PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94339}

Dragon Ball Z

1989 - 1996
8,5 83 tys. ocen
8,5 10 1 83455
8,8 11 krytyków
Dragon Ball Z
powrót do forum serialu Dragon Ball Z

głupi nudny słaby przewidywalny nielogiczny tępy każdy kto krytykuje innych za wystawianie w wewłanym mniemaniu złej oceny

rafal1005b

tak, tak, tak... juz??... ok możesz iść do domku, w TV jest "Kubuś
Puchatek" pa:*

baribuszmen

widze że się orientujesz kiedy leci kubuś putatek. a smerfy??

rafal1005b

Sory, mój błąd!... :D Faktycznie musiałem gdzieś to pominąć XD

baribuszmen

serio mówiąc to oglądałem to makabrycznie w 2 liceum czekając z niecierpliwością na kolejne odcinki, ale teraz jak mam 24 lata i sentymentalnie wrzuciłem sobie na kasecie to porostu nie mogłem tego oglądać gadali 2 odcinki potem się nawalali ten był martwy potem jednak nie był martwy ci zdziwieni gapili się jak kołki pół odcinka potem znowu gadali i takie tam no nie wiem jak wy ale po latach nieoglądania tego nie byłem szczególnie zachwycony tą bajką jako filmem animowanym z moich dojrzewających podobnie z kapitanem Tsubasa i SailorMoon ale jedna bajkę z dzieciństwa ostatnio oglądałem i dalej mi się podoba a mianowicie : NA POTĘGĘ POSĘPNEGO CZEREPU MOCY PRZYBYWAJ (HE-MAN)

ocenił(a) serial na 10
on995

Szczerze mówiąc, anime zostało nienaturalnie wydłużone a twórcy dodali nic nie wnoszące wątki i przez to stało się miejscami nudne. Natomiast mangę czyta się niesamowicie i moim zdaniem Akira Toryiama jest geniuszem, który znakomicie potrafi opowiadać historie i do tego ma niesamowitą wyobrażnię.

ocenił(a) serial na 10
shade11

Mam, więc dobrą wiadomość. Już 5 kwietnia pojawi się odświeżona wersja Dragon Ball Z, która zostanie skrócona do 100 odcinków. Znaczy to tyle, że zostaną wywalone te wszystkie wkurzające dłużyzny i zapychacze. Poza tym poprawie ulegnie kreska i animacja. Od nowa zostanie nagrana muzyka i dubbing. Nad wszystkim pieczę trzyma sam Akira Toriyama.

ocenił(a) serial na 10
wojto16

O to świetnie! Chociaż mam sentyment do tych francuskich głosów z RTL7 :)

ocenił(a) serial na 10
shade11

Dla mnie DB to tylko po francusku :) A jak byłem mały to na to nie zwracałem nawet uwagi heh. Myślałem pewnie że to angielski :P

pzdr

użytkownik usunięty
Kwic

Już nie moge się doczekać tej nowej wersji.Fajnie będzie zobaczyć DB w
nowej oprawie i bez zapychaczy.Jeśli chodzi o dubbing to tylko i
wyłącznie Japoński

użytkownik usunięty
on995

Z był zawsze nudny, ale pierwsza seria jest bardzo dobra. Była z resztą zrobiona dla dorosłych bo nie sądzę żeby dla dzieci był songo biegający na golasa, zboczony żółw czy wredna nastolatka (też naga pod prysznicem:) ) i jej adoratorzy. Szczerze polecam Ci pierwszą serię - mi się przynajmniej podobało po, 10 już chyba, latach:)

PS. Jesteśmy w podobnym wieku i z tego co pamiętam Z był puszczany kiedy byłem w podstawówce? 6-8 klasa myślę. Inna sprawa, że Z był tak naciągany, że nie dałem rady obejrzeć nic po jakimś 20 odcinku.

użytkownik usunięty

Oj,strasznie był naciągany.To fakt.Ale taki już urok shounenów.

ocenił(a) serial na 10

Mnie się DBZ podobał bardziej od DB , a Saga Freezera pokazała geniusz Akiry Toriyamy jako scenarzysty, bo tam wszystko jest dopięnte na ostatni guzik, akcja jest wartka i trzyma w napięciu (szczególnie widać to w komiksie), a legenda Super Sayanina miała sens, gdyż z założenia autora manga miała się skończyć na walce Goku z Freezerem.