Dzikie serce

Corazón indomable
2013
7,3 1,1 tys. ocen
7,3 10 1 1104
Dzikie serce
powrót do forum serialu Dzikie serce

Jak na moje.. Wiadomo to telenowela, każda zawiera mnóstwo absurdów, nie bądźmy zbyt wymagający co do tego rodzaju..
Ale mimo wszystko, między Damianem i Mariną było widać chemię (szczególnie ze strony Damiana), brakuje mi tu takiego uczucia. Maricruz lata za nim jak głupia.. Octavio chociaż trochę mógłby pomyśleć o niej jak o osobie którą mógłby kochać, a mu to nie przeszło nawet przez myśl. Nie podoba się mi się to.

Vanessa100

Jak to sie mowi Polak potrafi :) A Octavio rzeczywiscie jest lekko ograniczony.Wystarczy zeby sie rozejrzał :)

monia198923

Może mu bujne włosy na oczy spadają i ograniczają pole widzenia :D

monia198923

Wzięliby parę takich ulubienic telenovel jak My tu, do kręcenia seriali,to błędów i głupich absurdów by już nie było :P

11koala19

Otóż to :)

monia198923

Octavio większość swojej forsy przeznaczył na odżywki do włosów i mu brakło :D

monia198923

Octavio nie ma cierpliwości do myślenia xDDD

Vanessa100

Dziwny on jest. I wcale sie nie rozni bardzo od Maricruz. Tez jest dziki tylko w innym znaczeniu tego słowa :)

monia198923

Jak mógł pozwolić, żeby ona pokazała się ludziom w takim stroju i z takim kiczowatym makijażem?
Jeszcze jak przyszedł na przyjęcie, to planował się ochlać, ale zrezygnował D::D

Po kąpieli czy prysznicu (nie wiem co konkretnie) był mokry i od razu założył koszulę :D

Vanessa100

To jest dysfunkcyjne małżenstwo:) W Pl facet bez kobiety ani rusz. Kobieta musi wszystko załatwic, opłacic i oporządzic bo kiła mogiła. A tu ani on ani ona sie nie garnie do rządzenia. On troche ale zabiera sie do tego od doopy strony :) On powinien nia sie zajac. Nauczyc wszystkiego, ubrac a nie olał zostawil wszystko Lucii i zdziwiony ze wyszla jak z cyrku. To jego rola zrobic z niej kobiete z klasa a nie innych.

monia198923

Jedyne co mu się chce, to seksu z Maricruz ;)
Do czego innego go nie ma.
Poza tym, jak on może w kwestii przemiany Maricruz w damę, ufać Lucii?
Dzisiaj kapnął się, że z winy Lucii Maricruz się ośmieszyła i dalej nic z tym nie zrobił.

Vanessa100

To juz postęp ze sie kapnął. Mial tyle do wyboru osób ktore Maricruz nie cierpią ze szok:)

monia198923

No chyba nie trzeba tu było być geniuszem intelektualnym, żeby się kapnąć, że Lucia ;)

Vanessa100

Trzeba im tam w Meksyku puscic M jak miłosc albo Na wspólnej od razu beda wiedziec jak życ :)))

monia198923

Czyli jak żyć?

Vanessa100

Praktycznie:) U nas rancz nie mają i biedni nie są (przynajmniej w serialach) :-)

monia198923

haha dokładnie ;)
Na wspólnej nie oglądam, ale oglądam M jak miłość.
I M jak miłość od lat przypomina meksykańską telenowelę.
Romanse, romanse, naiwne absurdalne wątki, bezsensowne ukrywanie pewnych rzeczy i apartamenty.

W październiku 2013 czytałam, że Latynosi chcą nakręcić swoją wersję M jak miłość.
I nie wiem, czy zrealizowali to przedsięwzięcie czy nie.

Vanessa100

Tak?? Mnie sie zawsze te polskie seriale wydaja takie wlasnie zyciowe praktyczne bez romantyzmu ani porywow serca. Nie wiem. Kiedys troche ogladalam prawdziwa milosc ale i to mi sie znudzilo. Ja lubie telki meksykanskie z tego wzgledu ze jest historia zamknieta. 150 odcinkow powiedzmy i koniec a te polskie? Kreca tak dlugo az kasa plynie i ludzie ogladaja. Czasami juz tak wymyslaja ze ciezko sie polapac kto z kim nie byl :-)

monia198923

Polskie tasiemce z czasem zaczynają przypominać opery mydlane jak np. Moda na sukces.

Vanessa100

Akurat M jak miłość Bym nie oglądała chyba że skróciliby chociaż do 250 odcinków to może...Bo to już nie telenovela tylko Moda na sukces,jak większość Polskich seriali klan,plebania(choć ta juz skończona) Na dobre i na złe i wiele innych...

Vanessa100

I jeszcze najechał na Maricruz...

Vanessa100

No no do reklamy szamponu to on rzeczywiscie by sie nadał:))) Nawet Maricruz nie ma takich błyszczących kudłow jak on :)

monia198923

A Ana Brenda reklamuje szampon haha

jagodajulia

To niech ją wymienią na Arenasa.
Ma lepsze kłaki :D

ocenił(a) serial na 8
Vanessa100

Ana ma super włosy. Takie gęste, lśniące i ładny kolor. Zazdroszczę jej...

monia198923

No dobra Octavio chciał zrobić na złość bratu...Wiedział że nie kocha Maricruz ale w którymś momencie stwierdził że może kiedyś uda mu się ją pokochać ,miał prawo by być trochę wyczerpany nerwami ale bez przesady,widziały Gały co brały...i sam mógłby ją uczyć i delikatnie a na jego miejscu z tym ślubem bym poczekała z tydzień dłużej i pouczyła ją podstaw dobrych manier,chociażby właśnie nauki jedzenia przy stole,i pierwszych zwrotów grzecznościowych.A nie,od razu wprowadził dziewczynę do pięknego domu z zasadami i liczy że jest inna niż każdy o niej myśli...Sam widział więc mógł ją przygotować i to mnie wkurza u niego te jego fochy...

11koala19

Ale to w końcu telka i musi nas coś irytować ,wkurzac i cieszyć...

11koala19

Totez mówiłam na niego sie powinna rzucić a nie na te dziewuchę. Dała by mu w bęcki to by sie moze ogarnął :)

monia198923

Ale Maricruz jeszcze przeprasza.... Mam nadzieję że mnie zaskoczy i weźmie się za siebie ...