Znowu wysoki poziom odcinka , a scena ze złapaniem błyskawicy ,petarda.
Wells również na plus .
czekam na odcinek za tydzień
Ma to sens. A moze informacja o tym że ojciec Olliego jest Arrowem ma naprowadzić widza na to że ojciec Barryego może być Zoomem ;)
ja myślę, że na Earth2 pamiętnej nocy zamiast matki Barry;ego zginął Barry, a jego rodzice żyją i Zoom jest właśnie ojcem Barry'ego
po co na Earth2 ktoś miałby zabijać Barrego albo kogo kolwiek z jego rodziny jak tam to nie Barry jest speedsterem tylko Jay?
Zoom też jest speedsterem na E2 - co prawda złym, ale jest :) - skąd wiesz, czy historia nie potoczyła się właśnie w ten sposób
Ja tam mam teorie że to Barry z ziemi 2, który jest sobowtórem Henrego Allena z ziemi 1:)
Rozumiem, że masz na myśli to, że na E2 to Henry Allen jest speedsterem i to on miałby być celem tego domniemanego ataku, w którym zamiast Nory zginął Barry? Jeśli tak to mogło by mieć nawet sens tylko koncepcja próby zamordowania Zooma zamiast Flasha na E2 wydaje się trochę pokręcona (No bo jak wiadomo Flashem, Henry Allen być nie może, chyba, że jakimś innym speedsterem ale tego było by za dużo)
Myślę dokładnie to samo. Dodatkowo jeszcze utwierdza mnie w tym, ta wzmianka w Tv o tym, że na E2 to ojciec Olivera jest Arrowem a Oliver zginął na oceanie.
Oops , to Cię zdublowałem bo nie czytając Ciebie wcześniej napisałem gdzieś na tym wątku to samo :D
Mnie najbardziej intryguje relacja Zoom - Wells. Wells szuka sposobu na Zooma i prawdopodobnie Wells miał większy udział w jego stworzeniu. Do tego Zoom koncentruje się na speedsterach a nie na Wellsie, którego mógłby zabić mimochodem, rodzina? Brat, matka Jesse?
Kiedyś była taka kwestia ...Barry zapytał Wellsa co wie o Zoomie a On odpowiedział że wszystko ponieważ sam go stworzył.
Ja ogólnie nie mogę ogarnąć tego serialu;D
No bo stworzył go poprzez wybuch akceleratora tak jak resztę meta ludzi, myślę że tylko takie tworzenie miał na myśli... ale kto wie :D
Tak mnie naszło, że może... Zoom to Barry z Earth 2?
edit: teraz zauważyłam,że wyżej już ten pomysł się pojawił
Zoom to Barry z ziemi 2, który na ziemi 2 jest ojcem Barrego!;)
Nie wiem jak to jest ale we wszystkich serialach w tv nikt nie zadaje oczywistych pytań.
ziemi 1 miało być :)
W 23 odcinku, kiedy Flash skacze w przyszłość jest scena, w której Barry jest w więzieniu, można spekulować że poszedł tam za sprawą swojego sobowtóra.
Skoro powiedzial , ze wie o nim wszystko to moze wie jak sie nazywa? Tylko czemu nikto o to Wellsa nie zapytal? :)
zakładają, że i tak im nie powie ;) a oni i tak mu nie uwierzą, czyli zbędne dialogi :P
zakładać to można nogę na nogę :) hehe I troche szkoda, ze zapomnieli o Gideonie ta komputerowa laska co RF mial z przyszlosci. Chyba, ze tez przestala istniec po smierci RF.
Jak Jesse skoro widzimy ją uwięzioną przez Zooma, i zapewne w jakimś celu on to robi a takim wypadku jakby zabił Wellsa to by było bez sensu
nie Jesse, tylko jej matka lub jakaś inna rodzina (brat, siostra). Wells musi być bezpośrednio związany (trzecia opcja współpracownik), bo inaczej Zoom by się z nim i jego córką nie bawił.
ok, już widzę błąd w tym co napisałem na początku i stąd to nieporozumienie :) Chodziło mi, że Zoom, to ktoś z rodziny lub najbliższych współpracowników Wellsa. Wiem, że Jesse to córka Wellsa :P
teraz już też rozumiem :P Już na początku popełniłem przeoczenie bo od początku nie było mowy w twoich wypowiedziach, że Zoomem może być Jessie tylko jej matka (tj. żona Wellsa lub jego parterka, ex) albo ktoś inny z rodziny i możesz rzeczywiście mieć rację a może tu chodzi o coś innego coś co Zoom chce dostać od Wellsa i próbuje to wymusić szantażem a coś czego Wells nie może mu tak po prostu dać (Jessie ma być w tym przypadku bodźcem motywacyjnym dla Wellsa), niedługo się dowiemy jaka jest prawda ale nie chcę aby się okazało, ze Wells jest zdrajcą i wbija nóż w plecy Barremu i spółce bo była bo to powtórka z rozrywki.
Zoom ma świetny głos.
Jeśli chodzi o to kim może być to kurdę nadal są trzy opcje jak dla mnie:
1)Jest to Barry z Earth 2,Zoom mówi kwestię jaką Barry wypowiadał "I'm the fastest man alive" Mamy motyw sobowtórów w tym sezonie więc Zoom może być sobowtórem Flasha.
2)Ojciec Flasha,gdyż Zoom ma bardzo podobne oczy co aktor grający ojca Barrego.
3)Zoomem może być też Eddie,kiedy zginął jego ciało zostało wessane przez portal,może uległ przez to transformacji w potwora jakim jest.Do tego zauważcie że wypowiada kwestie "bohaterowie giną" a co mówi Eddie przed śmiercią? że chciał być bohaterem dla Iris i co go spotkało? ŚMIERĆ.W dodatku ciało Flasha według mnie zabrał ze sobą nie żeby pokazać policji i dziennikarzom Flasha,tylko chciał pokazać go Iris i Joemu.Dlatego też nie zdemaskował go przed ludźmi,to była wiadomość tylko dla tych 2 osób.Więc na moje ta opcja,że Zoom to Eddie jest narazie najbardziej możliwa.
Ale w chwili, gdy Eddie zostaje wessany przez 'singularity' to przeczież Zoom na Earth-2 istnieje już od dawna... To nie tak, że Eddie zostaje wciągnięty, portal się zamyka, a po dłuższym czasie rodzi się Zoom, tak więc Eddie odpada. A jeżeli mowa o Eddiem z Earth-2 to nie ma on tych wszystkich motywów o których wspomniałeś... a już pomijając to wszystko aktor go grający przyznał, że w sezonie drugim go nie będzie.
Dlatego dla mnie to wciąż Henry Allen, bo bardziej pasuje do Zooma posturą niż Barry ;)
Bodajże Wells powiedział że on odpowiada za Zooma,więc może odnalazł ciało Eddiego i coś z nim zrobił? kiedy Eddie wpadł może wtedy Wells przyczynił się do stworzenia metaludzi i to też miało wpływ na Eddiego.
Tutaj głównie opieram teze na jego słowach i zachowaniu.
Ale możliwe że to jest ojciec Flasha bo jak pisałem oczy bardzo ma podobne:
[http://s1.ibtimes.com/sites/www.ibtimes.com/files/styles/v2_article_large/publi c/2015/11/06/flash.jpg]
Posturę też jak zauważyłeś.
W momencie pojawienia się osobliwości Zoom i Jay już walczą na E-2, więc nie zgrywa się w czasie twoja teoria co do Eddiego jako Zooma.
W serialu, w którym istnieją podróże w czasie nie próbowałbym logicznie dedukować, portal mógł prowadzić do ziemi 2 niekoniecznie do tego samego czasu co teraźniejszość.
tą trzecią teze też miałem napisać.dla mnie najbardziej prawdopodobna tylko w ja bardziej obstawiam że eddie pojawił się na drugiej ziemi gdzie wells go odratował.
Ehh, brak logiki u was. Zoom nie moze byc eddiem z earth 1. Jest powiedziane ze zoom i jay walcza 2 lata prawie.
poza tym w Central City pojawił się portal czy tam osobliwość jak zwał dla tego, że zginą RF a raczej w ogóle nie istniał, nie mógł się narodzić bo umarł jego daleki krewny z linii, która widocznie miała istotny wpływ na jego poczęcie tak więc Eddie musiał zginąć aby RF przestał istnieć i aby w konsekwencji otworzył się portal dlatego chociaż opcja jak dla mnie bardzo kusząca ale niestety nielogiczna.
niekoniecznie. Ot po prostu tutaj jest uproszczona wersja lini czasu. Wyobraź sobie że przeszedłeś z jednej wyspy na drugą przez most. Po przejściu twoja dawna wyspa znikła wraz z mostem. A więc skoro jej nie ma i nigdy nie było to nie możesz przejść.
No Barry przez jakiś czas potrafił się opierać RF , a tu Zoom zrobił z niego paćkę od razu .
Bardzo możliwe że i Jay też był szybszy od Barrego .
Bzdura. Barry nigdy nie miał startu do Eobarda, dostawał od niego tak samo jak teraz od Zooma. Różnica była taka, że Zoom chciał Barrego zabić, a Eobard potrzebował go żywego dla absorbowania większej ilości speed force by otworzyć sobie tunel do swojego świata i czasu. Biorąc pod uwagę fakt, że Eobard stawał się szybszy im więcej speed force absorbował dzięki Barremu, to obecność tak silnego speedstera jak Zoom, czyli drugiego źródła speed force tylko spotęgowałaby moc Eobarda. Innymi słowy Zoom 1 vs 1 nie miałby szans pokonać Reversa, gdyż samą swoją obecnością by go wzmacniał. ;)
Żeby poprzeć swoją teorie. Zoom i Reverse Flash mają lustrzane odbicie pioruna na klacie. Barry ma /, Zoom i RF mają \
wątpie żey Eobard chciał się dać zamknąć a jednak przegrał z Barrym Arrowem i Firestormem a Zoom to raczej by ich wszystkim pozabijał
Przegrałby tak samo. Kto zdjął Eobarda podczas tamtej walki? Oliver. Kto zdjął Zooma? Cisco. Poważnie? Zoom jest mocny ok, ale nie przeceniajmy go. Śmigał po mieście z pokonanym Barrym " Patrzcie jaki jestem fajny, pokonałem waszego bohatera " jeb strzałka od Cisko " Ok spieprzam, póki mam jeszcze resztki mocy "
Zoom jest dopakowany mocą Garrica. Dzięki temu może dorównywałby Eobardowi, ale czy jest od niego lepszy? Nope.
Barrry z przyszłości miał podobną prędkość do Eobarda a Eobard wydaje mi się że przegrał by z Zoomem . To tylko moje zdanie. Chodzi mi oczywiście o serial
Jestem zdania, że RF i ZOOM byliby względnie równi.
RF zwykle "bawił" się z Flashem, wpadał na chwilę robił przedstawienie i znikał (tak jak to było np. w 9 odcinku sezonie 1).
Najlepszy dowód tego mamy w ostatnim odcinku poprzedniego sezonu gdy RF ginie, chwilę jednak przed tym wściekły na Barrego zaczyna robić z niego "papkę".
PS. Dodatkowo RF nie miał pełnej absorpcji SF.
Zachwyty zachwytami, a jest tez spora nieścisłość, wręcz absurd.
Linda widzi Wellsa i ją to nie dziwi? jest dziennikarką, sama pewnie pisała o jego śmierci...I to dość znana osoba w Central City...
Kolejny odcinek genialny, ostatnie momenty oglądalem z otwartymi ustami. Serial na glebę biję podobną produkcję "Arrow" oby go kręcili jak najdłużej, bo jest zajebiście klimatyczny. Czytałem komentarze wedle tego kim może być Zoom, mi się wydaje, że jest to ktoś bliski Barry'emu, ktoś kto chce mu namieszać w życiu, najpewniej ojciec z Ziemi 2, obawiam się także że pod koniec sezonu zginie kolejna ważna postać. Stawiam tutaj na Patty :/