PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=735271}
6,8 23 tys. ocen
6,8 10 1 22810
5,0 5 krytyków
Fear the Walking Dead
powrót do forum serialu Fear the Walking Dead

Oni mieli pokazać co się działo jak Rick spał, ale my nie wiemy co się dzieje bo: NASI KOCHANI BOHATEROWIE SIEDZĄ NA ŁODZI DALEKO OD LĄDU! Najlepsze momenty w serialu to upadek miasta na początku drugiego sezonu, i te protesty w pierwszym. Puki co.

Denerwują jeszcze postacie, jedyne ciekawe to ten stary, murzyn i ćpun. Oni też wydają się jako jedyni jakkolwiek myśleć bo reszta, um, chyba nie. No może ćpun trochę nie myśli ale jest ciekawszy od np. Madison. Niech ona w końcu zginie.

Niepoprawność i nieścisłość z TWD. W pierwszym sezonie, zombie były inteligentniejsze i szybsze, tutaj to takie worki jak te w szóstym sezonie TWD. Wiem że zmiana reżysera ale mogli dać ciekawy wątek tego jak zombie tumanieją na starość. A tak to zepsuli :)

Mam nadzieję że wrócą na ląd.

ocenił(a) serial na 7
WTTW_FILM

Mnie ciekawi że w TWD czy FTWD czy w ogóle czymkolwiek ludzie chcą takich dokładności, realizmu i niemalże dokonania sekcji na zombiaku przed kamerą :P Czy to ważne czemu są żwawi, senni czy inni? Równie dobrze świat mogłaby dziesiątkować, nie wiem, mordercza grypa - w fabułach tych seriali chodzi o psychologię postaci ludzkich podczas apokalipsy, a nie o studium zombilificzne; trzeba się cieszyć że wybrano efektowniejsze tło niż grypa :P

Zgodzę się za to z tym, że też chcę żeby jak najszybciej z tej łódki zleźli. Lubię klimaty piratów i tak dalej, ale jednak zbyt ciekawe na tą chwilę w serialu wydarzenia dzieją się na lądzie, żebym chciał oddalenia bohaterów w bezpieczne miejsce. Tzn - bezpieczne, jak już widać, na wodzie nie jest, ale wiadomo, o co mi chodzi - czekałem na ostre akcje z wojskiem w tym serialu; na obozy dla niezarażonych ludzi jak w początku Scarface; na solidne tarcie na linii rząd-społeczeństwo, z tym pierwszym próbującym ratować się w schronach i cywilami buntującymi się w ośrodkach kwarantanny; a pośród bohaterów - nie mogę wybaczyć twórcom, że uśmiercili tą drugą laskę Hindusa, bo ten chory trójką z dwiema kobietami próbującymi zapewnić sobie bezpieczeństwo dla siebie i dzieci u boku jednego faceta zapowiadał się cholernie interesująco. Ale nie, musieli ją odstrzelić, bach, koniec wątku.

ocenił(a) serial na 7
rozkminator

Nie domagam się realizmu XD Ale mieli fajny wątek na zombie i nie skorzystali niestety. Wracając do łódki, niedługo walną serial o tym co się działo kiedy Ci byli na tej łodzi -.-

WTTW_FILM

No i już nie zobaczysz tego chaosu. Fabuła jest już w momencie "Ricki siedzą z randomami pod Atlantą" (bombardowanie, po którym ludzie zaszyli się na wzgórzach koło tej metropolii). Twórcy zniszczyli to kompletnie robiąc przeskok czasowy. Tak w ogóle, to zombie nie stanowią dla nich żadnego zagrożenia (oni się ich nawet nie boją ;)). Myślałem, że coś z tego będzie, ale jakoś nie jestem w stanie się zmusić, żeby to oglądać. Może to i lepiej.

ocenił(a) serial na 7
BorekLR

Yyyyy, to nie dzieje się w Atlancie tylko na drugim końcu stanów. I to chyba jeszcze nie ten moment.

WTTW_FILM

Ale ja nie pisałem, że oni są w Atlancie, ani nic w tym stylu. Tylko, że jesteśmy już w takim momencie fabuły co grupa Ricka po ataku zombie na obóz pod Atlantą.

ocenił(a) serial na 7
BorekLR

Ok, tak dziwnie wcześniej było wracam honor. Tylko pytanie, skąd to wiadomo że to ten sam moment? Nie wiemy ile Rick spał.

ocenił(a) serial na 8
WTTW_FILM

1 odcinek wg mnie tragiczny. Czuję się strasznie rozczarowana bo 1 sezon był naprawdę dobry.

ocenił(a) serial na 7
UpTrinity

Tak słaby odcinek jak i słaby był pierwszy odcinek, pierwszego sezonu. Potem było nieźle tak 8/10. Mam nadzieję że tutaj też tak będzie.