Dla porównania w Kanadzie zyskała bardzo pozytywny odzew i bardzo żałowali, że zakończono produkcję na 2 seriach.
Ja ją doceniam. Ma też pozytywne akcenty, w wielu odcinkach kot-kosmita przejawia ludzkie emocje itp. I to też najbardziej zapamiętałem. Wcale nie walki, bijatyki itd...
Nieprawda, to jest obrzydliwe i odmóżdżające barachło! https://www.youtube.com/watch?v=iHVmV2_J3b8
Ta bajka miała być z założenia komediowa i wkurzająca. Co nie znaczy, że zalicza się do lepszych bajek. Ale grafika jest fajna.
Jak to +AlexRener zwrócił uwagę, ta kreskówka jest typowo komediowa. I w mojej opinii to naprawdę sympatyczna animacja, 2 sezony (choć nie wszystkie odcinki oglądnąłem) to jak dla mnie niedosyt i stwierdzam, że to smutne że Disney postanowił anulować 3 sezon.
Bohaterowie przyjemni i sympatyczni; osobowość p. Manson jest ciekawa (głos Ewy Serwy w polskiej wersji - jak ulał), historyjki miały czasem ciekawą koncepcję, scenariusz. I sensowne wprowadzenie Fiony. Wiem, że w PL Coopa dubbinguje Brygida Turowska, a nie chłopiec - lecz...jej głos jest przyjemny w odbiorze.
Jeżeli miałbym coś wytknąć serialowi - to trochę słabe zakończenie, mogli napisać lepsze,.ale pal sześć., ale to, że:
- jest odmóżdżający - oglądnij Kornisza i Fistacha, a następnie wróć i zastanów się jeszcze
- kiepska animacja - serio....naprawdę ona jest "żalosna"
- gówno - od kiedy gówno jest kolorowe - zlituj się
Wniosek: Porównaj obecne produkcje Disney XD i CN, z DkK! Polecam serial z całego serca!