Właśnie skończyłem oglądać i muszę powiedzieć że jest to najlepsza produkcja na podstawie gier jaką widziałem. Gry i kino to dwie moje największe pasje. Zawsze mam wielkie oczekiwania gdy oba te światy zderzają się ze sobą i mogę chyba stwierdzić że twórcom idzie to coraz lepiej. Do tej pory moim numerem jeden był Silent Hill. Muzyka, klimat, no rewelacja. Byłem w niebo wzięty. Ale potem nastąpił tragiczny Hitman (o jeszcze gorszym sequelu nawet nie wspomne) i minimalnie lepszy lecz wciąż bardzo słaby Max Payne. 8 lat później moja nadzieja powoli zaczęła wracać kiedy pojawił sie świetnie zrealizowany Warcraft, lecz chwilę później znowu wszystko rozpieprzył Asassin's Creed. HBO ponownie rozpaliło światełko w tunelu rewelacyjnym The Last of Us, ale Fallout przywrócił moją wiarę w takie projekty z całą mocą. Prześwietny scenariusz i fabuła. Faki lecą, jucha się leje, jest groteskowo i śmiesznie. Cały czas cieszyła mi się micha przy oglądaniu. Mnóstwo odniesień do gry i swoistych ukłonów w stronę graczy. Plenery, gadźety, stroje, pip-boye, a nawet pancerze wspomagane (!) - wszystko z dbałością o szczegóły przygotowane na potrzeby serialu. A na widok New Vegas w końcówce mało nie dostałem orgazmu haha. Będzie grubo. Jaram się na drugi sezon jak kretoszczur trafiony granatem plazmowym. Pozdrówki dla fanów. Czekamy!
Hitman przy tym serialu to w zasadzie majstersztyk. wiecej logiki, mniej ideologicznego belkotu dla lemingow i w zasadzie kazde guano bedzie lepsze od tego pseudo podrabianego Fallouta, ktory z oryginalnym Falloutem i jego uniwersum nie ma juz nic wspolnego. to ze korpo kupilo sobie do niego prawa i lemingi kwicza znaczy tyle co nic.
Serial ma ocenę 7,8 przy 50 tys. głosach. Prawie połowa to oceny 8, co oznacza, że ponad 20 tys. ludzi uważa serial za bardzo dobry. Nie wspomne już o 15 nominacjach do nagrody Emmy i nagrodzie za najlepszą adaptacje. W świetle tych statystyk to właśnie twój głos i twoja opinia znaczą tyle co nic. Z resztą, skoro uważasz Fallouta za lipe, a Hitmana za świetną adaptacje to albo w ogóle nie grałeś w te gry albo jesteś zwykłym hejterem. Pozdro