PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37306
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

podobny do Rome choc prawie robi wielka roznice... bardzo dobra rola głownego aktora... i wciągajaca fabula... czekam na 2 sezon:)

ocenił(a) serial na 9
mikoolajj3

Tak Rysiek robi wrażenie czekam na rozwój głównie jego postaci - no i czekam na kolejne podboje miłosne :)

mikoolajj3

zgadzam sie co do Rzymu :) Tudorzy sa dobrzy ale miejscami troche sie fabula przeciaga i malo jest tych niesamowitych momentow, ktore w Rzymie byly praktycznei w kazdym odcinku...

ocenił(a) serial na 8
Sturm

Rzym miał swój specyficzny klimat, to przedstawienie antycznego miasta było wspaniałe, i do tego świetna obsada aktorska.
W Tudorach trochę mi nie pasuje postać Henryka, jakoś ten aktor mnie nie przekonuje, świetne są za to role Barndona, Anny Boleyn , kardynała Wolseya i Morusa

ocenił(a) serial na 10
mate21

nie wiem dlaczego wszyscy porownuja tudorow do rzymu, przecie te seriale nie maja nic wspolnego z soba. co do henryka to sie nie zgadzam, był rewelacyjny.

ocenił(a) serial na 9
nenyaaaa

Kapitalnie gra i jest sexy, czego nie można powiedzieć o oryginale, patrząc na jego portrety.

ocenił(a) serial na 9
kasiarzynna

...nie.. do Rzymu to temu serii nieco brakuje...nie mówię że jest zła...powiem nawet że dobra, za karę się tego na pewno nie ogląda...ale to nie ten rozmach, co w Rzymie Akcja głównie w komnatach królewskich, skupiona wokół postaci Henryka i jego dworzan czyli tak zwanych wyższych sfer. Scenografia też nie powala A w wkurza już po prostu ten ciągły rzut kamery na królewski zamek- zresztą od razu widać że efekt czysto komputerowo wygenerowany W Rzymie pokazano starożytny świat (bardzo plastycznie zresztą, efektownie i realnie) przez pryzmat zarówno nizin jak i wyżyn społecznych. Moim zdaniem Rzym ma wszystkie zadatki na stanie się "kultowym" Tudors już nie koniecznie...choć to dobry serial i nie nie jest stratą czasu...

nenyaaaa

Dyrekcja Showtime nazwała "Dynastię Tudorów" swoją odpowiedzią na "Rzym" HBO. Więc się nie dziw tym porównaniom. :P

ocenił(a) serial na 4
mikoolajj3

"Rzym" uwielbiam, a do "Tudorów" już się przymuszam. Jestem po połowie 1 sezonu i naprawdę zastanawiam się, czy oglądać dalej. Próbuję dać mu szansę, ale on najzwyczajniej w świecie jest słaby. To prawda, ma niezłe kostiumy i dekorację, jednego genialnego aktora (Sam Neill) i kilku przyzwoitych, ale ciągnie się jak flaki z olejem. Daleko mu do drapieżności, nowatorstwa, odwagi, znakomitego aktorstwa i wierności realiom jakie reprezentował "Rzym". Naprawdę nie ma co porównywać. Wielka szkoda!

ocenił(a) serial na 9
snoopy

muszę przyznać że ten serial robi sie coraz ciekawszy...drugi sezon, moim zdaniem dużo lepszy niż pierwszy...rozkręca się...nie zniechęcajcie się pierwszą serią...