Mam takie pytanie do osób, które dużo wiedzą na temat Tudorów. Otóż kiedyś obiło mi się o uszy, że kiedy Henryk VIII po swojej śmierci był niesiony w trumnie, owa trumna pękła pod ciężarem jego ciała i psy królewskie zaczęły zlizywać krew, która wyciekła z martwego ciała Henryka. Chciałem się dowiedzieć czy jest to mit ,czy prawda?
Ponadto na wikipedii piszą, że Henryk przed śmiercią uścisnął dłoń biskupowi Cramnerowi na znak, że umiera w wierze chrześcijańskiej. Prawda to?
Nie mam na razie dostępu do żadnych książek na temat Tudorów, więc kieruje te pytania tutaj, bo jakoś nie mogą dać mi spokoju. :)
A sam serial The Tudors, jak i finałowy odcinek mają ode mnie 10/10 :)
Ja też nie mogłam wczoraj spać xD Źle działają na mnie te wspomnienia o Brandonie :)
Uspokoić się bo zwymiotujecie podobizną Brandonka xD
Włącz sobie na kompie jego zdjęcie i się zahipnotyzujesz xd
I bardzo bardzo dobrze. Chciałybyście żeby stał się idolem rozwrzeszczanych małolat? A tak jest tylko NASZ;D
To kto ma tego e-booka możecie mi przesłać? Wczoraj już nie zdążyłam odpisać więc piszę tu bo jeszcze nikt by nie zauważył;)
kania_4@vp.pl
z góry dziękuję;*
dwa razy stracił rolę na rzecz Pattinsona :)
najpierw miał grać Cedrika w Harrym Potterze, a potem Edwarda w Zmerzchu :) ponoć Stephenie Meyer (autorka Zmierzchu, jesli ktos nie wie) była zachwycona Cavillem ale uznano, że jest zbyt męski, żeb zagrać 17latka :)
dla nas to może i lepiej, ale on pewnie wolałby zgrać tego wmpira hahaha
Wcale nie. Oglądałam wywiad z nim i powiedział, że gdyby miał wybierac wybrałby rolę Karola;)
bo ambitniej :)
a ja się musze pochwalić bo mam pare książek wyporzyczonych !!! :D
- Henryk VIII
- Rubaszny król Hal
- Cnotliwy książę
- Diabelski pomiot :)
dziś zabieram się za czytani jejejeje :D
Jakże Ci zazdroszczę
Hmmm przypomniałam sobie, że mam przecież siostrę w warszawie;] A tam może mają dobrze wyposażone biblioteki;P
Czixxxa
albo Roe
ja was błagam o wieczną księżniczkę
bo nigdzie nie ma
a ja mieszkam w Chmielniku takiej wsi xD
wyślij mi błagam
inna sprawa jeśli książka jest ci droga
no u mnie raczej małe miasto
ale biblioteka wyposażona w polskie nudne książki
a ja muszę mieć tą książkę
aktualnie czyta ją moja kumpela :D
dam znac jak skonczy, chyba ze wysle ci Ann bo chyba ma :) (?)
Wiesz, jeszcze mam troche inny sposob bo koo mnie kupili sobie domek ludzie z Warszawy i jedna pani jest bibliotekarką to zagadam z nią żeby poszukała czegoś;)
Dasz radę
A ja pooddycham bo jak myślę o tej książce wariuję
wszyscy co am związek z Kaśką musi być mojee xD