PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

Wszyscy porównują ten serial do "Rzymu", więc i ja muszę to zrobić :) Jeśli mam porównywać pierwszy odcinek "The Tudors" do pilota "Rzymu", to chyba bardziej podobał mi się ten pierwszy. Co prawda "Rzym" miał większy rozmach, lepsze aktorstwo (pomimo tego, że serial telewizji Showtime ma aktorów bardziej znanych) i na pewno większy budżet, lecz muszę przyznać, że zdarzało mi się nudzić na serii telewizji HBO i właściwie nie wciągnęła mnie ona. Natomiast "The Tudors" wciągnęło mnie już od pierwszego odcinka, pomimo tego, że właściwie zostało wykonane gorzej niż spektakularny "Rzym". Może tutaj historia jest ciekawsza? Ciężko mi to stwierdzić po jednym odcinku. W każdym razie jako całokształt "The Tudors" trudno będzie przebić serial HBO, bo pomimo momentów nudnych, były tam również te wspaniałe. Mnie się "The Tudors" podobało, jeśli będzie wraz z następnymi epizodami tendencja zwyżkowa, będę zachwycony :)
Swoją drogą Showtime robi coraz to nowsze i lepsze seriale, a jak się zdaje HBO ciężko jest w ostatnim czasie wymyślić coś nowego. Nie chcę niczego przesądzać, ale wydaje mi się, że w ostatnim czasie to nie HBO jest serialowym gigantem. Chociaż właściwie teraz starają się uśmiercić swoje starsze serie (m.in. "Rodzina Soprano"), więc pewnie zaproponują coś nowego :)

Albertino

Po drugim epizodzie...
Szkoda, serial chyba nie spełni moich oczekiwań. Tendencji zwyżkowej nie ma, oczywiście "Tudorowie" to interesująca pozycja, którą będę dalej oglądał, ale jednak daleko jej do "Rzymu" :)