Od jakiegoś czasu zastanawiałam się czy obejrzeć Fear the walking dead i tak dzisiaj, jak ładował się film Atlas chmur, postanowiłam, że obejrzę FTWD i dobrze zrobiłam. Jest świetny i choć dopiero 1 odcinek obejrzałam to aż chce się więcej tego. Ale niestety, skoro 2 sezon dopiero w kwietniu to chyba lepiej będzie jeżeli trochę poczekam - chociaż nie wiem czy wytrzymam tyle czasu :D.
Jest wiele świetnych seriali, tylko czasu mało np:
Robin of Sherwood 1984-1986 imdb 8,5 (najlepszy o średniowieczu) .....26 odc
Twin Peaks 1990-1991 imdb 8,9 (kiedyś 9,4) (najlepszy serial lat 90') .....30 odc (3 złote globy)
X-Files 1993-2002 imdb 8,7 (kiedyś 9,0) ...ponad 200 odc (5 złotych globów)
Oz 1997-2003 imdb 8,8 ....56 odc
Sopranos 1999-2007 imdb 9.2....86 odc (5 złotych globów)
Sześć stóp pod ziemią 2001-2005 imdb 8,8 ....63 odc (3 złote globy)
The Wire 2002-2008 imdb 9,4...60 odc (najlepszy serial obok Twin Peaks, Sopranos i Breaking bad)
Rzym 2005-2007 imdb 8,9 (kiedyś 9.2)..22 odc (najlepszy serial o starożytności)
Dexter 2006-2013 imdb 8,8 (kiedyś 9,1) ..96 odc (do końca 4 sez świetny, potem poziom spada)
Breaking bad 2008-2013 imdb 9,5...62 odc (wg wielu serial przebił Twin Peaks, Sopranos, The wire)
Czarne lustro 2011-2013 imdb 8,8 ...6 oc
Gra o tron 2011-2018 imdb 9,5 ...póki co jest 50 odc, od kwietnia następne 10
Vikings 2013-2016 imdb 8,6 ...jest 29 odc, od lutego kolejne
Utopia 2013-2014 imdb 8,5 ...12 odc
Gomorra 2014 imdb 8,7 ...12 odc
Detektyw 2014 imdb 9,1 ...1 sez 8odc
Fargo 2014-2015 imdb 9,1...20 odc
Te seriale bardzo polecam pod względem scenariusza, aktorstwa i dialogów są bardzo dobre :)
Wolę TWD i FTWD tylko one są świetne, reszta jest okey albo całkiem do kitu, ale jak kto woli ;).
Walking dead jest średniakiem wśród seriali. Nie ma dobrego scenariusza, aktorswa, dialogów.
Bardzo wiele odcinków absurdalnych pozbawionych logiki lub nudnych.
Trzeba być obiektywnym, a nie pleść bzdur bez pokrycia.
Nie znasz się na dobrych serialach. W apokalipsie zombie byś już dawno był zombie, nie przetrwałbyś dnia. Za to ja - będę bezpieczna.
Nie znam się ? Wymieniłem większość dobrych seriali, a ty jeden przeciętny.
W apokalipsie wiadomo, że zaradność i inteligencja jest decydująca więc jest niewielka szansa, że w tych samych warunkach kobieta mogłaby sobie poradzić tak dobrze jak mężczyzna. Mężczyźni są silniejsi i bardziej logiczni. Kobiety emocjonalne i naiwne.
Gdyby decydujące o losie twoim i twoich bliskich było - partia szachów grana z najeźdźcami wybrałabyś 10 mężczyzn czy 10 kobiet do gry ? Tylko głupiec wybrałby kobiety.
Rozwiązania siłowe to samo -wybierasz mężczyznę.
Spójrzmy na logikę kobiet ?
Uwielbiają facetów sławnych/popularnych. Uwielbiają przebojowych facetów z dobrą bajerą. Uwielbiają zamożnych. Uwielbiają przystojnych.
A zatem każda kobieta ciągnie do 4 typów mężczyzn z największym powodzeniem czyli takich co traktują kobiety jak ku..wy czyli najlepiej bajerują, najwięcej kobiet zaliczają w swoim życiu, traktują jakieś kobiety jak szmaty na raz, kilka razy, układy bez zobowiązań, romanse, a w związkach okłamują i zdradzają.
A kobiety takimi się zachwycają, bo ktoś sławny/popularny, bo ktoś przebojowy i wygadany, bo ktoś zamożny, bo ktoś przystojny. Dla takich kobiety stają się najłatwiejsze, najłatwiej takim dają seks, miłość i związek. Takim najwięcej wybaczają, nawet kłamstwa i zdrady.
Z takimi godzą się na seks bez zobowiązań.
Wiem, bo z czasem widząc zachowania wszystkich kobiet sam mając powodzenie stałem się draniem, który je też tak zaczął traktować. I jak tu szanować kobiety istoty płytkie, próżne, egoistyczne, głupie, naiwne ? jakoś mi ich nie żal, bo najgorzej traktują tych wartościowszych, a zamieniają się w łatwe ku...wy dla najpłytszych. Prawie każda kobieta zanim zostaje czyjąś żoną jest najpierw darmową ku...wą dla pierwszych lepszych,bo mają w dupie wartościowych facetów (brzydszych, nieśmiałych, biednych. Taka ich natura.
Sądzisz, że istota, która daje sie zbajerować najpłytszym facetom, których ja po pierwszej rozmowie rozszyfruje, że mieli sporo kobiet i traktują je najbardziej przedmiotowo, a kobiety stają się dla takich najłatwiejsze z powodu sławy...przebojowości...kasy ...czy wyglądu mogą być mądrzejsze od doświadczonych i inteligentnych mężczyzn na których nie działa coś tak powierzchownego jak płytka kobieta, bo ładna, śmiała czy bogata, bo to nie ma znaczenia, bo najważniejsze są wartości, a kobiety mają gdzieś wartości w ocenie facet6ów dla kogo stają się najłatwiejsze :)
Bla bla bla.... Jeny, chciało ci się tyle pisać? Bo mi tyle czytać się nie chce, mam ciekawsze zajęcia niż czytanie litanii jakiegoś człowieka.
A ty potrafisz w ogóle czytać ? Nie sprawiasz takiego wrażenia.
W skrócie :
Kobiety stają się najłatwiejsze dla facetów co traktują kobiety jak ku..wy czyli najlepiej bajerują, najwięcej kobiet zaliczają w swoim życiu, traktują jakieś kobiety jak szmaty na raz, kilka razy, układy bez zobowiązań, romanse, a w związkach okłamują i zdradzają.
Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności dla takich stają się najłatwiejsze i
takim właśnie typom kobiety najwięcej wybaczają.
Czy gdybym NIE POTRAFIŁA czytać odpisałabym ci w ogóle? Nie. I nie zawracaj mi głowy. Przez ciebie tracę czas. I czegoś ty się tak nas kobiet uczepił co? Nie każda jest krw, tym bardziej nie ja, więc uczep się jakiejś co na taką wygląda.
Czyli ty jako jedyna kobieta najbardziej lubisz brzydkich, mało śmiałych, biednych, a bardziej wartościowych facetów, gdy masz wybór i szanse u facetów z powodzeniem ?
Kłamiesz.
d tysięcy lat kobiety stawały się łatwymi ku....wami, gdy ktoś pojawiał sie z powodzeniem:
sławny/z władzą....przebojowy...przystojny...zamożny,. Kobiety lgną do facetów,
którzy traktują kobiety jak przedmiot (czytaj zaliczają najwięcej kobiet, mają kobiety na raz,
kilka razy, układy bez zobowiązań, romanse, w związkach okłamują, zdradzają, opuszczają)
Jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności dla takich stają się najłatwiejsze i
takim właśnie typom kobiety najwięcej wybaczają.
Gdy zbada się przeszłość przeciętnej 45-latki, z iloma, z kim, dlaczego przeważnie wychodzi gówno, że dawała najłatwiej przystojnym, przebojowym, zamożnym, którzy zaliczają wiele kobiet. Bardzo wiele kobie też wyjdzie, że godziło się na seks bez zobowiązań lub, że było wykorzystana, albo okłamywana i zdradzana w związku.
Dlaczego ? Bo kobiety uwielbiają płytkich facetów, którzy ruchają wiele kobiet. Uwielbiają przystojnych, przebojowych, zamożnych i dla takich stają się najłatwiejsze, najłatwiej takim dają seks, miłość, czy związek. To dlatego kobiety nie były szanowane prze tysiące lat i nie szanują je faceci z powodzeniem, którzy wiedzą dużo na temat kobiet i natury kobiecej.