PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45393
6,1 11 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Jak wam sie podobał odcinek?Wedlug mnie odcinek bardzo dobry.Współpraca Firestorna z Flashem,Grodd fajnie sie to ogladalo.Teraz tylko czekac na 15 odcinek :)

ocenił(a) serial na 10
crashwin

Dokładnie 12 sekunda
https://www.youtube.com/watch?v=dgaB8ictWwI

crashwin

Być może masz racje ale w mojej opini jest to retrospekcja z tego momentu bo widać zatrzymany czas.

ocenił(a) serial na 10
Shazamm

To nie może być retrospekcja bo Cisco był wtedy w innym pomieszczeniu. Z tego co pokazuje promo Wells może być w dwóch miejscach na raz ale pewnie działa to tylko na małych odległościach. Wydaje mi się że na początku był tam hologram a później sam wszedł do tej pułapki i rozmawiał ze sobą.

crashwin

Hmm masz racje. Z drugiej strony nie moglby ze soba rozmawiac jeden mial inny stroj. A watpie, zeby przeszlo szybkie przebieranie sie.

ocenił(a) serial na 10
Shazamm

Po za tym obojętnie jak szybko będzie się poruszać to i tak nie będzie się w stanie uderzyć bo to nie jest możliwe. Być może się sklonował

ocenił(a) serial na 10
crashwin

badali kiedyś dna Multipleksa, może zachował trochę dla siebie:P

ocenił(a) serial na 10
sabaka13

Oni go nawet sklonowali. Skoro potrafili stworzyć klona multipleksa to Wells mógł równie dobrze sklonować siebie

Shazamm

No tak, ale dlaczego jak przemieszcza się tak szybko, że tworzy efekt wizualny dwóch postaci, nie ma czerwonych błyskawic? powinny być. Widać też na promo wyraźnie, że cisco stoi przy tej "pułapce na rewersa" włącza ją, a tam stoi rewerse. Teraz jestem pewien, że w tej pułapce to było jakieś holograficzne nagranie:) Wells w 9 odcinku sam tam wskoczył i sam dał se w pysk :-p tylko nie wiem jeszcze jak po wyłączeniu pułapki ten hologram zabrał te tachionowe urządzenie. Najważniejsze, że w następnym odcinku Wells ujawni się ze swoimi mocami:)

Mr_Nice90

Wydaje mi sie, ze nie ma blyskawic tylko dlatego bo nie robi dluzszego dystansu tylko dwa kroki. Reszta to wibracja.

ocenił(a) serial na 8
Shazamm

Ale jak była scena walki między nimi to pokazywały się błyskawice nawet podczas wyprowadzania ciosu ^^

Lares91

To zapewne blad scenarzystow bo nieraz barry bez stroju biegal i tez nie bylo piorunow.

Shazamm

To wygląda nieraz tak jakby one były tylko wtedy kiedy im pasuje. W stroju prawie zawsze są, bez stroju prawie zawsze nie ma, ale czasem są :-p. Wells miał czerwone błyskawice nawet bez stroju przy krótkich dystansach

Mr_Nice90

Wiec mozna twierdzic, ze przy szybkim ruchu one sie pojawiaja. Dla przykladu pociski, niektore podczas lotu poprostu maja smuge ognia.

ocenił(a) serial na 8
Skurwol666

Mnie zastanawia czy profesor Stein stracił pamięć w momencie w którym odleciał po drinku Wellsa? Bo po całej akcji nie było najmniejszej wzmianki o tym, że chociaż podejrzewa to, że Harrison Wells sprzedał go generałowi. Niedopatrzenie scenarzystów?

ocenił(a) serial na 7
Cactus091

niedopatrzenie i to dość dziwne - głupio to rozwiązali - a właściwie nie rozwiązali ;)

Cactus091

no wygląda na dziurę w scenariuszu ... Nie jest wyjaśnione, czekałem aż Stein wyjawi , że Wells go odurzył a się nie doczekałem :/

ocenił(a) serial na 6
Skurwol666

Bardzo dobry odcinek. Firestorm wymiata - razem jak i osobno (bardzo dobrze zagrane postacie). Bardzo się cieszę, że ten zasrany generał został zabity - NO I PRZEZ KOGO!. Grodd w końcu przemówił.

Nie ma żadnych wątpliwości, że Wells jest mężczyzną w żółtym stroju. Jest to najbardziej intrygująca postać tego serialu.
Mam nadzieję, że szybko zobaczymy Ronniego i profesora Steina.

Trzeba więc czekać do 17 marca! Wtedy się wszystko okaże :)

359

Grodd kontroluje umysły. Myślę, że więcej pożytku będzie miał z przejęcia kontroli nad generałem amerykańskiej armii, niż z zabicia go. Poza tym aktor od generała jest bardzo dobry, a animacja Grodda (zapewne) bardzo droga.

359

No właśnie ten cały generał, też będzie jednym z wrogów Flasha, stanie się mutantem po jakimś serum. Więc nie sądzę by go uśmiercono skoro jest jeszcze w postaci człowieka.

Pijany_Mistrz

To nie o tego generała chodzi ,tylko o tego z Arrow ,prawdopodobnie.

piekielny84

No właśnie jak wpisuje w gogle general Wade Eiling (czyli ten generał z Flasha), to mi się ukazuję ten mutant na zagranicznej dc Wikipedii jest napisane, że po jakimś serum stał się takim wyrośniętym mutantem. Nawet jest grafika, że ten aktor (co gra generała z Flasha) gra tego mutanta http://i.imgur.com/zhXLmo6.jpg . Nie wiem może jakoś przeżyje i żeby się zemścić zacznie brać to serum, które go przemieni w odpowiednik Hulka.

Pijany_Mistrz

Ogólnie ta grafika mnie nie rzekonuje każdy może takie coś sobie zrobić.Miałem na myśli Matthew Shrieve'a członka teamuCreature Commandos czyli taka banda Kapitanów Ameryków plus nekromancja(jak dobrze pamiętam) jest też jakoś powiązany z Palmerem.Czyli bardzo prawdopodobne jest że Palmer trafi do Flasha i powiedzą coś o S.H.A.D.E.

Co do generała z Flasha to raczej Grodd zjadł mu mózg więc ,raczej to nie on,więc całkiem możliwe że ktoś inny będzie tym mutantem.

piekielny84

Tzn nie chodzi tylko o tą grafikę, ale też na zagranicznej DC Wikipedii, jest przedstawiona historia generała Wade Eilinga, większość materiału jest poświęcona o nim jako o mutancie. Tak wyglądała ta postać w komiksach, nie wiem może twórcy serialu postanowili nie iść śladami komiksów tylko coś zmienić. Ale to tak jakby w batmanie uśmiercić Harveya Dent, nim stał się Two Facem.

ocenił(a) serial na 7
Skurwol666

Odcinek BOMBA.

ocenił(a) serial na 10
Skurwol666

Odcinek genialny, świetne połączenie dr Steina i Ronniego naprawdę im to niesamowicie wyszło, mam nadzieje że na powrót firesortma nie będziemy musieli długo czekać, tylko szkoda że musimy czekać na kolejny odcinek praktycznie miesiąc trochę długo...

Skurwol666

Trochę przesadzone te opinie. Jak dla mnie to naprawdę dobry odcinek, ciekawy i trzymający w napięciu. A przede wszystkim lepszy niż ostatnie 4 średnie epizody. No i ten koniec.

Moja ocena 4,1/6

ocenił(a) serial na 9
Skurwol666

Dobry odcinek, choć nie obyło się bez małych wpadek.
Wypada się cieszyć, że Flash się rozkręca. Co prawda znajomość komiksu dużo spoileruje, ale podoba mi się wizja scenarzystów i wciąż kilka pytań pozostaje bez odpowiedzi. Bałem się trochę o Grodda. O ile na kartach komiksu "zmutowany" goryl jest do przełknięcia, to na ekranie mogło być z tym różnie. Wyszło jednak świetnie, czekam na kolejne epizody.
7/10

ocenił(a) serial na 9
Skurwol666

Ja pierniczę! Ten odcinek był chyba najlepszym z całego sezonu – oczywiście jeśli chodzi odcinki, które dopiero wyszły. Grodd zaczyna mieć coraz więcej sekund na ukazanie się, jego telepatia działa; Harrison jest Reversem Flash'em. I jeszcze to podniecające promo kolejnego odcinka. I jak tu w spokoju czekać?

Szkoda tylko tego błędu ze Stein'em. Ale w sumie – wiem, zabrzmi to głupio – może pomyślał, że coś się stało Ronniemu i miało to wpływ na niego? Albo wie, że Wells jest zły, ale nie chce go wpakować... przynajmniej na razie. Nie, to głupie. Raczej to błąd...

Skurwol666

No nie, 'The Flash' jest po prostu popkulturowym fenomenem! Jak nie 'Grease' i 'Summer Nights' to ten odcinek 'uderzył' w tyle rzeczy, że chyba nie wszystkie wymienię:
- ten dziennikarz 'musiało by być w Dothraki' - język Dothraków z GoT :D:D:D
- filmy 'Powrót do przyszłości' i 'Terminator' przy tłumaczeniu podróży w przeszłość (swoją drogą wyjaśniono chyba, na jakiej zasadzie będzie operował ten serial, zwłaszcza świetna końcówka gdzie Barry mówi, że nauczy się na 'swoich' błędach);
- strefa 51 i w tym odcinku docinka Cisco 'i obcych' xD
- miałem coś na końcu języka ale zapomniałem :( może ktoś dorzuci? :)

Odcinek sam w sobie był super, tak jak sądziłem, poprzedni był ciszą przed burzą i ten był po prostu świetny. Teraz już rozumiem, na jakiej zasadzie będzie operowała postać Firestorma :)

CLIFFHANGER! Jasna cholewa, zniszczył system: Wells w stroju żółtego + Grodd mówiący do generała (który swoją drogą się doigrał (fajna wzmianka przy torturowaniu Steina że na gorylu już to robił itp.)), po prostu świetne! Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że serialowy Grodd nie okaże się kiczem a będzie świetną postacią (moje obawy z każdym takim cliffhangerem są po prostu, i dosłownie, niszczone).
Aha, i Wells po raz kolejny robi COŚ, co wydaje się złe na pierwszy rzut oka ale czy aby na pewno? Uwielbiam tę zabawę twórców serialu z widzami, uwielbiam :D

matiiii

Grodd już mi się podoba, nie mogę się tylko doczekać Boomeranga. Chyba będzie trzeba poczekać do kolejnego sezonu :D

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

Captain Boomerang przecież się już pojawił? Chyba w crossoverze z Arrow'em o ile się nie mylę.

yerodinek

Nie oglądam Arrowa.

ocenił(a) serial na 10
jacob_filmweb

To nie doczekasz się boomeranga bo go złapali póki co :-)

yerodinek

Ktoś mi kiedyś odpisał, że w 17 lub 18 odcinku Arrowa ma się ponownie pojawić Suicide Squad. Wtedy pewnie zobaczymy Boomeranga, ale to będzie Arrow.

ocenił(a) serial na 6
jacob_filmweb

Jeśli lubisz Boomeranga, to możesz obejrzeć sobie 8. odc. 3. sezonu Arrowa, sceny z nim uważam za naprawdę fajne. Bardzo polubiłam tę postać, szkoda, że szybko go pokonali, liczę na jego powrót.

matiiii

Nie mogłem z tego:
"Stein: Nadal jestem w Ronaldzie.
Cisco: Musi być na to lepsza nazwa." haha
Grodda świetnie zrobili, nie mogę się doczekać aż poświęcą mu więcej czasu w serialu.

użytkownik usunięty
Skurwol666

Wiadomo, którym odcinku ma pojawić się gwiazda serialu spartakus - grał tam spartakusa. Dla niego, bym obejrzał odcinek

ocenił(a) serial na 7

1x17 :)

ocenił(a) serial na 7

sorki pomyliłam się, prawdopodobnie w odc 15 i 16 :)
http://variety.com/2015/tv/news/spartacus-star-liam-mcintyre-cast-as-flash-villa in-weather-wizard-1201395146/

użytkownik usunięty
bzyczek881126

dzięki

ocenił(a) serial na 8

odpowie mi ktoś o co chodzi z tym kryzysem pokqazanym na okładce gazety w tajemnym pokoju wellsa? i jak to sie oodnosi do śmierci wellsa (reverse flasha) w tym roku? czy jefdno zbiega sie z drugim? i jak ginie wells (RF)? - z rąk flasha?