PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45391
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Harison Wells

ocenił(a) serial na 10

Teraz nie mam wątpliwości że Wells jest Zoomem. Zastanawia mnie tylko dlaczego ta smuga jest
czerwona a nie żółta i dlaczego tak się świeci.

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Ten atak był bez sensu ktokolwiek by to nie był. West badał pokryta pajęczynami sprawę sprzed dwunastu lat, wierząc Barry'emu, itd. A tutaj nagle, łup go między oczy naocznym dowodem że ten żółty gościu istnieje a na dodatek jest gdzieś w okolicy (a nie, np w Indiach).

Rozgdz

Chodzi mi raczej o to, że Wells to inteligentny typek - w momencie, w którym przekonał gliniarza, że jest poza podejrzeniami taka zagrywka spowodowałaby w zasadzie ujawnienie tożsamości: że żółtym kolesiem jest Wells. Może i przestraszył Joe'go (tak ma ten gliniarz, jeszcze nie spamiętałem? xd) ale przecież musiałby się liczyć z tym, że mógłby powiedzieć Barry'emu o swoich podejrzeniach. Albo zabić albo nic, a tutaj.. straszenie?! Chyba, że scenarzyści dali ciała ALE mam nadzieję, że nie - Wells w tym momencie byłby głupi robiąc taki numer (w sumie numer by pasował GDYBY nie przekonał gliniarza ale on go przekonał..)
btw. a któż to wie, czy nasz żółty kolega wtedy nie był w Indiach czy gdzieś xP

ocenił(a) serial na 8
matiiii

No dokładnie :p
Najpierw przekonuje jakie to skrajnie nieprawdopodobne, podrzuca elementy ze swojej biografii - i oddala od siebie podejrzenia, a tu nagle - łup.
Ale ujawnienie się, ktokolwiek by to nie był, było dość głupie.
No, chyba że.. O to chodziło. Prowokacja :p

Rozgdz

Wiesz co - wrócimy chyba do tej rozmowy po odcinku nr 9 przy mid-season finale, gdzie ma być ujawnione kto tam tym żółtym człowieczkiem jest xd Wtedy zweryfikujemy, czy było to głupie czy jakie bo w sumie jeszcze nam kopara opadnie na te rewelacje :D <pozytywnie, negatywnie, zobaczy się>

ocenił(a) serial na 8
matiiii

SPOILER -SPOILER. Ma nie być ujawnione, z tego co wiem. Nic się nie dowiemy :p

Rozgdz

Obyś się mylił, tego Tobie i sobie życzę xP

ocenił(a) serial na 8
matiiii

Źródło : H.a.t.a.k Oni są z reguły dość wiarygodni.
Żółty ma się skonfrontować z Flashem, trochę porozrabiać i - skutecznie ukrywać swoją tożsamość...

Rozgdz

I jak wrażenia po mid-season finale? Teraz dopiero zamotali :D

ocenił(a) serial na 8
matiiii

No ba :)
Dużo się dowiedzieliśmy a tak naprawdę mało się dowiedzieliśmy...
Bomba :)

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

Być może Wells jest spokrewniony jakoś z Eddiem albo jest Eddiem z przyszłości ;) Ale tak czy siak musi być dwóch tych złych. Bo przecież w domu małego Barryego było dwóch superszybkich gości ;) no i też raczej Wells sam siebie nie bił w tej pułapce ;)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

No cóż, jeśli Wells cofnął się np o tydzień w czasie to teoretycznie mógł wystąpić przed samym sobą i sam siebie pobić. Ale o ile rozumiem czemu aktor/kaskader wypchał sobie muskuły pod kurtką jako Reverse, o tyle naszego Wellsa o podobną inscenizację jakoś nie podejrzewam :p
Bo Reverse to kawał chłopa w porównaniu z Wellsem :)

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

Hehe dobre pytanie ;) posturą RF przypominał ojca Barryego ;)

A tak poza tym to Wells nie musiał się tak cofnąć w czasie jak to było w komiksach. Mógł się cofnąć np o 20 lat albo te Flashe się w ogóle nie starzeją ;)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Pan Wells jest osobą wielce tajemniczą (i całe szczęście :D )
Cholera, już bym chciał następny odcinek :p

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

Dokładnie ja też a tak za to będą święta, sylwester i takie jakieś

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Tak w sumie teraz przyuważyłem - Rev to raczej nie Eddie, jest wyraźnie wyższy :>

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

Posturą przypomina ojca Barryego ;)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Wiem ^_^
http://www.youtube.com/watch?v=tWdGNCfNn4s

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

jaja by były gdyby ojciec z syna robił idiotę ;)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Coś sobie uświadomiłem.. Henry Allen powiedział Barry'emu że wie że ten kocha Iris i nie wyjawił jej swoich uczuć..
A to jest to co niemal chwilę WIDZIAŁ Rev obserwując Barry'ego z dachu budynku.

Myślę że chyba faktycznie Rev w tym odcinku to jest jednak Henry :)

ocenił(a) serial na 7
Rozgdz

no teoria też ciekawa ale jednak tyle nam sie pomysłów narzuca że do tego 20 stycznia to główki nam eksplodują. i właśnie dlatego ten serial jest taki wspaniały, tak jak Arrow :D

ocenił(a) serial na 7
Rozgdz

a ty Rozgdz spac nie możesz z emocji po Flashu czy tak jak ja czekasz na Arrow i Live oglądasz??:)

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Ja ogólnie późno wracam z pracy i późno spać chodzę :p

ocenił(a) serial na 7
Rozgdz

to poczekaj tylko 30 min i Arrow będzie, ja już odliczam czas jak co tydzień :P

ocenił(a) serial na 8
bzyczek881126

Poczekam na wersję z napisami ;)

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

No ale jakie powody ma ojciec Barryego by był Zoomem?

ocenił(a) serial na 7
Ra_s_al_Ghul

ja myślę że niekoniecznie musi być Zoomem ale z pewnością wie o Barrym i cos ukrywa :)

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Jakbyśmy wiedzieli o nim coś poza tym że jest lekarzem i że najwyraźniej od pierwszego spojrzenia rozpoznał Barry'ego w kostiumie Flasha - to by było można coś powiedzieć.
Warto zauważyć też że Rev, po tym jak uderzył Barrym o samochód nie miał zamiaru się nad nim pastwić tylko chciał uciec - to chłopak znów się na niego rzucił.

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

No ale nie uderzył Eddiego a Wellsa bił że ho ho hmm

ocenił(a) serial na 8
Ra_s_al_Ghul

Ale przecież nie musiał. Było zawirowanie bariery i - zamiast uciec - złapał Wellsa i wciągnął do środka. Poza tym - niby bił mocno, ale na końcu Wellsowi nic specjalnie nie jest :P (może też się "szybko" leczy). No i na końcu Wells ma pierścień, kostium i urządzenie. Myślę że panowie współpracowali a ta scena miała pokazać "niewinność" Wellsa (nie tak dawno przecież West nabrał podejrzeń).

ocenił(a) serial na 10
Rozgdz

Nawet Arrow nabrał podejrzeń co do Wellsa ;)

ocenił(a) serial na 7
Rozgdz

Odświeżyłem sobie ostatnio Arrowa i w pierwszym odcinku gdy pojawia się Barry Allen (jeszcze nie flash) mówi, że coś co przypominało tornado wpadło do jego domu i widział tam człowieka, a jego ojciec próbował z tym walczyć.
Większość takich wzmianek ma znaczenie, więc może Henry odegra jeszcze jakąś większą rolę :)

Ra_s_al_Ghul

Fakt, posturą RF przypomina ojca Barry'ego (i jeszcze przyrównać aktora do tego, jak wyglądał jako Flash swego czasu..). Chyba, że doszukujemy się czegoś niemoż.. 'impossible' :D

ocenił(a) serial na 8
matiiii

A postura tatki Barry'ego z młodszych lat wygląda tak:
http://www.youtube.com/watch?v=sjBUubnyeDo
Wypisz, wymaluj, muskuły Reversa ;p

Rozgdz

Hahaha, teraz to się dopiero porobiło - może oni tak specjalnie?! :D

ocenił(a) serial na 8
crashwin

Nie ważne kim jest, może być nawet głównym badguyem. Kocham gościa.

ocenił(a) serial na 8
crashwin

Uwaga, wymyśliłem chyba najbardziej naciąganą teorię dotyczącą tezy, że Wells to Barry z przyszłości. haRRison weLLs - baRRy aLLen. Zaczynam wierzyć w symbolikę, to nie może być przypadek ;p Ok, chyba sięgnąłem dna, idę się przewietrzyć ;)

PS. Nie sugerujcie się tytułem tematu, bo nie pisze się Harison, ale Harrison ;d

RevanAvenger

https://soundcloud.com/necros1s/harrison-wells-reverse-flash

Pasieka17

"Dowód" na to, że Wells to Reverse.

ocenił(a) serial na 8
Pasieka17

Mocne. Mimo wszystko rozczarowałbym się gdyby Wells był RF. To jest po prostu zbyt oczywiste (jak na ten serial) ;) Jak zawsze w takich przypadkach pozostaje nam czekać na kolejne odcinki (szkoda, że ponad miesiąc :/).