Możecie mnie oświecić, w którym momencie jest powiedziane, że Jules jest transseksualna, tak jak stoi w opisie fabuły serialu? Bo chyba coś przeoczyłem, albo ktoś tam się walnął...
nie jest to powiedziane wprost, ale jest dużo przesłanek; od tego, że w niektórych scenach przez majtki widać jej penisa i pokazane jest jak wstrzykuje sobie estrogen, po fakt, że korzysta z apki dla gejów i uprawia seks z mężczyznami, którzy pytają ją czy lubi być na górze i wielokrotnie podkreślają, ze tak naprawde to są 100% heteroseksualni.
A chociażby w czwartym odcinku, gdy pokazana jest przeszłość Jules (hospitalizowanie oraz przemiana). Nie wiem czy może jeszcze go nie widziałeś, ale jeśli tak, to nie wiem jakim cudem można to przeoczyć :D
Była pytana o tranzycję, pod majtkami widać, że ma penisa, była też pytana, czy lubi byc czynna w seksie analnym, jest mowa o terapii hormonalnej, o tym, że nienawidzi męskich cech swojego ciała. Była mowa o etapach tranzycji, o operacji.
Nie padło dosłowne: hej, urodziłam się w męskim ciele, ale jednocześnie było to na tyle jasno powiedziane, że nie pozostawiało wątpliwości.