Pod koniec grudnia zobaczymy ostatni odcinek "Drogi do szczęścia". TV4 rezygnuje z emisji tej telki (prawdopodobnie z powodu słabych wyników oglądalności). Od 2 stycznia w paśmie o 17 zobaczymy telkę "Trzy razy Ana" (org. "Tres veces ana").
Stopka1981 Po prostu Maria jest na takim etapie, że nie opłaca się jej zdjąć z anteny. Może być nudne jak flaki z olejem jak nudy na pudy itd., ale jej nie zdejmą, za daleko zabrnęli, za dużo już pokazali. Ja wiem, że sprawdzone jest najlepsze, ale czasem warto puścić coś nieznanego - zupełnie z innej beczki, że się tak wyrażę. A TV4 odpowiedziało, że rozpatrzy sprawę priorytetowo, czyli jak najszybciej. Mogą przenieść serial na inny kanał - my będziemy z tego zadowoleni.
Po prostu Maria kończy się w Marcu, czyli za niedługo na szczęście dla tych, którzy jej nie polubili. Maria nie jest zła, szczególnie teraz, kiedy akcja się ruszyła. Ja uwielbiam telenowele, inne bardziej, inne mniej, ale uwielbiam je oglądać.
Hej ja nie trawie Marii choć bardzo czekałam na ten serial- rozczarował mnie szczególnie głowna bohaterka, ale też inne postacie ( Cristobal , Vanessa , Marco i kilka innych ) miałam nadzieje tez Ze Jose Ron będzie protem dałam rade obejrzeć ok 30 odc samej irytującej Marii dałabym kopa w tyłek , ze wylądowalaby z powrotem w swojej wiosce , ale ten serial ma swoich zwolenników i oni tez nie byliby zadowoleni gdyby nagle zniknął z anteny .Tu poszło raczej o prawa autorskie i licencje , a nie o czas antenowy a juz na pewno nie o niską oglądalność > Mam nadzieje Ze jakaś stacja dogada się z televisą czy z kim tam odpowiedzialnym za zakup dalszych odcinków i nie przerwą lub puszczą w najbliższym czasie choć wydaje mi się ze jak nie zrobią tego od razu to później już nie dokończą , bo pomyślą , że ludzie zapomną , o UCHED i nie bedą chcieli dalej oglądać Ja na pewno bede sledzic sytuacje w Internecie
Wiadomo, że o gustach się nie dyskutuje. Maria, podobnie jak Droga do szczęścia ma swoich zwolenników, którzy nie byliby zachwyceni gdyby serial miał zostać zdjęty z anteny. TV4 nie dogadało się z drugą stroną (Meksyk) , nie doczytali dokładnie umowy lub też wynikły jakieś niedomówienia. Po pewnym czasie okazało się, że TV4 nie miało prawa emitować serialu z powodu praw autorskich i licencji, a nie o oglądalność (no ale jaki powód podać można publicznie?) Przecież nikt nie przyzna się, że popełnił błąd, porażkę, prawda? Tak więc oficjalnie podano powód niskiej oglądalności i zadecydowano, że wyemitują Trzy razy Ana. Tak pewnie mogło być.
Co do Marii... Zgadzam się, była strasznie irytująca i naiwna w stosunku do Alejandra. Ale oni od początku mieli nie być razem, od początku miała być z Cristobalem. Teraz zrobiło się ciekawiej. Ancla Ja Cię rozumiem, miałam podobną sytuację z Dzikim sercem. Pomyślałam będzie fajnie, a po pewnym czasie przestałam oglądać. Ja też mam nadzieję, że przeniosą na inną stację, być może wyjaśni się wszystko przed końcem Grudnia.
Mogło być też tak, że po prostu Czwórka nie doczytała umowy i zakupili licencję na emisję "Drogi do szczęścia" tylko do końca 2016 roku. Dlatego też, Czwórka zdecydowała się na emisję nowej telenoweli, bo nie chcieli płacić 2 razy za ta sama telkę. Bo też jakoś ciężko uwierzyć mi w słabą oglądalność, skoro to pasmo zawsze sobie dawało radę i stacja była zadowolona z wyników.
Przecież ktoś musiał im tę umowę przetłumaczyć na polski język. Źle przetłumaczona umowa, niedopowiedzenia i było tak jak mówisz misterioso_x
Nie rozumiem krytyki serialu Po prostu Maria. To ciekawy serial, tylko innego typu. Po prostu nie wszystkim się podoba to, że Maria nie wzięła i nie weźmie ślubu z Alejandrem tylko z Cristobalem i przesunęli w czasie. Wszyscy myśleliście, że jak gówniara zajdzie w ciąże to od razu, pokażą romantyczną miłość do grobowej deski. Nie zawsze tak jest. Ten serial jest bardziej na nasze czasy, gdyż teraz nie ma kobiet, które są tylko z jedynym facetem do końca życia. Maria dochodziła do sukcesu sama, a Fernanda będzie miała wszystko podane na tacy od razu. Drogi do szczęścia nie zamierzałam oglądać (przeczytałam tylko streszczenie), gdyż przypuszczałam, że będzie to typowa telenowela meksykańska intrygi, dziecko, pierwsza miłość zakończona ślubem etc.
Moim zdanie nie powinni już nadawać żadnych seriali, jak się nie mogą dogadać z prawami autorskimi itd.
KajaW zgadzam się, że Maria nie jest nieciekawa. To inny serial, o zupełnie innej nauce, przekazie itd. Poza tym Jose Ron dość nagrał się protów, pora postawić na kogoś innego. Maria jest dowodem na to, że jeśli czegoś chcemy to możemy to osiągnąć. A co do romantycznej miłości... Zazwyczaj jest ten pierwszy jedyny facet, ślub, dzieci... Ale czasy się zmieniły, Kobiety też. Poza tym Alejandro , to taki Gucio, skacze z kwiatka na kwiatek, ledwo żonę pochował i pobiegł do Marii... Kto tak postępuje, pytam się? No kto? Ja wiem chciał pocieszenia, ok. Maria go zrozumiała, ok. Maria go pocieszyła, ok. Ale proponowanie jej, żeby się zeszli? Najpierw trzeba donosić żałobę, a nie od razu lecieć do Marii, która wg niego na pewnego czeka, aż on przybiegnie.
Co do Drogi do szczęścia, nie czytałam szczegółowego streszczenia, ale można się domyślić, że skoro ma wpływowego dziadka, to będzie jej łatwiej w życiu (no gdy prawda wyjdzie na jaw). I zgadzam się TV4 popełniło błąd, za który my zapłacimy, a przecież chcieliśmy tylko oglądnąć do końca telenowelę...
Każdy ma swoje gusta , UCHED faktycznie nie ma jakieś wymyślnej fabuły , ale mi się podoba trafił w moje serce dawno nie widziałam serialu z tak młodymi sympatycznymi protami ( oczywiście w serialu bo w realu są trochę starsi ) inne postacie tez polubiłam oprócz Felipe. nawet Rene Stricler o dziwo mnie nie irytuje jak w innych serialach Horacio Pancheri bardzo mi się podoba , nie tylko z wygladu ale i jak na mało doswiadczonego aktora dobrze gra , podobnie jak paulina . Drewno i sztucznośc nawet slepy zauważy .
UCHED spodobał mi się od kiedy oglądnęłam oryginalny zwiastun. Naprawdę super telka. Teraz zaczy na się coś dziać, będzie wypadek Amelii i Fernandy, wyjdą na jaw tajemnice. Ale serial może zniknąć z anteny a my go oglądać w internecie. Ale prawdą jest, co piszą ludzie na forach internetowych - ile razy można oglądać telkę o biednych dziewczynach? Ja wiem, okazują się w końcu być bogate, robią z siebie niezależne i dumne... Więc stacja stwierdziła, że postawi na coś nowego.... Czy można ich za winić? Każdy chce zarobić, prawda? A skoro UCHED się nie sprawdziło... Mnie wkurza, że Boyer zagra znów z Zepadą (świetny aktor) i z Rullim ( znów w duecie z Angie) ... Rozumiem, sprawdzone jest najlepsze, ale żeby wałkować ten temat ile to można? Przecież Boyer i Rulli na pewno mają tego dość...
Zauważyliście, że ostatnio w telkach główne proty to pary? " Moja nadzieja", "Droga do szczęścia", weźmy chociażby te przykłady... Pary nie silą się na grę aktorską, u nich wszystko jest naturalne.
Co do DDS, skoro opisują dalsze odcinki to przewidują kontynuację telki w internecie z polskimi napisami. Może kiedyś będzie lecieć z dubbingiem, jak aktorzy staną się bardziej sławni... Mam taką nadzieję, a wy?
Cieszę się że puszczają Tres Veces Ana, bo czekałąm na nią i szczerze nie przypuszczałąm że tak szybko u nas poleci, ale szkoda że zdejmują Drogę. Osobiście Maria mi się podoba, nie rozumiem co stoi na przeszkodzie by leciały trzy seriale na tv4. Lepiej puszczać starego, nudnego, non stop wałkowanego na różnych stacjach Strażnia Teksau?
Od poniedziałku nie ma jej w programie tv4, sprawdzałam nawet tv6, bo często tam leciały powtórki tych co kiedyś były na tv4, ale niestety nie ma. Także raczej sciągnęli z anteny.
Ehhh a mialam nadzieje ze jednak pozostawia "drogę do szczescia" po licznych protestach i prosbach widzów... Wlasciwie bylam prawie pewna ze co najwyzej przerzuca telke na TV6 a tu taki zonk :( kurcze po pulsie spodziewac sie mozna wszystkiego ale TV4?! Stracila ta stacja w moich oczach bo wczesniej dałabym sobie reke uciac ze nigdy nie zrobia tak jak Puls :/ to bym zostala bez łapy....
Zgadzam się nie powinni tak byli robić.Ale na fanpage facebooka jest strona telenowele latino i mogą tam być odcinki DDS tyle że z napisami. To co prawda nie dubbing, ale lepszy rydz niż nic.
ewelina84 trzy telenowele to byłby dla nas raj. Każdy oglądnąłby tą którą by chciał. Mogli doczytać umowę, a nie zdejmować serial.
No bylo by super, dla kazdego cos dobrego ;) moja mama np. Nie lubi DDS i woli Marie wiec jej wisi ze DDS sciagaja z anteny...
Na noveli tez ciągle pisza cos innego Najpierw pod opisem 41 odc widniał napis , że ciag dalszy nastąpi,, teraz zniknął a juz miałam nadzieje że to pewner info . Dzis doczytałam ze nie ma oficjalnej informacji czy serial powróci . mi się wydaje ze stacja sama jeszcze do konca nie wie czy uda im sie nabyc prawa do dalszej emisji , a może już wie skoro usuneli ten napis . Moze tez obawiac sie o ogladalnosc po przerwie . Nie pozostaje nam nic innego jak czekać na oficjalną informacje od noveli pl. Zwykle nie jestem złośliwa , ale jestem tak zła , że przerywają mój ukochany serial , ze nie chcę nawet wiedziec o czym będzie telka co go zastąpi a juz napewno nie zamierzam obejżeć ani 0.5 odcinka
No i co jutro ost. odc. tej teli dalej nie moge uwiezyc w to co bedzie jutro i poniedzialek. :(
http://www.filmweb.pl/serial/Droga+do+szcz%C4%99%C5%9Bcia-2016-758685 Tu jest link ze szczegółami i tu https://www.youtube.com/watch? v=MLOoayjeqYM
Przypadkiem oglądałam filmiki z Drogi Do Szczęścia po hiszpańsku na youtube. Potem zobaczyłam nagłówek "Droga Do Szczęścia powróci w marcu". Kliknęłam na ten filmik, przeczytałam komentarze. I wyszło na to, że kanał Po prostu Maria tv4, który umieścił ten filmik współpracuje z stacją TV4. Odpisali na jeden komentarz, że TV4 przekazało im tę informację. Ta informacja jest prawdopodobna moim zdaniem bo Po prostu Maria kończy się w Marcu, a emisja ma zostać wznowiona w marcu.
Droga do szczęścia - powraca na antene w marcu
https://youtu.be/MLOoayjeqYM powyżej link
To nie jest nic oficjalnego . Kazdy może takie coś zamiescic by nabijac sobie wyswietlenia . Najpewniejszym zródłem jest Novela pl. to ona ma sprawdzone informacje i dzis podała ze stacja nie wydała jeszcze oswiadczena czy bedzie kontynuacja , jesli będzie napewno nas poinformują Trzeba czekać i miec nadzieje . Niewiem jak was ale mnie nie za bardzo chce sie ogladac serial w oryginale na wlext
Jacie nie moge zeby taka telke przerywac to je skandal i grzech smiertelny bo bardzo kocham ogladac te prawie wszystkie telki kutwa jego mac szklak mnie za raz trafi.
Ancla, tak wiadomo, że to nie zostało oficjalnie ogłoszone, ale do marca jest trochę czasu. Poza tym, jeżeli wykupują telenowele to myślę, że muszą ją do końca wyemitować. Poza tym na fb TV4 napisało, że rozpatrzy tę sprawę priorytetowo czyli jak najszybciej. A skoro Televisa nie dogadała się z TV6 - bo była mowa o tym, że mogą tam przenieść telkę . A, że wyszły pewne nieporozumienia i nie domówienia... Ja uważam, że to może być prawdopodobne info, TV4 pewnie stara się dogadać z Televisą,. Osobiście wolałabym, żeby nic nie było zmieniane, no ale nie mam na to wpływu.
Poza tym miesiąc by się zgadzał Maria kończy się 6 marca a od 7 poleciałaby Droga Do Szczęścia. Ale zobaczymy co Novela napisze.
Novela napisała, że powrót to nic pewnego, ciekawe co TV4 by odpisało gdyby o to ich zapytać na fb.
Zgadzam się z Tobą. Ja w dalszym ciągu jestem ciekawa co będzie z Pedrem, czy się uratuje.
Ja też jestem oburzona, bo telka jest świetna. Poza tym ja lubię nowe twarze, a młodzi aktorzy dobrze grają. To że są parą prywatnie też im pomaga w grze. Miejmy nadzieję, że wznowią emisję, słyszałam, że chodzą takie słuchy, ale to jeszcze nic oficjalnego. A zdjęli go z anteny, gdyż wykupili licencje na 41 odcinków, bo na wszystkie nie mieli licencji i praw autorskich.
Pozostaje nam tylko czekać na oficjalne wiesci od noveli , tyle wersji już czytałam raz sie cieszyłam a raz płakałam ( głupia jestem ) choć po tym jak usuneli wpis ,, ciąg dalszy nastąpi,, nie mam juz wielkiej nadzieji na powrót mojego ulubionego serialu czuje wielki niedostyt
Ancla nie należy tracić nadziei. Ja jestem ciekawa co puszczą po Marii, a Wy? Ja liczę na Drogę Do Szczęścia. Myślę, że w końcu ją dokończą emitować, ale nie mamy tej pewności. Teraz musimy uzbroić się w cierpliwość i poczekać do marca, czyli do końca emisji Po prostu Maria. Ja też czuje nie dosyt zwłaszcza, że wszystko się dopiero teraz rozkręcało. Naprawdę to jest nie w porządku, ale cóż można na to poradzić? Nie nasza w tym wina, że stacja nie dogadała się z Meksykiem.
Ja bym chciała obejrzeć "Las Amazones" z Danną Garcią, " Lo imperdonable" z Aną Brendą, "Pasion y poder" z Josem Pablem Minorem, "Pasion de color", "Que te perdones" co na polskie tłumaczy się "Bóg Ci wybaczy" i " Mi corazon es tu yo" głównie z powodu Pauliny Goto.
Niewiem jak to wygląda z tą całą licencją i prawami autorskimi , o co tam w tym wszystkim chodzi , ale ( może naiwnie ) myśle ze po tych wszystkich protestach , prośbach , komentarzach czy to tutaj czy na fb, noveli..itd stacja chociaż podejmie jakieś kroki w tej sprawie . wydaje mi się też ze oni sami jeszcze nie wiedzą czy uda im sie zdobyć dalsza licencje , pewnie to nie jest takie proste , a co do innych telenowel to napisze wam jedno CHCIAŁABYM TAKA CO POLECI OD POCZĄTKU DO KOŃCA
Ancla ja też. TV4 na pewno coś zrobi w tej sprawie jestem tego pewna. Dla nich wycofanie telki też jest niedogodną sytuacją, ale co mogą zrobić? Jedyne co teraz mogą to dogadać się z Meksykiem i dalej kontynuować DDS ( oczywiście po tym jak skończy się Maria) .
W marcu wznowią emisję drogi do szczęścia :) Na Cda jest taka informacja- niestety nie mogę wkleić linku.
Antoninaxxx tak widziałam tę informację i nie można wkleić linku tutaj sama próbowałam i nic