Uczucia mam mieszane, po tandemie Scott spodziewałam się czegoś więcej ...
Mam wrażenie jakbym oglądała serial BBC z lat 70, 80-tych, na dodatek średniowiecze w jakiejś współczesnej aż łopatologicznej wersji ...położona gładź :D
Żeby się czasem widz nie przestraszył ...
A na dodatek aktorstwem przyświeca tylko Sutherland, większość recytuje ...
To wrażenie po pierwszym odcinku ... może dalej będzie wstrząsająco i będę musiała odszczekać ...
OgldaŁam pierwszy odcinek i muszę przyznać, że serial mnie wciągnął. Moze dlatego że jestem fanką gatunku i historii, ale też z powofu znakomitych aktorów - Rufus Sewell,Ian McShane,Sutherland.
Muzyka - skomponował ją Trevor Morris,który stworzył soundtrack do Dynastii Tudorów, jest wiele wspólnych melodii, i czasami mam wrażenie że oglądam The Tudors :D
Ja już jestem po drugim odcinku i muszę powiedzieć, że oczekiwałam czegoś więcej. Aczkolwiek zarazem serial bardzo mnie wciągnął, głównie ze względu, że kocham dramaty historyczne i kostiumowe, żadnego nie mogę sobie odpuścić.
Również dostrzegłam, a raczej dosłyszałam bardzo podobne ścieżki dźwiękowe do tych z The Tudors, ale to nawet dobrze, miło przypomnieć sobie ten wspaniały serial jakim jest The Tudors ;).
Rzym ani Tudorowie to to nie jest, ale w sumie całkiem fajnie się to ogląda (jestem po 3 odcinkach).
Ja tez juz obejrzalam 3 odcinki i przyznaję,że serial jest dobry, chociaż zdecydowanie daleko mu do hitowej Dynastii Tudorów. Ale ja podobnie jak Mercedes, jestem fanką historyzcznych i kostiumowych filmów a więc oczywiście będę oglądać dalej.
A może ktoś mógłby polecić jeszcze jakieś seriale lub filmy historyczne warte obejrzenia?
obie wersje Lwa w zimie ... nie mogę się zdecydować która lepsza bo w obu świetna obsada- Henryk II to :P
I Henryk VIII - tę wersję z Heleną Bohnam Carter ...
co by tu jeszcze, co ....
wlasnie zaliczylem 4 epizod. Z ksiazka to juz nie za wiele ma wspolnego ( sam Ken Follett dal blogoslawienstwo na zmiany w tresci - jak sie mozna domyslic)- mimo to rzeczywiscie oglada sie niezle a opowiesc wciaga takze ze wzgledu na fakt ze tak naprawde nie wiadomo co bedzie dalej...
właśnie mnie nurtowało czego temu brakuje ale tak, macie rację jak się porówna do Tudorów to jest lektura szkolna :P
drugi odcinek tez taki se mi się wydał, przy czym nawet Sutherland już nie błyszczał ...
niczego nie odszczekam więc ale na pewno obejrzę ile się da :P
muzyka świetna to prawda ... nie wiem czy nie najlepsza ze wszystkiego ...
i tak mnie denerwuje, ze ONI WSZYSCY TACY DOMYCI!!!
a ja w sumie nie jestem fanem tego typu filmów ale ... podoba mi się, taka przerwa, odskocznia od teraźniejszego świata i nawet wciąga... czytałem że w sumie ma być 8 odcinków, cztery za nami... jednym słowem serial daje radę :)
gdzie to aktualnie oglądacie? obejrzałam do 6 odcinka, i nie mogą znaleźć 7 i 8, bardzo proszę o pomoc
ups... ale ze mnie gapa... przecież dopiero polecą... spojrzałam że 8 odcinków ale nie spojrzałam na daty, myślałąm że jak serial z 2009, to premiera już dawno była...
przy okazji.... SUPER się oglądało te 6 odcinków... uwielbiam takie klimaty...
na chomiku juz ktos ma 7 i 8 odcinek , co prawda dopiero sciagam serial wiec niewiem jak to jest z jakościa ale calosc jest tyle ,ze bez lektora z napisami polskimi , :)