PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21756
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Po obejrzeniu świetnego Pitbulla nabrałem ochoty by obejrzeć coś jeszcze o podobnej tematyce, padło na fale zbrodni. Obejrzałem pierwszy odcinek i tutaj nasuwają się moje pytania, czy to jakiś żart? Jak to może mieć taką ocenę i jak to coś można porównywać do Pitbulla?
Dobór aktorów - dno
Gra aktorska - dno
Muzyka - dno
Scenariusz - dno
to tak mi się nawinęło po pierwszym odcinku.
To tak przez cały serial czy warto kontynuować do oglądania?

Fejkusiek

Pierwszy sezon jest ciężki - pod względem montażu, dialogów, obróbki - to fakt, ale z każdym kolejnym sezonem ten serial nabiera mocy. Świetna gra Mariusza Jakusa i Wieczorkowskiego Janka. To w jaki sposób Wieczorkowski gra ćpuna to geniusz. Dlatego według mnie warto przemęczyć ten pierwszy sezon. Obejrzałem dużo seriali o tej tematyce, i muszę powiedzieć, że z polskich produkcji Fala Zbrodni jest najlepsza, pozdrawiam.

kv1k

No to zobaczymy, pomęczę się

ocenił(a) serial na 9
kv1k

Zgadzam się z kv1k. Do tego jeszcze świetna postać grana przez Agnieszkę Dygant i Dorociński w roli Michała. Oglądałam oba seriale i uważam, że są świetne.

ocenił(a) serial na 9
Fejkusiek

Nie warto tracić czasu, lepiej zobaczyć Step up albo Taniec z gwiazdami.

patryk0146

Idź robić z siebie pajaca gdzie indziej

Fejkusiek

Co do serialu to fakt, warty obejrzenia i przebolenia tego niezachęcającego początku. Zdenerwował mnie jedynie fakt, że serial nie ma zakończenia, a jest urwany w środku akcji, kpina z oglądającego.

Fejkusiek

Mam podobne odczucia po obejrzeniu pierwszych trzech odcinków ,DNO. Jak możecie porównywać to do np. Pitbulla przecież ten serial wygląda jakby posiadał zerowy budżet. Nadzieja pozostaje w przedmówcach i kolejne sezony rzeczywiście będą lepsze...

ocenił(a) serial na 10
Fejkusiek

Porównujesz Falę Zbrodni do akurat najlepszego polskiego serialu kryminalnego Pitbull:)Moim zdaniem Pitbull nie ma godnego przeciwnika.Mam nadzieję że kontynuacja będzie na równie dobrym poziomie.Jednak pisząc o Fali Zbrodni "dno" troszkę przesadzasz.Zauważyłem w tym serialu wiele błędów i bardzo niedopracowanych scen:np.w jednym z odcinków na dachu budynku Szajba walczy nie pamiętam ale chyba z Maratem albo z Kolą.Walka Szajby to amatorka tak jakby wogóle nie umiał się bić ,przyznać trzeba.Jednak serial jest zrobiony bardzo dobrze,ma bardzo fajny klimat no i bardzo dobrą obsadę aktorską.Mnie osobiście wciągnął oczywiście nie tak jak Pitbull ale równie przyjemnie się ogląda:)

ocenił(a) serial na 4
Fejkusiek

Człowieku, "Falę zbrodni" zaczęłam oglądać po "Glinie". To był dopiero ból.