PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=867454}

Fallout

2024 -
7,7 56 tys. ocen
7,7 10 1 55615
7,6 28 krytyków
Fallout
powrót do forum serialu Fallout

Trailer

ocenił(a) serial na 7

Na ten moment za wcześnie, by oceniać cokolwiek, ale szczerze mówiąc trailer mnie średnio zachęcił do oglądania. Z jednej strony cieszy widok pancerzy wspomaganych i lataczy, ale skojarzenia wizualne z Westworld nie brzmią mi zbyt dobrze. Oby to uniwersum nie podzieliło losu serialowych Halo i The Last of Us.

ocenił(a) serial na 7
Deakon_Black

Gra Fallout kojarzy mi się z bezlitością, anarchią, jedynie z podstawowymi zasadami społecznymi.
Obawiam się, że serial (jak to bywa w trendzie czasów obecnych), będzie zbyt poukładany, za grzeczny... a przede wszystkim nudny.
Zawiodłem się na The Last of Us, jak i Silosie.
Chciałbym, aby twórcy Fallout obrali trochę inny kierunek.

Tillig

Z tego co widziałem w zwiastunie to ten serial wydaje mi się być zbyt cukierkowy, takie wszystko ładne w nim, wszyscy czyści, uśmiechnięci. W oryginalnych falloutach była anarchia, brutalność, narkotyki, prostytutki, gangi, przemoc, też kontrast pomiędzy prawdziwym światem a ludźmi odciętymi od świata w vault city.

Do tego co oni mają z tymi kowbojami i westernowym klimatem? W oryginalnych falloutach nigdy nie czułem się jak w westernie.

W oryginalnych falloutach było połączenie post apo z zaawansowaną technologią, w nowych odczuwam bardziej western z potworami z technologią steam punk.

ocenił(a) serial na 7
bobek388

Po obejrzeniu zwiastunu, odczuwam to samo, Cukierkowość, jakieś dziwne kowbojskie klimaty... Gdzieś ten klimat mocno ucieka.

ocenił(a) serial na 6
Tillig

Westworld mocno c zuc.

Deakon_Black

To uniwersum podzieli za to los pseudo-wiedźmina od Netflixa. https://www.vanityfair.com/hollywood/2023/11/fallout-first-look  Bajki które opowiada Nolan sugerują, że nawet nie doczytał dobrze o czym jest ta seria, co najwyżej Todd Howard, który sam nie przeczytał Biblii Fallouta od 16 lat, mógł mu opowiedzieć w dwóch zdaniach.