PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=534068}

Filary Ziemi

The Pillars of the Earth
2010
7,7 17 tys. ocen
7,7 10 1 17394
4,8 4 krytyków
Filary Ziemi
powrót do forum serialu Filary Ziemi

"4 lata później"

użytkownik usunięty

Jak podchodzicie do tego tekstu na początku 4 odcinka "4 lata później"? Mnie to trochę
zdziwiło, bo to jest dość dziwne że Aliena z Jackiem niewiele się zbliżyła i w ogóle
postacie bardzo mało się zmieniły. Z drugiej strony inaczej nie można było pokazać
postępu w budowaniu katedry. A jak wy podchodzicie do tego? Przeszkadza wam to czy
raczej nie robi wam to różnicy?

użytkownik usunięty

Moim zdaniem ten zabieg, był konieczny. Ukazuje on, bowiem jak długo toczy się już wolna oraz to, że intrygi w sprawie katedry toczą się dalej...
Irytuje mnie jednak trochę to, że po kilku latach u postaci powinny zajść jakieś zmiany w wyglądzie, może nieznaczne, ale jakieś zawsze, a tutaj wszyscy wiecznie młodzi :D
Jednak ogólnie wszystko jest w porządku, ja czekam z niecierpliwieniem na kolejny odcinek

użytkownik usunięty

Jest to dosyć spójne z książką, bo tam też stosowano takie przesunięcia w czasie, a relacje między głównymi bohaterami nie zachodziły piorunem. Choć najpiękniejsze sceny zostały zmienione, jednak sens został. Poza tym Aliena musiała rozkręcić interes, jej brat rozwinąć umiejętności rycerskie itd. Jednak ten odcinek rozczarował mnie-w tej całej rzezi zgubiłam nieco wątek.