnie to czuję się przekonany do Zetki i idąc za radą, Kaia odłożę sobie na później tak by ewentualnie po jakimś czasie zrobić sobie przypomnienie.

@TheAmazingPudding - Wiesz, ta francuska wersja już trochę drażniła mnie w "Dragon Ball". Potem przerzuciłem się na angielski dubbing + polskie suby, lecz napisy często nie pokrywały się z głosem lub były całkiem zmienione. Od tego czasu oglądam samą angielską wersję bez napisów i jak narazie jestem zadowolony. Dodatkowo po grubo ponad stu odcinkach myślę, że cięzko byłoby przyzwyczaić się do nowej wersji.

Raz jeszcze dziękuję i pozdrawiam.