PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=104069}

Fala zbrodni

2003 - 2008
7,2 22 tys. ocen
7,2 10 1 21756
8,5 4 krytyków
Fala zbrodni
powrót do forum serialu Fala zbrodni

Bardzo niefajnie że serial kończy sie niedopowiedzianymi wątkami. Fala Zbrodni to najlepszy serial kryminalny jaki miałem przyjemnośc oglądać. Prawdziwie ukazane życie policjantów, bandytów. Brutalność, seks, przekleństwa. To wszystko tu jest. Odcinek w którym (spoiler) zastrzelili Budrysa zadziałał na mnie bardziej niż amerykanckie filmy. W 100% polecam. Widzimy pod kogo teraz jest tworzona telewizja. Poważną, brutalną rzeczywistość zastępuje się idiotyzmami, a to bardzo sumtne :/

ocenił(a) serial na 10
Longbow

Popieram.

Longbow

również popieram. właśnie oglądam na ipli bo nic nowego w tv nie ma. lepiej obejrzeć 50 razy 5 serii FZ niż raz Detektywów czy Kryminalnych.

ocenił(a) serial na 7
Longbow

Niestety nie ma planów kontynuacji. A po samobójstwie Edwarda Żentary nie sądzę żeby to się zmieniło, wręcz przeciwnie, szanse są jeszcze mniejsze.

Kathlar

Minęły prawie 4 lata od premiery ostatniego odcinka. Aktorzy dostali role w innych filmach/ serialach, niektórzy nie żyją. Na kontynuacje nie ma żadnych szans.

ocenił(a) serial na 10
marcin261287

okey wiem że Edward Żentara nie żyje ale czy ktoś jeszcze tzn z aktualnych postaci ( seria 5 ) jakby ktoś mógł mi na to pytanie odp jest fanem serialu i tak jak powiedziała Fehn obejrzałem z 50 razy po 5 serie na ipla znam wszystkie sceny na pamięć ... więc bardzo proszę o kontakt

ocenił(a) serial na 9
radekkedar7

Jak dla mnie wystarczyłoby jeśli w kontynuacji pojawiłby się postacie Rafalskiego i postać Szajby, można zawsze zacząć od pewnego przeskoku w czasie i np. ukazać kolejne wydarzenia po upływie np. kilku lat od ostatniego odcinka, może to by w jakimś sensie domknęło fabułę i brak poszczególnych postaci.Poza tym uważam , że Polsat strzelił sobie w stopę kończąc taki serial, bo jak widać koncepcji na coś równie ciekawego nie ma i pewnie nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
mate21

trzeba chyba napisać jakąś petycje bo ten serial wszech czasów bije na łeb wszystko nawet najróżniejsze filmy chociaż filmów nie porównuje się z serialami

Longbow

Polecam serial Pitbull, fala zbrodni nie dorasta mu do pięt ;)

ocenił(a) serial na 10
Aquamala

oglądałem pitbulla i to on do fali nie dorasta do pięt