Tak z ciekawości pytam, choć wątpię w to, bo najprędzej stać się to może dopiero na koniec serialu, więc nie szybciej niż za kilka lat, ale może jednak wcześniej... nie wiem. I mam kilka innych pytań:
1. Czy w budynku gdzie mieszka Dundersztyc, w górnej części budynku, mieszka ktoś jeszcze? Niby mówił, że ma sąsiadów, ale to jego mieszkanie i inne były wysadzane i przedziurawiane już tyle razy, że nie wiem. Poza tym zawsze w kolejnym odcinku ten budynek wygląda już normalnie, dokładnie tak samo jak wcześniej.
2. Na końcu odcinka ,,Agent Dun" Izabela, Linda i dwie inne osoby zamieniają się w bobasy, a w następnym odcinku są już normalne. Dlaczego?
3. Na końcu odcinka ,,Klątwa Fretki" Fretka zamienia się w proch, ale w następnym odcinku jest już normalna i wygląda jak zawsze. Dlaczego?
4. W odcinku ,,Moja bryka" Lawrence leży na desce pod autem w garażu. Następnie ta deska odjeżdża, ale dookoła domu przecież jest płot, więc powinien go zatrzymać. Tymczasem Lawrence jedzie przez pół miasta idealnie po drogach (przez zakręty, skrzyżowania) i to jeszcze śpiąc. Już nie mówiąc o tym, że powinien się wywalić w pierwsze lepsze drzewo czy słup, to na pewno jakiś samochód by go rozjechał, a on idealnie przejechał całą trasę i na koniec leżał idealnie pod samochodem. Do tego cały czas spał! Ja wiem, że to bajka i w ogóle, ale bez przesady. Jak to się stało?
5. W tym samym odcinku Dundersztyc zostaje wysadzony w kosmos i spotyka tam swojego wujka, który ,,zaginął" kilkanaście, a może nawet więcej lat temu. To mnie rozwaliło, chociaż to kolejny absurd. W każdym razie Dundersztyc powinien zginąć w tym serialu już kilkadziesiąt razy, a on dalej żyje normalnie. Jakim sposobem?
6. Tak jeszcze odbiegając trochę od tematu chciałem napisać, że bardzo podoba mi się wątek Vanessa+Monty, chociaż teraz Ferb nie ma z kim być. ;p No ale Fineasz i Izabela są dobrani wiekowo, Fretka i Jeremiasz też, więc Vanessa i Monty, wg mnie, jak najbardziej do siebie pasują. Czekam na dalsze rozwinięcie ich wątku, bo bardzo mnie zaciekawił.
7. No i jeszcze jedno. Kiedy kolejne odcinki z czwartego sezonu? Bo już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam. ;)
Wiesz to kreskówka zauważ że wiele projektów Fineasza, Ferba i Dundersztyca w sensie fizyki oraz naszego poziomu technologii to niemożliwe. A kreskówka nie zawsze musi być sensowna albo wręcz przeciwnie jest bezsensowna (oglądałeś kiedyś Looney Toones?).
Tak, wiem o czym mówisz. ,,,Tom i Jerry", ,,Myszka Mickey", ,,Kaczor Donald", ,,Goofy" i cała reszta - to dopiero nierealne, durne kreskówki. Nawet te nowe na CN typu: ,,Gumball", ,,Pora na przygodę" czy ,,Zwyczajny serial" - dno, jak również stare: ,,Ed, Edd i Eddy", ,,Bliźniaki Cramp" i wiele, wiele innych.
Ja lubię tylko ,,LTS" i ,,NŚG", a ,,Zwyczajny serial" jest jedną z najgorszych kreskówek CN.
Jak można powiedzieć, że Tom i Jerry, Myszka Miki, Kaczor Donald, Goffy i inne tego typu bajki są durne? Chyba się urodziłeś po roku 2000, że tak gadasz.
Nie, urodziłem się w latach 90. i uważam, że te bajki, które wymieniłem są naprawdę głupie. I zdania nigdy nie zmienię, bo to prawda.
ja też jestem dzieckiem lat 90 i starych seriali pokroju Looney Tunes , Tom i Jerry nie lubię. Looney tunes i tom i Jerry z punktu widzenia OBIEKTYWNEGO wartościowe nie są. Chodzi mi przede wszystkim o najbardziej natywne , stare wersje tych serial-( film pełnometrażowy Tom i Jerry byl bardzo wartościowy , wzruszający i uroczy a wspołczesne Loney Tunes oraz Kaczor Dodgers są naprawdę bardzo zabawne i ciekawe).W starych wersjach byla tylko przemoc, marny dowcip, zachowania postaci złosliwe, pozbawione logiki i jak w ADHD oraz zero realizmu przy niebezpiecznych sytuacjach.Czasami gościnnie witaly jakieś wątki o sile przyjaźni ale nie oszukujmy się-to nie bylo clou obu tych seriali.Nie żebym miała cos przeciwko przemocy w serialach dla dzieci :) ale jak już oceniamy ich wartościowość ...
Co do tej końcówki odcinka "Klątwa Fredki", to po tym jak Fredka zamieniła się w proch, Fineasz powiedział, że przyda się trochę kleju, co znaczy, że musieli potem skleić te prochy.
Pamiętam, ale to było bez sensu, bo gdyby to skleili to wyszłaby jakaś szara kulka, a nie Fretka.
Tytułowe pytanie - pojęcia nie mam. To jest tak samo jak w pierwszych 4 seriach Ed, Edd i Eddy - typowo wakacyjny serial.
1 - Jasne, że ma. W filmie dzwonił do sąsiadki, by mu otworzyła drzwi.
2-5 - Scenarzyści gubią się w scenariuszu. W pierwszych 2 seriach tego problemu nie było, a teraz w 3 serii zauważyłem dosyć sporo absurdalnych zakończeń, z których nic kompletnie nie wynika. Ciekawe, jak będzie w 4 serii.
6 - Biedny Ferb...
7 - Regularnie co jakiś czas powinny pojawiać się nowe odcinki. Jak ci się to przyda - Disney XD informuje o nowych odcinkach swoich seriali co miesiąc na swoim kanale w serwisie Youtube.
Myślałem, że mówisz o jakimś odcinku, w którym Fineasz i Ferb są w szkole. Obejrzałbym taki odcinek, byłoby ciekawie, zwłaszcza, jak Ferb musiałby odpowiadać na lekcji :P Ale był dosłownie krótki urywek w piosence "Ta żywa mumia i ja", gdzie byli na terenie podwórka szkolnego.
W takim razie to chyba musiało mi umknąć, bo sobie nie przypominam, ale ok, dzięki za informację. :)