Zapraszam do pisanie ciekawostek jakie znacie na temat serialu, ja zaczne:
UWAGA SPOILER
Jako ciekawostke zdradze wam iz ten 'piorun' co uderzyl Barrego i stworzyl Flasha, to tak naprawde Barry (flash) z przylosci, ktory rozpedzil sie do takiej predkosci ze zamienil sie w czysta forme energi i jako iz nie mogl powrocic do ciala, cofnal sie w czasie zeby sam siebie stworzyc <mind blown>.
I na dodatek kiedy smierc przyszla po flasha, przybierajac forme speedstera, flash przegonil smierc i nie umarl. (Kingdome Cones komiks jak dobrze pamietam).
Dzięki ale mam jeszcze jedno pytanie. Dlaczego flash wyglądał jakby miał jakąś zbroje a nie swój strój? I czy to że flash się cofnął w czasie było prawdą czy tylko snem bo bruce wayn po tym jak pojawił się flash obudził się. I czy na pewno flash ostrzegał batmana przed supermanem czy np. przed darksaidem. Bo w filmie wycieli kawałek w którym było widać darksaida. Może np. szukali czegoś lub kogoś co by ich uratowało a tym się okazałą Lois Lane lecz za późno się o tym dowiedzieli. Mniej więcej tak jak w kod da vinci. Robert Langdon w tym filmie razem z kryptografką szukali świętego grala (potomka Matki Bożej) a tym świętym gralem okazała się ta kryptografka z którą Robert Langdon szukał świętego grala. Sory że odszedłem od tematu. Dobra wracam. Może Lois Lane była np. była potomkiem władcy starożytnej rasy (planety) choć o tym nie wiedziała i tylko ona mogła pokonać darksaida albo uruchomić broń która pokona darksaida czy coś w tym stylu. Jesteś pewień że flash ostrzegał batmana przed supermanem. Nie wykluczam ale twierdze że to niekoniecznie chodziło o supermana. I sory że tak dużo pisze.
Flash tak wyglądał, bo twórcy geniusze postanowili mu dać taką zbroję, co na zwiastunie filmu liga sprawiedliwych widać.
Barry ostrzegal wlasnie bruce przed tym, zeby uformowal lige sprawiedliwych zanim darkseid zaatakuje. A z lois to juz w filmie lucky wyjasnial, chodzi o to ze dla supermana luis byla bardzo wazna (w kazdym filmie animowanym jest ona jako milosc supermana) i strata jej mogla sprowadzic supermana na zla droge
A może superman stracił matkę? W filmie podczas snu batmana było coś takiego. Może Lois Lane mogłaby go sprowadzić na stronę dobra i oto chodziło. A poza tym we wszystkich komiksach bajkach itp. o lidze sprawiedliwości superman był jej członkiem. Czy to możliwe że "zmartwychwstał" a może to flash zmienił linię czasu tak że superman żył. Chociaż wątpie bo pewnie flash się nauczył że zmienianie lini czasu wogule cofanie się w czasie jest niebepieczne. Ale dzięki za odpowiedź. Też uważam że to chodziło o supermana ale nie mam 100% pewności. A co do Lois Lane i tego co o niej pisaliście też się z tym zgadzam. Poczekamy do filmu i się przekonamy. :'-( Nie chce mi się na coś znowu czekać. Ciekawość mnie zżera.
Mam pytanie czy to jak Barry stracił moc i był w tej krainie to wtedy osiągnął jedność z speed force?
Jeżeli tak to czemu nie jest wstanie uratować Iris przed savitarem?
I drugie pytanie kto jest szybszy, jeśli będzie szybszy to kiedy Barry czy Wally?
Kiedy niby on osiagnal jednosc z speedforce? :P
Jesli mowisz o serialu to jest to zupelnie inna bajka
ZnawcaPedobear napisał"Jak flash juz osiagnie jednosc z speed force no to hem nie ma nic szybszego od niego" tylko teraz już nwm o którego flasha chodzi
Chodzi o to że flash zamienia się w czystą energię, nigdy normalnie nie miałby tak dużej prędkości, o to chodziło koledzę.
Tutaj masz jak wally flash w serialu animowanym jednoczy się z speed force, możesz zobaczyć jak bardzo wally staje się szybki
https://www.youtube.com/watch?v=53OyPYa7SEI
ok, rozumiem dzięki za pomoc, niemniej jednak mam jeszcze jedno pytanie z serialu o ile się nie mylę wynika że zoom jest szybszy od RF a sam powiedział że on nie umie zrobić mirage a RF potrafił o co w tym chodziło? czy ja coś pomyliłem?