PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=126122}

Dwóch i pół

Two and a Half Men
2003 - 2015
7,4 76 tys. ocen
7,4 10 1 75947
7,2 9 krytyków
Dwóch i pół
powrót do forum serialu Dwóch i pół

Nieścisłość(i)

ocenił(a) serial na 10

Jestem w połowie szóstego sezonu i wpadłem w lekkie zakłopotanie.
Jest mowa o tym, że Alan mieszka u Charlie'go już ponad 5 lat, a Jake ma 14 lat. Coś się
nie zgadza.
W pierwszym sezonie, gdy to Alan znalazł się u Charlie'go, Jake miał 11 lat. Więc po pięciu
latach powinien mieć 16, a nie 14. Jest to jakieś niedopatrzenie scenarzysty, czy ja po
prostu nie ogarniam? Pomijam już fakt, że w piątym/szóstym sezonie była mowa o tym, że
mieszkają tam już 6 lat.

ocenił(a) serial na 10
Demotrix

Też jestem w trakcie szóstego sezonu.I jest mowa o sześciu latach mieszkania razem.A w pierwszym sezonie Jake ma10 lat.Wyraźnie Allan to mówi Charliemu.

ocenił(a) serial na 10
Liv4

No nie do końca, bo w jednym z odcinków szóstego sezonu (ok. 10 odcinka) Charlie mówi z dokładnością, jak długo Alan wisi mu za czynsz (to był ten odcinek, w którym babcia Jake'a odkryła w nim talent kucharski): "5 lat 2 miesiące i 11 dni" czy coś w tym stylu.
Nie zmienia to i tak faktu, że 10 + 6 nie równa się 14...

ocenił(a) serial na 10
Demotrix

No to faktycznie poknocili,bo na poczatku sezonu 6 mówia o 6 latach.

ocenił(a) serial na 10
Liv4

Wczoraj oglądałem odcinek 06x17 i tam znowu była mowa o 6 latach. Dziwne. Na pewno scenarzyści się gubią, bo wątpię, że fabuła zawiera jakieś retrospekcje, ponieważ akcja cały czas leci do przodu (Alan przesypia się z Judith, i za kilka odcinków liczy w kalendarzyku, czy jest możliwość bycia ojcem dziecka).