Znowu wysoki poziom odcinka , a scena ze złapaniem błyskawicy ,petarda.
Wells również na plus .
czekam na odcinek za tydzień
Wszyscy na świecie wiedzieli kim jest Wells. Star labs, wypadek itp. musiałaby być naprawdę z dupy dziennikarką i 20 lat pod lodem przeleżeć by nie wiedzieć tego.
Z tymi "wszystkimi na świecie" to raczej przesadziłeś no ale ok. Załózmy że Linda wiedziała kim jest Wells ale zwyczajnie mogła sie nim nie interesować wiec mogła nie wiedzieć że zginał ;)
Powiedzmy że mam rację :) Raz z powodu wypadku znany. Dwa z powodu głośnego morderstwa i oczyszczenia. Trzy - był znanym wcześniej filantropem.
No to użyję innego porównania. Jest sobie znany naukowiec Stephen Hawking. Ponoć jest na coś chory ale czy jeszcze żyje , tego nie wiem. Ale wiem że istnieje/istniał. I podobnie mogło być z wiedzą Lindy na temat Wellsa który ze sportem raczej niczego wspólnego nie miał :)
No ale gdybyś żył w jednym miescie co hawking na pewno z twarzy byś go kojarzył: )
może została wtajemniczona? Skoro ma swojego klona to Wells też może mieć. A wytłumaczenie jej tego wszystkiego nie zostało przedstawione.
Chociaż to co piszę jest trochę naciągnięte.
Jeden z najlepszych odcinków serialu.
I jak ja mam teraz przetrwać ten tydzień? :D
A ja teraz jestem pewien, że albo sezon skończy się w ten sposób w który opisze, albo będzie to w trakcie sezonu. Barry znów cofnie się do momentu śmierci swojej matki. W finale poprzedniego sezonu walczył z białą błyskawicą. Czyli wersja z drugiego sezonu, gdy pokazał Barremu żeby się nie wtrącał. Będzie walczył z Eobardem, i pozwoli mu wygrać. Tak by Eobard żył nadal jako Harrison Wells aka Reverse Flash, i z pomocą RF będzie mógł pokonać Zooma. Nie ma dla mnie opcji, że RF już się nie pojawi. A jak widzieliśmy, Barry jeszcze raz musi się tam cofnąć.
Tym bardziej, że na bank złym Zoomem jest Henry Allen. Jestem tego więcej niż pewny.
Moje opcje
1. Barry Allen - zbyt oczywiste. Złe alter ego bla bla.
2. Henry Allen - prędzej, budowa ciała, alter ego pasują.Teoria że on stracił syna a nie żonę też pasuje. Z drugiej strony sądze że gdyby to był henry allen, rozpoznałby on swojego syna Barrego. taka moja myśl.
3. Joe WEST !! jakby się przyjrzeć - tak jakby skóra była ciemna wokół oczu. Podoba mi się ta myśl. Jeszcze jak podpowiadali ze Joe na e2 moglbyc elektrykiem. Pewnie pracował, uderzenie czarnej materi i bum.Mamy Czarnego speedstera. Albo Wells próbował stworzyć policjanta speedstera do walki z metahumans, coś pierdykło i boom. Zło wcielone
4. Eddie- idąc tą samą myśla. Sprzymierzeńcy flasha z E1 są przeciwnikami na E2.
Drugie pytanie myśl. Czy tutaj zoom biega z zawrotną szybkością czy spowalnia czas wokół siebie tak jak w komiksach ? To jak z miejsca osiągnął pełną prędkość by złapać błyskawicę było zaskakujące.
Swietny odcinek przede wszystkim dzieki pojedynkowi Flash Zoom(duzo lepszy niz ten z 1sez miedzy RF a Flashem), czekam na małpe ;] Minusem dla mnie była wkretka z drLight ale to nie ona była tu najważniejsza ;p
odbiegając od spekulacji czy nasz nowy vilain to alter Barry czy Henry bądź Eddie to... Trochę to wszystko zagmatwane, z tego co się orientuję to komiksowy zoom był żółty (zupełnie jak RF), a serialowy Zoom przypomina Black Flasha. moze warto by pojsc tym tropemm orientuje się ktos kiedy w komiksach pojawil sie BF ?
Na DC WIKI można przeczytać że Black Flash jest odpowiednikiem Śmierci dla speedsterów odkąd zwykła Śmierć nie może ich złapać i pojawia się przy śmierci jakiegoś speedstera i zwraca jego moce z powrotem do Speed Force. Pojawił się przy śmierci Barryego Allena i Johhnego Quicka + Max Mercury miał z nim styczność niejednokrotnie. Jest też napisane że Barry Allen staje się nowym Black Flashem po tym jak stary ginie. Biorąc pod uwagę fakt że BF pojawia się tylko przy śmierci Speedstera można przestać mówić o nim jako Zoom w The Flash.
Na koniec cytacik: Where Black Flash appears the death of a speedsters always follows.
dobrze powiedziane, w serialu ucharakteryzowali zooma jak black flasha ale to jest hunter zolomon widac to elegancko jak zwolnil czas w momencie lapania blyskawicy
Akurat zwolnienie i łapanie błyskawicy to tylko dowód ,że film jest robiony z użyciem CGI :)
Wielokrotnie pokazywali jak Barry łapał coś w dużym zwolnieniu .
Póki co Zoom to "speedster" a nie osobnik manipulujący czasem jak H.Zolomon .
I jak wiele na to wskazuje Zoom'em może być Henry Allen z E-2 .
Dziś znalazłem kolejną informację na temat tego kim może być Zoom i w sumie nie spotkałem się wcześniej z tym żeby ktoś wziął to pod uwagę, ale czy Kapitan David Singh może być Zoomem? Zoom (Hunter Zolomon) był detektywem prawda?
Co myślicie?
Gdyby to była prawda, był by wszechobecny opad szczęki :D
Jednak wątpię. Raz ,że Singh to postać bardzo daleko planowa a dwa ,że aktor nie pasuje do postury Zoom'a .
A po trzecie myślę ,że cała akcja z podkładaniem głosu Zoom'a to jednak powiązanie z Vaderem - ojciec głownego bohatera jako główny zły .
Czytalem na grupach fanowskich ze są dwie opcje kim moze byc zoom .albo henry allen albo eddie.gdyby byl to ktos inny byloby mega niespodzianka
Earth 2: Robert ->Arrow / Oliver -> nie żyje
Henry -> Zoom / Barry -> w więzieniu ( co widać w spojlerach w finałowym odcinku )
Czyli jest zachowana odwrotność, mnie serial nie zaskakuje raczej jakoś stara sie nawiązać do komiksów.
Mnie interesuje kim jest Jay Garrick ma E-1. ;D
Zastanawialiście się nad wyglądem Zooma? Ziemia dwa ma retro styl a jego kostium to czarna wersja stroju Flasha z Ziemi 1. Pewnie to tylko lenistwo projektantów kostiumów a może stoi za tym coś jeszcze. Zoom trzymający błyskawicę to nawiązanie do Zeusa:)
Cisco zdołał postrzelić Zooma, ale Wells to już nie........
Flash i Zoom spadli z wysokości i nic im się nie stało LOL oni mają super szybkość, a nie super wytrzymałość....
tak po za tym jeden z najlepszych odcinków, ale tylko ta druga część, bo ta pierwsza z żartami była płytka i nudna.