PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=313990}

Dynastia Tudorów

The Tudors
2007 - 2010
7,8 37 tys. ocen
7,8 10 1 37356
7,5 4 krytyków
Dynastia Tudorów
powrót do forum serialu Dynastia Tudorów

serial, w przeciwieństwie do filmu The Other Boleyn Girl jest urzekający. postacie są wyraziste, ich emocje udzielają się odbiorcy. najbardziej podobała mi się rola Natalie Dormer. stworzyła obraz Anny- kobiety, wobec której nikt nie mógł pozostać obojętny. i, w przeciwieństwie do drewnianej i łzawej kreacji N. portman, udalo jej się to doskonale. Anna w serialu to kobieta silna, namiętna i wytrwale dążąca do osiągnięcia celu. kobieta ,,z krwi i kości", o niewyobrażalnej charyzmie. i, mimo, że trudno ją nazwać ,,postacią kryształową", nie zakwalifikowałabym jej do czarnych charakterów.
ostatecznie odniosła zwycięstwo- to przecież jej córka, zasiadając na tronie, zapoczątkowała złoty wiek Anglii

RoseMarie92

To spoko
tamte mają po 18
jaka ja jestem młoda xD
Ups
odbierzesz go jej xD

ocenił(a) serial na 10
RoseMarie92

No ja już mówiłam, że 18 ale miło, że masz mnie za małolatę haha;D

RoseMarie92

Haha xDD

poxx

nie że małolatę, ale że jestem stara :/
kieydś się czułam młodo.
rocznik 1991 :(

Qdom

opanuj się dziewczyno
jesteś młoda ;)
i wgraj avatara..najlepiej Annę to będziemy 4 z Anną xDD
wiem ze mi odbija xd

ocenił(a) serial na 10
poxx

ja też mam 18 :)
i tez sie staro czuję :P hhaha :D

czixxxa

W takim świecie to jeszcze nie byłam xd

ocenił(a) serial na 10
poxx

No przestańcie, ja tam się czuje w sile wieku;)

RoseMarie92

ja tym bardziej xD

ocenił(a) serial na 10
poxx

Zmienię trochę temat powracając do serialu. Pamiętacie Elżbietę, służącą Katarzyny Aragonskiej? Po smierci królowej powiesiła się, trochę to mną wstrząsnęło...

RoseMarie92

Tą co była przez chwilę z Wyattem?
Tak :(
Kochała królową i uznała że po jej śmierci to koniec?

ocenił(a) serial na 10
poxx

Fajna była ta scena w ogrodzie
Ale tak mi sie jej szkoda zrobiło
Cóż, to jest przygład bezgranicznego oddania

RoseMarie92

To jak się całowali xDDD pod drzewem?
the best xD
lubiłam ją bo była wierna Kaśce

ocenił(a) serial na 10
poxx

Oni nieźle się zmacali pod tym drzewem xD
Szkoda, że się zabiła bo może by cos było z Wyattem

RoseMarie92

Jak jej ściągał gorset haha xDD
Ciekawe kogo on serio kochał....

ocenił(a) serial na 10
poxx

A kogo kochał Henio, Karol itp? Któż to wie;)

RoseMarie92

Może kiedyś się dowiemy?xD

ocenił(a) serial na 10
poxx

No tak, w piekle;)

RoseMarie92

Jak ich spotkamy xD

ocenił(a) serial na 10
poxx

Jak nas zobaczą to powiedzą, że nas kcohają;P

RoseMarie92

W imię ojca i syna żeby tak było xD

ocenił(a) serial na 10
poxx

Wyatt kochał Annę ;) po jej śmierci zalecał się do Mary Shelton (pamiętacie, kuzynka Anny i była kochanka Henryka), ale ona go odrzuciła. Jednak jego największą miłością była Anna, poświęcił jej pare swoich wierszy.

Charles miał 4 żony więc tak na dobra sprawę nie wiadomo, którą kochał najbardziej. Jego pierwsze małżeństwo z Małgorzatą Mortimer było porażką i je anulowano. Następnie ożenił się z Anną Brown, która zmarła 3 lata później. Kolejne już znamy: Maria Tudor i Katarzyna Willoughby :)

ocenił(a) serial na 10
malaga510

Serial jest na pewno ciekawszy niż KOCHANICE KRÓLA ale Anna Boleyn czyli była tam o wiele ładniejsza i bardziej przekonywała o tym że król mógł tak za nią szaleć

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Moim zdaniem Natalie Portman nie dorównuje w żadnym stopniu Natalie Dormer ;)

ocenił(a) serial na 10
czixxxa

Każdy ma inny gust-ja stawiam na Natalie Portman

ocenił(a) serial na 10
kajka_26

Dla mnie ona nie grała przekonująco. Była sztuczna, a z resztą ne miała w sobie czegoś takiego,co powinna mieć Anna. Zero erotyzmu, kobiecości, magnetyzmu. Nie to co Natalie Dormer, która była po protu genialna :)

czixxxa

Fizycznie Anna Boleyn ejst dla mnie lepsza w wykonaniu Natalii Portman. Ponadto w filmie są stroje takie, które są przedstawiane na portretach, w Tudorsach szlachcianki i królowe noszą stroje ładne, ale nieprzypominające w większości tych renesansowych!

ocenił(a) serial na 10
Qdom

Część z tych strojów pochodzi ponoc z muzeów, a część też była szyta w Krakowie ;)
Ogólnie z tego co sie orientuję, to właśnie Natalie Dormer jest uznawana za najlepszą Annę Boleyn ever xd a Portman często krytykowana ;) oczywiście każdy może mieć swoje zdanie, natomiast mnie Portman nie przekonuje kompletnie i jest bezpłciowa jako Anna ;)