PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

"Tudorowie" to serial na jaki czekalem po obejrzeniu "Rzymu". Czerpie on z pewnoscia z sukcesu swojej poprzedniczki w dziedzinie seriali historycznych. Akcja osadzona w scenerii srednowiecznej anglii-na tego typu pomysl czekalem. I jest, wielce interesujaca,wciagajaca juz od pierwszych odcinkow produkcja:) Istotna role maj swietni aktorzy ktorzy zostali starannie wyselekjonowani....szczegolne brawa dla Sama Neilla! Oby seria pozostala na aktualnym wysokim poziomie... do 8 epizodu! :P

yatapelikan

Ja nie ogladalam "Rzymu", bo wg. mnie to szajs.. Za to "The Tudors" to teraz jeden z moich ulubionych seriali:), ja uwazam, ze idealnie w roli krola sprawdza sie Jonathan Rhys-Meyers [gdyby mial chociaz 180cm ;)] i Karol czyli Henry Cavill [ma ponad 180 :D]

ocenił(a) serial na 10
Gryzio

To sie zgadza, obaj aktorzy przyciagaja przed ekrany damska czesc publicznosci. Zgadza sie rowniez, ze z odcinka na odcinek serial robi sie coraz bardziej interesujacu. Mam nadzieje, ze nie dadza nam dlugo czekac na drugi sezon.

evunia

A kiedy sie pierwszy konczy? Prosze o szybka odp:)

ocenił(a) serial na 10
Gryzio

Pierwszy sezon serialu konczy sie po 10 ep.
Dokladne daty kolejnych jego odslon nie sa ustalone

yatapelikan

Za wolna byla ta Twoja odp :P, poradzilam sobie ze znalezieniem szybszego zrodla i wiem o tym:)

Gryzio

Jak dla mnie najlepiej grają tutaj Maria Doyle Kennedy i Sam Neill... Jonathana Rhysa Meyersa ustawiłbym dopiero na trzeciej pozycji. Poza tym na rolę Anny Boleyn mogli znaleźć nieco lepszą aktorkę, ale Natalie Dormer ujdzie, zła nie jest ;)

Albertino

jestem na początku dopiero ale zapowiada sięświetnie :D no i te kostiumy i w ogóle...na razie super :D aktorzy również