Czy jest sens w to brnąć po śmierci dwóch osób, które stworzyły tak niesamowity klimat?
Brnij dalej , a nie pożałujesz ;).. Też zastanawiałem się czy po tak dobrych kreacjach jakie stworzyli Thornton i Freeman scenarzyści podołają z drugim sezonem... I zaskoczyli mnie bo sezon drugi jest moim skromnym zdaniem lepszy od pierwszego, może nie ma takiej postaci jak Malvo ale jest mnóstwo świetnych kreacji( Dodd Gerhard , Hanzee , Lou Solverson) ,zabójczy klimat i nieprzewidywalna fabuła ;)
Co mnie bardzo zaskoczyło - drugi sezon z inną historią jeszcze lepszy.
Cieszy to, bo w przypadku "Detektywa", drugi odrębny sezon był znacznie słabszy.
niestety oglądanie pierwszego odcinka było katorgą. zmusiłem się by go obejrzeć do końca. potem chcąc dać szanse drugiemu sezonowi wziąłem się za drugi odcinek, ale tego nie dałem rady ukończyć. więcej podejść nie planuję. w mojej ocenie sezon drugi, to katastrofa.
zrobiłem drugie podejście i obejrzałem cały drugi sezon. trochę czasu minęło od obejrzenia przeze mnie jedynki, więc łatwiej mogłem odseparować je od siebie.
oceniam dwójkę na 7 i pomimo moich powyższych wpisów da się obejrzeć :P przede wszystkim trzeba odciąć się od jedynki by zabierać się za dwójkę, to całkowicie inny serial.