[jeśli chcesz się dowiedzieć wszystkiego z telewizji, nie czytaj tego tematu!]
odc. 60
"Uroczysty pogrzeb policjantów, zamordowanych podczas masakry OPZ. Ci, którzy przeżyli, dostają zaproszenie do Warszawy na ważną uroczystość w Ministerstwie Spraw Wewnętrznych i Administracji # mianowanie Sieradzkiego na Komendanta Wojewódzkiego Policji we Wrocławiu. Zmienia się status OPZ, nie jest już dłużej wydziałem eksperymentalnym, tylko regularną jednostką komendy wojewódzkiej policji we Wrocławiu. Pod dużym znakiem zapytania stoi dalsza służba Szajby # podczas masakry doznał poważnego uszczerbku na zdrowiu. Silene trafia do szpitala, ważą się losy jej ciąży. Do pracy ma zostać przyjęty nowy informatyk # analityk i Aleks w porozumieniu z Szefową prowadzi rekrutację. Kiedy szczęśliwy wybraniec pojawia się w biurze wszyscy, są lekko zaskoczeni... Tymczasem, w mieście dochodzi do szeregu dziwnych zamachów bombowych # tajemniczy szantażysta przesyła zaminowane listy do ważnych przedstawicieli administracji rządowej, prokuratorów, sędziów. OPZ koncentruje wszystkie siły na odnalezieniu sprawcy, sprawa ma znaczenie polityczne. Zamieszany w aferę paliwową minister Widłak przebywa w areszcie śledczym w oczekiwaniu na rozprawę. Czy jego mocodawcom uda się oszukać polski wymiar sprawiedliwości? Tatiana za namową rosyjskiego potentata na rynku paliwowym, Ewgienija Dragonowa, decyduje się na wyjazd do Polski - Baron zamierza przejąć wpływy na polskim rynku paliwowym. Tatiana ma dodatkowo osobistą motywację, zamierza w wielkim stylu dokończyć zemstę za śmierć męża # Koli Daszewa..."
odc. 61
"Tatiana pojawia się w Polsce - oficjalnie jako doradca attache handlowego przy ambasadzie rosyjskiej, reprezentująca Gazfron # firmę Barona. A nieoficjalnie? Na miejscu jak się okazuje ma dobrych znajomych # często nieświadomych jej prawdziwej pozycji. Roztacza wszędzie swój czar i tym sposobem podporządkowuje sobie coraz to nowe wpływowe osoby płci przeciwnej. Minister Widłak i Andrzej Salto # zamieszani w aferę paliwową - uruchamiają wszelkie kontakty, żeby udaremnić proces. Życie dziennikarki śledczej, Ewy Hetman jest w niebezpieczeństwie. Jej zeznania mają być kluczowym punktem oskarżenia w sprawie. Jak daleko posuną się przestępcy, żeby uratować Widłaka i Salto? OPZ stoi przed trudnym zadaniem rozbicia grupy trzymającej władzę. Nawet osoby z najwyższych kręgów władzy nie mogą być pewni dnia, ani godziny# Młody nadal jest zawieszony - toczy się przeciw niemu postępowanie prokuratorskie. Cierpi na tym zarówno jego związek z Silene, jak i on sam. Walczy z pokusą sięgnięcia po narkotyki. Czy uda mu się zwyciężyć z nałogiem? Szajba jest załamany po śmierci Izy, nie może dojść do siebie. Aleks próbuje postawić go na nogi.Jak to się często zdarza w kręgach mafijnych # Tatiana przejmuje władzę po Koli. Powraca do gry jako Bella Tati..."
źródło: Film Polski
Tak starych odcinków z Pazurą jeszcze nie oglądałem, ale coś mi się kojarzy, że był on informatykiem, a...
"Do pracy ma zostać przyjęty nowy informatyk # analityk i Aleks w porozumieniu z Szefową prowadzi rekrutację. Kiedy szczęśliwy wybraniec pojawia się w biurze wszyscy, są lekko zaskoczeni... "
Więc kto wie, kto wie ;)
Kiedys "Świat seriali" napisał, że informatyka ma grać Bogusław Kudłek, więc nie wiem, czy Pazura wróci...
Ja mam pytanko - nowa seria jest juz emitowana w polsacie? Coś mi się wydaje, że we wtorek chyba było rozpoczęcie ale powiedzcie, że sie myle bo przegapiłem ten odcinek :-/ Jeśli się nie myle to wiecie może skąd go ściągnąć? (jakoś bez znaczenia).
Pozdrawiam.
Tak przeżyła,bo poszła do toalety,przeżyli również napewno rafalski,szajba,aleks,szefowa, sieradzki.A tak pozatym Fala jest kręcona w moim miescie:D.I ostatnio widziałem wszystkich aktorów i mam ich autografy:D:D:D
lol ice gratz for you.
powiem tak, wątpie czy pazura wróci, ale tak mi sie cos zdaje, ze moze tym informatykiem bedzie ten haker z 3 serii, ktory pomagal w jednym z napadów, ktos moze go kojarzy??