PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810323}

Dziedzictwo Jowisza

Jupiter's Legacy
2021
5,8 3,1 tys. ocen
5,8 10 1 3078
4,5 4 krytyków
Dziedzictwo Jowisza
powrót do forum serialu Dziedzictwo Jowisza

Dobra, do tych co może komiks czytali. Obejrzałem trochę z bólem wypuszczone odcinki i mam pytanko. Kim do cholery jest Jowisz? :D

ocenił(a) serial na 5
Tybald

Podbijam. Co to jest? O czym to jest? Zostaliśmy w zasadzie od początku niejako wrzuceni w wir wydarzeń.

Nie znam komiksów na których oparty jest ten serial.
Wymęczył mnie.
Przebrnąłem przez cały. Dopiero końcowe odcinku wynagradzają tą męczarnię.
Bałbym się jednak uruchamiać sezon 2
XD

ocenił(a) serial na 5
Tybald

A sam tytuł domyslam się nawiązuje do scenerii pośród której główni aktorzy retrospekcji otrzymali swoje zdolności. Bo nic innego na ten temat nie podali nam widzom w tym pierwszym sezonie.

Już pomijam skąd moce mieli inni. I skąd się Ci inni wzięli m.in. to chodzące połączenie kamiennego golema i Iron Mana.
Bo o tym też cisza a wszędzie ich widać.
Zaczęlo się od szóstki ... skąd więc ich tylu?

Valhilla

Chyba jak szóstka dostawała moc nastąpiła jakaś erupcja energii na całym świecie i inni też jakieś tam moce dostali. W sumie jest pokazana jakaś fala energii rozchodząca się od wyspy.

ocenił(a) serial na 5
Tybald

No tak, przez moment było widać jak kapitan statku przyjął "na twarz" jakąś energię.
Tylko po co w takim razie, zabawa w wybranych skoro.. mnóstwo ludzi postronnych, też otrzymało moc.
Pytanie czy w książkach, moc u osób poza tą wybraną szóstką jest jakoś logiczniej wytłumaczona.