PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=438916}

Fineasz i Ferb

Phineas and Ferb
2007 -
7,6 30 tys. ocen
7,6 10 1 30172
7,8 12 krytyków
Fineasz i Ferb
powrót do forum serialu Fineasz i Ferb

Tak z ciekawości pytam, choć wątpię w to, bo najprędzej stać się to może dopiero na koniec serialu, więc nie szybciej niż za kilka lat, ale może jednak wcześniej... nie wiem. I mam kilka innych pytań:
1. Czy w budynku gdzie mieszka Dundersztyc, w górnej części budynku, mieszka ktoś jeszcze? Niby mówił, że ma sąsiadów, ale to jego mieszkanie i inne były wysadzane i przedziurawiane już tyle razy, że nie wiem. Poza tym zawsze w kolejnym odcinku ten budynek wygląda już normalnie, dokładnie tak samo jak wcześniej.
2. Na końcu odcinka ,,Agent Dun" Izabela, Linda i dwie inne osoby zamieniają się w bobasy, a w następnym odcinku są już normalne. Dlaczego?
3. Na końcu odcinka ,,Klątwa Fretki" Fretka zamienia się w proch, ale w następnym odcinku jest już normalna i wygląda jak zawsze. Dlaczego?
4. W odcinku ,,Moja bryka" Lawrence leży na desce pod autem w garażu. Następnie ta deska odjeżdża, ale dookoła domu przecież jest płot, więc powinien go zatrzymać. Tymczasem Lawrence jedzie przez pół miasta idealnie po drogach (przez zakręty, skrzyżowania) i to jeszcze śpiąc. Już nie mówiąc o tym, że powinien się wywalić w pierwsze lepsze drzewo czy słup, to na pewno jakiś samochód by go rozjechał, a on idealnie przejechał całą trasę i na koniec leżał idealnie pod samochodem. Do tego cały czas spał! Ja wiem, że to bajka i w ogóle, ale bez przesady. Jak to się stało?
5. W tym samym odcinku Dundersztyc zostaje wysadzony w kosmos i spotyka tam swojego wujka, który ,,zaginął" kilkanaście, a może nawet więcej lat temu. To mnie rozwaliło, chociaż to kolejny absurd. W każdym razie Dundersztyc powinien zginąć w tym serialu już kilkadziesiąt razy, a on dalej żyje normalnie. Jakim sposobem?
6. Tak jeszcze odbiegając trochę od tematu chciałem napisać, że bardzo podoba mi się wątek Vanessa+Monty, chociaż teraz Ferb nie ma z kim być. ;p No ale Fineasz i Izabela są dobrani wiekowo, Fretka i Jeremiasz też, więc Vanessa i Monty, wg mnie, jak najbardziej do siebie pasują. Czekam na dalsze rozwinięcie ich wątku, bo bardzo mnie zaciekawił.
7. No i jeszcze jedno. Kiedy kolejne odcinki z czwartego sezonu? Bo już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam. ;)

Wiesz to kreskówka zauważ że wiele projektów Fineasza, Ferba i Dundersztyca w sensie fizyki oraz naszego poziomu technologii to niemożliwe. A kreskówka nie zawsze musi być sensowna albo wręcz przeciwnie jest bezsensowna (oglądałeś kiedyś Looney Toones?).

użytkownik usunięty
MarvelmoviePL

Tak, wiem o czym mówisz. ,,,Tom i Jerry", ,,Myszka Mickey", ,,Kaczor Donald", ,,Goofy" i cała reszta - to dopiero nierealne, durne kreskówki. Nawet te nowe na CN typu: ,,Gumball", ,,Pora na przygodę" czy ,,Zwyczajny serial" - dno, jak również stare: ,,Ed, Edd i Eddy", ,,Bliźniaki Cramp" i wiele, wiele innych.

ocenił(a) serial na 10

Zwyczajny serial jest zajebisty reszta to dno

użytkownik usunięty
3ricardo

Ja lubię tylko ,,LTS" i ,,NŚG", a ,,Zwyczajny serial" jest jedną z najgorszych kreskówek CN.

Jak można powiedzieć, że Tom i Jerry, Myszka Miki, Kaczor Donald, Goffy i inne tego typu bajki są durne? Chyba się urodziłeś po roku 2000, że tak gadasz.

użytkownik usunięty
no_bo_co

Nie, urodziłem się w latach 90. i uważam, że te bajki, które wymieniłem są naprawdę głupie. I zdania nigdy nie zmienię, bo to prawda.

no_bo_co

ja też jestem dzieckiem lat 90 i starych seriali pokroju Looney Tunes , Tom i Jerry nie lubię. Looney tunes i tom i Jerry z punktu widzenia OBIEKTYWNEGO wartościowe nie są. Chodzi mi przede wszystkim o najbardziej natywne , stare wersje tych serial-( film pełnometrażowy Tom i Jerry byl bardzo wartościowy , wzruszający i uroczy a wspołczesne Loney Tunes oraz Kaczor Dodgers są naprawdę bardzo zabawne i ciekawe).W starych wersjach byla tylko przemoc, marny dowcip, zachowania postaci złosliwe, pozbawione logiki i jak w ADHD oraz zero realizmu przy niebezpiecznych sytuacjach.Czasami gościnnie witaly jakieś wątki o sile przyjaźni ale nie oszukujmy się-to nie bylo clou obu tych seriali.Nie żebym miała cos przeciwko przemocy w serialach dla dzieci :) ale jak już oceniamy ich wartościowość ...

ocenił(a) serial na 10

4 sezon już trwa, były już 4 odcinki

użytkownik usunięty
3ricardo

Wiem, bo wszystkie 4 widziałem, ale chodzi mi o to kiedy będą następne.

użytkownik usunięty

Co do tej końcówki odcinka "Klątwa Fredki", to po tym jak Fredka zamieniła się w proch, Fineasz powiedział, że przyda się trochę kleju, co znaczy, że musieli potem skleić te prochy.

użytkownik usunięty

Pamiętam, ale to było bez sensu, bo gdyby to skleili to wyszłaby jakaś szara kulka, a nie Fretka.

użytkownik usunięty

Tytułowe pytanie - pojęcia nie mam. To jest tak samo jak w pierwszych 4 seriach Ed, Edd i Eddy - typowo wakacyjny serial.
1 - Jasne, że ma. W filmie dzwonił do sąsiadki, by mu otworzyła drzwi.
2-5 - Scenarzyści gubią się w scenariuszu. W pierwszych 2 seriach tego problemu nie było, a teraz w 3 serii zauważyłem dosyć sporo absurdalnych zakończeń, z których nic kompletnie nie wynika. Ciekawe, jak będzie w 4 serii.
6 - Biedny Ferb...
7 - Regularnie co jakiś czas powinny pojawiać się nowe odcinki. Jak ci się to przyda - Disney XD informuje o nowych odcinkach swoich seriali co miesiąc na swoim kanale w serwisie Youtube.

użytkownik usunięty

Dzięki. :)

Myślałem, że mówisz o jakimś odcinku, w którym Fineasz i Ferb są w szkole. Obejrzałbym taki odcinek, byłoby ciekawie, zwłaszcza, jak Ferb musiałby odpowiadać na lekcji :P Ale był dosłownie krótki urywek w piosence "Ta żywa mumia i ja", gdzie byli na terenie podwórka szkolnego.

użytkownik usunięty
czomo12

W takim razie to chyba musiało mi umknąć, bo sobie nie przypominam, ale ok, dzięki za informację. :)

To był ułamek sekundy w piosence, więc mogłeś nie zwrócić uwagi.

użytkownik usunięty
czomo12

Pewnie tak. ;]