PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37382
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów
ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Zdecydowanie Król Henryk ;)

ocenił(a) serial na 8
dona.marie

Zdecydowanie Henryk ;)

ocenił(a) serial na 10
Elena01

Henryk :D

ocenił(a) serial na 6
AnneBoleyn1536

Dla mnie zdecydowanie Brandon :D chociaż Henryk też przystojny ;)

kropkaaa

Brandon. Ładniej się starzeje.

Minutus

do starości nie doszłam. Póki co obaj są młodzi i piękni. Zainspirowała mnie scena siłowania się na dłonie.

dona.marie

W młodości oboje są według mnie mało przystojni, brak im godności, która pojawia się dopiero od drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 9
Minutus

Tak, dokładnie. Brandon ładniej si,ę starzeje, bo Henryk juz w 3, 4 sezonie taki brzydki trochę,m bo na początku bardzo fajny, a Brandon od samego początku do końca bardzo fajny ;)

ocenił(a) serial na 9
Filmocholiczka

Brandon! Na początku mi się nie podobał bo taki sam podlotek i (przepraszam za wyrażenie) jebaka jak Henryk, ale od 2 sezony już tylko lepiej. Nic tylko tort z niego jeść ;p

nata1909

Dokładnie ! :D

ocenił(a) serial na 10
nata1909

genialne wyrażenie! Właściwie to nieźle się uśmiałam, jak tak ni z tego, ni z owego, na forum o serialu historycznym (a jakże) przeczytałam "jebaka" :D:D:D:D:D:D
I zgadzam się - Brandon jest sto razy lepszy!

ocenił(a) serial na 9
ka_and

Jak to jeden komentarz potrafi poprawić człowiekowi humor... xD

nata1909

Nie przeszkadza wam kobietom wcale, że facet był zwyczajnym dziwkarzem i traktował kobiety jak worek na spermę ?
Widocznie kobiecie nie przeszkadza, że facet zalicza kilkaset kobiet, bo kobiety nie lubią być oceniane z przeszłość.
Mężczyźni jednak zwracają uwagę na przeszłość kobiety.
To tylko takie wygodne gadanie nie zwracać uwagi na swe czyny :)
Bo tylko czyny/wybory określają nas kim jesteśmy.

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Ej to jest trudne pytanie, wszyscy wiedzą, że Henryk ma coś w oczach xD ale za to Charles, no cóż moje serce oddałam jemu w tym serialu. Nie podoba mi się to jak Henryk wygląda od drugiego sezonu, jakoś tak dla mnie stał się bardzo sztuczny, ta fryzura i zarost, jakoś mi to nie pasowało do niego :)

raina_1240

MAMY REMIS. Zobaczymy co będzie dalej..

ocenił(a) serial na 8
dona.marie

Brandon:)

dona.marie

Wybacz, ale żaden z nich nie może być piękny. Mam na ten fakt wielkie uczulenie. Mężczyzna nie może być piękny, chyba, że jest gejem! Jeżeli już to pytanie powinno brzmieć: "Który jest przystojniejszy?" ;)
@Minutus - Aha i nie - oboje, a obaj/obydwaj, bo by wychodziło na to, że masz na myśli kobietę i mężczyznę. ;))

Wybór bardzo trudny, bo podoba mi się typ ich urody. Głos zostaje rozłożony po połowie w takim bądź razie.

julCia69

jeden wielki bełkot. Po połowie się nie liczy. Głos nieważny.
P.S.-Przystojny jest Sam Neil. Oni są piękni. Żeby być przystojnym trzeba być męskim.Mnie chodzi o to, który ma ładniejszą buzię i ciało.

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

muszę się zgodzić, że jest różnica między ładny a przystojny. ładniejszy jest Brandon, na Henry'ego nie mogę już patrzeć ;D

molkowna

Dziękuję za poparcie molkowna (czyżby nick od B. Molko?)

@dona.marie - wybacz, ale to tak jakbyś ich klasyfikowała na homoseksualistów. Gej może być ładny, ale nie 100% heteroseksualny facet, nawet gdy patrzymy na to, jakie ma ciało oraz buzię. Jak im dodasz zarost też będą dalej ładni? No raczej nie.

ocenił(a) serial na 10
julCia69

oczywiście, że nick od Briana! <3

ocenił(a) serial na 8
dona.marie

Brandon! jest niesamowicie męski

pannajoannak

Brandon prowadzi trzema punktami ;)

dona.marie

Kiedy jeszcze nie oglądałam Dynastii tylko oglądałam zdjęcia powiedziałam na Henryka: yłłł... jaki dziwny! a na Brandona: o ku*wa, ale ciacho!!! ;) teraz stwierdzam, że Henryk (w 1 sezonie, bo nie miał brody i wąsów, ale rozumiem, że potem musieli mu zrobić na potrzebę postarzenia go) jest nieziemski! Następny punkt dla Henrysia ;D

ocenił(a) serial na 10
Queen_J

Popieram! W 1 sezonie JRM nie prezentował się zbut dobrze, nie był wcale przystojny. Ale w 2 sezonie! A na początku 3 to jeszcze lepiej ;)

marita_09

ale Brandon wciąz prowadzi...

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Wiem wiem, że prowadzi.

marita_09

skończyłam właśnie pierwszy sezon. Zobaczymy czy w drugim zmienię zdanie... :)

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Diametralnie został Zmieniony JRM w 2 sezonie, oczywiście na lepsze ;)

marita_09

czy ja wiem....

marita_09

wiele tu dziewcząt z avatarem Anny Boleyn.Która Anna jest prawdziwa?

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Myślę, że najbardziej popularne to:
http://pl.wikipedia.org/w/index.php?title=Plik:Anneboleyn68.jpg&filetimestamp=20 080716192341
:)

marita_09

mnie się podobał bez tych doklejonych wąsów

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Brody? Myślę, że nie miał doklejonej. Po prostu zapuścił.

ocenił(a) serial na 10
marita_09

rozwijając wypowiedź, to o ile się nie mylę to on tam wąsów nie miał w ogóle, tylko jak już brodę którą uważam, że nie była doklejana.

marita_09

miał wąsy.Są nawet na plakacie ;) i choćby tutaj

http://www.filmweb.pl/serial/Dynastia+Tudor%C3%B3w-2007-313990#picture-6

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Taki tam "meszek" :D Wąsy to widzę jakie takie dorodne wąsiska :D

ocenił(a) serial na 10
marita_09

Brandon!

ocenił(a) serial na 10
Yohimbine

MAYERS,MAYERS,MAYERS!!! jego twarz jest obledna! 3x tak :) (polecam "August Rush")

cckkee

I ten i ten :D

dona.marie

Brandon oczywiście. Teraz i na zawsze ;)

NoX_4

Twój ulubieniec prowadzi pięcioma punktami.

dona.marie

I prawidłowo ;) A szczególnie w ostatnim sezonie kiedy jest zarośnięty ;)

ocenił(a) serial na 9
NoX_4

I na wieki wieków amen :D

ocenił(a) serial na 10
NoX_4

mniam zdecydowanie Brandon!!!! Cavill jest mega przystojny :D :P

ocenił(a) serial na 10
dona.marie

Charles ;)

anulka3514

Awwwwwwwwwwwwww :)

dona.marie

Drogie panie, porozmawiałybyście raczej o "walorach artystycznych" tego serialu! ;p
Kwestie wizualne i estetyczne są bowiem oczywiste. Przystojni panowie, piękne panie...

empedokles

walory artystyczne są w innych wątkach..

dona.marie

Charles zdecydowanie ;p