No to co - zaczynając powiem - przezajebisty odcinek.
To co widać w tunelu w czasie przechodzenia
- Stary flash( ten z serialu z lat 90 z ojcem barrego )
+ o ile sie nie myle syn arrowa
- supergirl
- grood
- jonah hex - taki boba fet/deadshoot z dzikiego zachodu
+ o ile sie ne myle symbol Luthor = przeciwnik supermana
Co do odcinka, fajny fajny fajny. Postacie doopelgangerzy. Fantastyczny deadshoot
A bomba odcinka- Cisco.
Z earth 2 Cisco- Połączenie Dartha Vadera/ Morfeusza z Matrixa
Jay- niech dopracują formułę i można coś kombinować.
jestem teraz prawie pewny że Zoom to henry allen. Szyja jest prawie 100% taka sama tego ziomka w masce co Henrego - wniosek? Zoom złapał swojego sobowtóra.
z drugiej strony powinien on włączyć skanery w zegarkach. Ale to może po prostu wybrakowanie serialu
Ja, kiedy pojawiły się błyskawice Flasha, liczyłem na wejście Wallego :( W sumie też chciałem, żeby Jay odzyskał szybkość, ale gdyby była ich 3 to na pewno ciekawiej by było :D
Ten Deadshot z E-2 to jakaś kompletna ofiara losu, jak można wystrzelać cały magazynek i nie trafić złoczyńcy.
Bo E-2 to przeciwieństwo naszej E-1, tam wszystko jest na opak. Na E-2 to Robert Queen jest Arrowem, a Bruce Wayne Batmanem :)
Nie domyśla się ktoś kim jest ten zamaskowany koleś?Wydaje mi się ,że na końcu używał alfabetu morsa ,ale nie znam go na tyle by być w 100% pewnym.
Na Reddicie próbują to rozkminić, ale nie doszli do niczego sensownego. Przesłuchuję tę scenę i nie ma to najmniejszego sensu, nie da się powiedzieć gdzie jest dih, a gdzie dah... Zupełnie jakby dali przedszkolakowi Morse'a do wystukania.
Fajne opracowanie odcinka:
http://www.geekscape.net/geekscape-recaps-the-flash-welcome-to-earth-2
Znajduje się tutaj także odpowiedź co tajemniczy więzień wystukiwał w szybę. Według autorów artykułu jest to "Zoom is...". Niestety wiadomość nie dostała dokończona, bo transmisję przerwał powrót naszego antagonisty. Czyli jeśli dobrze pójdzie to w następnym odcinku w końcu poznamy tożsamość demonicznego speedsteera ;)
W komiksach Zoom to Hunter Zolomon, czyli jak widzieliśmy w poprzednim odcinku sobowtór Jaya z E-1. Uważam, że Jay będzie w jakiś sposób powiązany z Zoomem, a tożsamość Zooma zostanie ujawniona najpewniej dopiero na końcu sezonu.. Co do tajemniczej postaci w żelaznej masce.. Nie mam pojęcia! :>
Nie przeczytałeś co ja napisałem... Ten typek w masce wie kim jest Zoom i prawie, by nam to wystukał, więc istnieje duża szansa, że już za tydzień dowiemy się co i jak ;)
Prędzej Zoom go zabije niż pozwoli wyjawić swoją tożsamość.
Barry chyba nie jest na tyle kumaty, by znać alfabet morsa. Gdyby go znał, wsłuchałby się co ma mu do przekazania ten człowiek zamiast wydzierać ryj do Jessiki.
Miałem taką teorię, że tym człowiekiem w żelaznej masce jest Henry z E-1.
Zoom go porwał i przetrzymuje go na E-2, bo strasznie mało jest Henry'ego w tym sezonie.
Dlaczego Henry i skąd miałby znać tożsamość Zooma? Bo Zoom to jego sobowtór z E-2.
Ale ta teoria z tamtej strony, którą wrzuciłeś o tym że człowiek w żelaznej masce jest speedsterem wydaje się lepsza.
Córka Wellsa o ile się nie mylę w komiksach jest speedsterką (?), Barry kolejnym speedsterem, więc wychodzi na to, że człowiek w masce również nim jest i wszystko się zgadza.
Na pewno najlepszy odcinek w tym sezonie. Na największy plus zasługuje chyba Cisco, obie jego wersje. Coś niesamowitego :D
Nie bardzo ogarniam tylko tą sepię na Earth 2. Myślę, że to niepotrzebny efekt, chyba, że tam wszystko funkcjonuje inaczej, nawet przyroda i fizyka.
Oczywiście nie obeszłoby się bez akcji komediowej. Policja otacza pana Geo, pan Geo łapie Jaya za głowę, Joe w niego strzela a Geo nagle ucieka... hahahaha ... idealnie 1/10.
Jarałem się w końcu widokiem Barryego i Iris razem. Ile można czekać :D Jednak czy te wydarzenia są w jakiś sposób powiązane ze sobą na innych ziemiach?
Czy każda Ziemia żyję swoim życiem czy koniec końców wszyscy skończą tak samo? Chodzi mi tu na przykład o matkę Barryego, która na E2 żyje. Chodzi mi także o Killer Frost, która jak rozumiem stała się meta po wybuchu a więc na E1 nigdy jej w takiej formie nie ujrzymy? No i Barry + Iris? Czy ich drogi w końcu połączą się na E1 czy zarówno ich związek komiksowy jak i gazeta z przyszłości z sezonu pierwszego gdzie autorem artykułu była Iris ALLEN, czy to wszystko odnosi się do E2?
najlepszy moment to telefon do matki przyjrzeliście się numerom Dad,Mom and Dad-to trochę dziwne a potem już takie oczko do fanów ze hej Eddy,Bruce,Hal,Diana szkoda ze miejsca dla Clarka zabrakło xD
Może macie racje że Zoom to jest Henry Allen z E-2, możliwe też że człowiek w żelaznej masce to Henry Allen z E-1 to by miało sens Zoom go pewnie przetrzymuje. Co do Barrego i Iris to i tak się zejdą prędzej czy później w komiksach też tak było i tutaj też się sprawdza przecież Barry już nie jest z Patty.
Widzieliście ten trailer The Flash Season 2 Zoom's Coming Extended ???? Zoom ściąga maskę ale nie pokazali jego twarzy, Jay odzyskał moc i jeszcze trochę innych rzeczy obejrzyjcie sobie.