Jaki jest wasz ulubiony bohater Fali Zbrodni? Ja osobiście najbardziej lubię szajbę. Zaraz Potem Czarna, Rafalski i Młody.
Najbardziej wyrazistą postacią jest bez wątpienia Rafalski, ma facet charyzmę, żelazne zasady których nie łamie a do tego cięty dowcip. Bardzo lubię też Czarną, twardą a zarazem tajemniczą kobietę. Szajba w pierwszych dwóch sezonach był ok, ale po porwaniu jego syna spieprzono tę postać dokumentnie, zrobiono z niego podstarzałego supermena na którego lecą wszystkie kobiety świata. Te jego ciągłe rozterki i skoki w bok były żenujące. Zresztą serial powinien się zakończyć po trzecim sezonie, ponieważ w rzeczywistości żaden gliniarz nie przeżyłby takiej strzelaniny jak ta w ostatnim odcinku tej serii (a przynajmniej nie byłby w stanie nadal pracować w "firmie").
mi bedzie łatwiej stwierdzic kogo nie lubieXD wiec tak.. nie lubie szajby( bo wkurzają mnie takie supermeny z wiecznymi problemami. co te wszystkie kobiety w nim widzą?) no i silene. bo też ma problemy sama ze sobą. a pozatym to momentami wkurza mnie sieradzki bo ich krytykuje kiedy sie narażają a sam siedzi za biurkiem... pozatym to lubie wszystkich. chociaż nie równo.
Czarna jest zdecydowanie najlepsza jak dla mnie. Agnieszka pokazała, że potrafi grać "Nianię" i dzielną policjantkę. W tym serialu przeszła samą siebie.
Wg mnie z OPZ najlepsza była Aleks, Czarna i Szajba no i jeszcze Rafalski, ale na uwagę zasługują także i ci "Żli"
Najlepszy czarny charakter, dla którego zaczęłam oglądać serial to Siergiej... czyli jedyny w swoim rodzaju Sasza Domogarow....pokazał klasę, bo zagrać taką rolę, w taki sposób, z bądz co bądz dość słabym polskim to dopiero coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
według mnie to Rafalski najlepszy aktor :) póżniej Szajba , Czarna i Młody :) też fajnie grał Gadziński w 5 serii :P
Lemańska, Rafalski, Szajba=Młody=Budrys, Tatiana (tak, ten czarny charakter był udany), tak samo Jonasz świetnie zasuwał (taki niepozorny cwaniaczek).
Mój ulubieniec to Szajba, jest zabawny, a odcinki, w których wciela się w Many'ego, mógłbym oglądać wiele razy. Ex aequo z Rafalskim, który ma niezłomny charakter i zawsze cięte riposty w zanadrzu. Zaraz za nimi plasuje się Ruben, jego małomówność i mimika jest wprost komiczna.
Zmieniłem zdanie xD Minęło trochę czasu i doszedłem do wniosku, że najlepszymi postaciami są Szajba i Rafalski. Zaraz po nich Młody.
ZDECYDOWANIE---- D Z A M S Z E D B A K A J E W !!!!!! Pamiętacie go? (czarny charakter pierwszej serii, prawa ręka Siergieja. Zabity przez Szajbę po zastrzeleniu Budrysa w bodajże 14 odcinku)
A z etatowych bohaterów --Rafalski
1.Czarna (nie moge patrzec na to, jak ta aktorka marnuje sie w innych serialach, grajac rozne slodkie idiotki, 2. Szajba (nasz superman) 3. Rafalski (cholernie mnie wkurzal - czytaj. byl naprawde wiarygodny, 4. Siergiej ( Domogarov)
Szajba i Czarna - najbardziej dobrana para w serialu.
Najlepszy Rafalski klasa w sobie najlepsza jego rola :) on jest świetny Mariusz Jakus najlepszy ! :D no i oczywiście podobała mi się Rola Jana Wieczorkowskiego :P Młody :P naprawde trza umieć zagrac no i Mirosław Baka i Agnieszka Dygant :) świetne role :)
Dżamszed Bakajew (w tej roli Farkhad Makhmudov) moim zdaniem miażdży resztę.
I bez sensu było że tak szybko zginął.
Szajba jako drugi.
Moim zdaniem zdecydowanie najlepszy był Marat, niby tylko supporting villain, ale zdecydowanie ukradł show - zdolny, przebiegły, bezwzględny, z poczuciem humoru.
Oprócz tego oczywiście Ruben i Metal no i King - Artura Dziurmana nie da się nie lubić.
1.Szajba 2.Budrys 3.Rafalski 4.Dżamszed Bakajew 5.Czarna 6.Sergjej (choć rzadko się pojawiał). 6 Roma