RF posiada odwróconą moc speedforce inaczej mówiąc negatywna moc i jest ona odmienna od mocy flasha . Barry ma żółty błysk a RF ma czerwony błysk dalej sam sobie odpowiedz :)
"RF posiada negatywna moc i jest ona odmienna od mocy flasha" .RF inaczej ją wykorzystuje a Barremu nie potrzebne kolorowe oczy.
brak słabych metahumans jak pani pszczoła albo żałośni preason break bros i odcinek od razu staje się fajny. po raz kolejny mamy dowód, że dużo RF = dobry odcinek. źle to wróży na przyszłość, kiedy zabraknie RF.
dobrze się oglądało.
Oj tam , wtedy może będzie więcej małpiszona z kanałów, a ja ciągle czekam aż on porwie Iris i zacznie sie wspinać na jakiś wieżowiec w Central City :D
Nie macie takiego wrażenia że Eddie może być ojcem Eobarda a Iris jego matka? Według mnie w pewnym momencie Barry zabije Eddiego i stąd będzie wywodziła się nienawiść Eobarda do Flasha.
Na biologii przykładaj się bardziej, gdy będzie temat genetyki, bo takich głupot dawno nie czytałam.
Jak klikam "odpowiedz" to się nie mylę i myślę, że jasno jest zaznaczone do kogo odpowiedziałam.
Zdradzę ci że Eddi jest prapraprapraprapra którymś tam dziadkiem Eobarda. I Eddi nie może zginąć bo wtedy nie było by eobarda.
Eobard jest z 25 wieku. A to jest między 2401 a 2500. Nie może Eddie i Iris być jego rodzicami. To jest ponad 400setna przepaść jak na jedno pokolenie. Dla mnie tu będą 3 pokolenia. Eddie jest 2 albo 3 razy pradziadkiem.
Mnie zastanawia to dlaczego Wells w retrospekcji mówi, że chce zabić Flasha (i po to też cofnął się do przeszłości), a potem że wcale nie chce tego robić i go potrzebuje... Oby scenarzyści się nie zakręcili, bo mam wrażenie, że RF nie ma żadnej motywacji do bycia złym, oprócz nienawiści do Flasha.
Co do odcinka to oczekiwałem trochę więcej akcji. Samo ujawnienie się Wellsa jakieś takie bez polotu, zdecydowanie za szybko się to działo. Zamiast twistu z tym shapeshifterem wolałbym jakąś dłuższą rozmowę RF z Flashem, bo nadal nic więcej nie wiemy.
RF nienawidzi flasha za to że barry zginie ;) I RF nie jest zły komiks też jest zagmatwany :) Ale w serialu jest jedno nie dopowiedzenie RF nigdy nie chciał zabić flasha ,nie może on jest tylko wkur***** na niego i jedynie co może to uprzykrzyć mu życie :)
Odcinek świetny. Dziwię się jedynie bohaterom, że nie poszli znów do gideona wypytać o kolejne rzeczy.
Świetna jazda, nawiązanie do poprzedniego odcinka w którym Ciskacz ginie, ostateczne panowanie nad sytuacją przez RF (kamery), wykorzystania metaczłowieka można było się spodziewać, fajnie że zabrał Eddiego jako swoją polisę. Jedna rzecz mi się nie podobała to to jak Iris dowiedziała się kto jest Flashem. Oby dalej było tylko lepiej, żadnych zapychaczy, rodzinki Zimny-Ciepły-Złota i innych p o p i e r d ó ł e k które Flash załatwiać powinien pomiędzy śniadaniem a drogą do pracy.
Rodzinka będzie, a przynajmniej Zimny, bo widać go na zdjęciach i promo z któregoś z następnych odcinków. Wygląda na to, że Flash poprosi go o pomoc w walce z Reversem.
UWAGA SPOILER
Jako ciekawostke zdradze wam iz ten 'piorun' co uderzyl Barrego i stworzyl Flasha, to tak naprawde Barry (flash) z przylosci, ktory rozpedzil sie do takiej predkosci ze zamienil sie w czysta forme energi i jako iz nie mogl powrocic do ciala, cofnal sie w czasie zeby sam siebie stworzyc <mind blown>.
I na dodatek kiedy smierc przyszla po flasha, przybierajac forme speedstera, flash przegonil smierc i nie umarl. (Kingdome Cones komiks jak dobrze pamietam).
JAKI JEST POWÓD TEGO ZE WELLS CHCE ZABIĆ FLASA? i z jakiego roku jest Wells ?????
Eobard Thawne aka Reverse Flash aka Professor Zoom jest z 25 wieku.
A powod czemu on chce zabic Flasha jest dosyc skomplikowany, cala historia zaczela sie w jego dziecinstwie, byl on dzieckiem z wieloma problemami, antyspoleczny itp. Mial mlodszego brata ktorym sie musial zajmowac i to spowolnilo jego prace nad Speed Force, wiec Eobard z przyszlosci cofnal sie i zapobiegl narodzeniu swojego mlodszego brata przez co mial wiecej czasu na prace w muzeum flasha w ktorym wlasnie pracowal nad Speed Force. W tym laboratorium ich byl tam inny profesor ktory pracowal z Eobardem i ten profesor byl na przelomie udowodnienia istnienia Speed Force, ale jako iz nie chcial sie podzielic z Eobardem, wersja jego z przyszlosci cofnela sie i zabila profesorka :D... Tam potem bylo ze mu nie wyszlo, rodzice sie wtracili, jego wersja z przyszlosci cofnela sie zabic rodzicow zeby mogl pracowac dalej nad Speed Force.
Dobra to taka wersja czemu on ma psychike zjechana, ale ogolem, jako dzieciak byl zafascyowany Flashem, byl jego fanem, uwielbial go i znal wszystkie fakty na jego temat. Wiec odtworzyl caly ten wypadek ktory dal flashowi moc, nawet przybral jego kostium i przeszedl operacje plastyczna. Udalo mu sie podlaczyc do speed force i na specjalnej biezni przeniosl sie w czasie do 20 wieku, lecz przez zle wyliczenia wyrzucilo go to kilka lat po 'smierci' Barrego, gdzie jego partner Wally <ktory tez byl speedsterem> przejal obowiazki bohatera miasta. Reverse Flash wsciekl sie ze jego super bohater nie zyje, i tak uwalilo mu to psychike ze myslal ze to on jest flashem i patrolowal ulice miasta z Wallym po tym jak go przekonal ze to jednak on. Podczas jednej z walk szajba mu tak odbila ze stracil kontrole, i wtedy Wally zauwazyl ze to jednak nie Barry. Podczas konfrontacji z Wallym, Thwane pokonal go i zostawil na 'pewna' smierc, lecz walliemu udalo sie przezyc, i oszukala Thwane zeby wrocil do swojego czasu, lecz ten po powrocie stracil moc i czesc pamieci, jedyne co zostalo to pamiec ze nie nawidzil Barrego Allena. Pewnego dnia zmaterializowala sie kapsula z 20 wieku ktora on sobie z przeszlosci wyslal w przyszlosc aby cofnac sie do przeszlosci i powtorzyc bieg wydarzen, W kapsule znajdowal sie oryginalny kostium Barrego na ktorym bylo czasteczki Speed Force, z nich Thwane odtworzyl moc ktora sie zalaczala gdy ubieral kostium.
OK Jest tego wiecej, ale na chwile obecna nie mam sily juz pisac xD
nie musisz wystarczyć napisać że RF chciał zabić barrego ale potem dowiedział się że nie może tego zrobić jedynie co go zadowoliło to zabicie matki barrego ;) Po za tym ten wypadek nawet jeżeli by go nie było to i tak flash by był flashem RF chciał tylko przyspieszyć to działanie :)
nie wiem czy to jest sensowne , wręcz dziwne
i to ma być w serialu?
odpowiedzi dalej nie ma.
Tego w serialu nie bedzie w takiej skali bo im sie pewnie nie bedzie chcialo wyjasniac, ale taka jest oryginalna historia RF i Flasha.
@Up no ''wypadek'' bylby w 2020 o ile Walles by zyl :)
Jeszcze raz dlaczego Wells chce zabic Flasha? proszę w jednym zdaniu. bo tego nie pojmuje
W jednym zdaniu sie nie da. UWAGA OSTRY SPOILER
Wells ma zryte w lbie przez wszystkie wydarzenia z dziecinstwa + gdy probowal przeniesc sie w czasie do czasow flasha, cos poszlo nie tak i przeniosl sie do momentu po smierci flasha w Crisis on Infinite Earths gdzie zobaczyl plakaty z napisem Flash Killed Professor Zoom, wtedy wlasnie calkowicie odbila mu szajba i dostal swira na punkcie Flasha i przysiagl sobie ze opracuje plan zemsty i go kiedys zabije. Przez to m.in zabija matke barrego a potem jego zone Iris.
Mam nadzieje ze teraz po pelnym wyjasnieniu rozumiesz :D.
niby tak ale trudno mi pojąć że fan zamienia sie w zabójce
to mnie dziwi bardzo
No co w tym trudnego... fan odkrywa ze jego idol go zabil w przeszlosci i przez to staje sie jego wrogiem numer 1. Proste raczej to jest :P
aa skkro odkrywa to że go zabił , to fakt! ale nie wyłapałem tego z wcześniejszego wpisu.
czyli Wells(ET) dowiaduje się że zabije go flash ?
Tak Wells po cofnieciu sie w czasie widzi plakat na ktorym jest pokonany professor zoom czyli reverse flash i od tamtego momentu z fana stal sie jego wrogiem numer 1 :D
Hej, przybliżył byś może jak działa i czym, jest Speed Force dokładnie ? Bo tak czytam i czytam te definicje na ang. stronkach i trudno mi się połapać. Mniej więcej wiem "z czym to się je" ale i tak ciężko mi to sobie "wyobrazić" Dzięki za odp. A tak na marginesie... Co myślicie o tym, jakby Flash z 2024 r. pomógł w walce z RF teraźniejszemu Flashowi ? Dla mnie takie rozwiązanie, byłoby ekscytujące :D Nasz Flash, razem z Arrow i Firestormem próbując stawić czoła RF nie dają sobię rady, aż tu nagle na ułamek sekundy pojawia się Flash z przyszłości i pomaga naszym bohaterom :D Jak dla mnie było by to świetne.
No wiec 'speed force' jest znany z komiksow dc jezeli chodzi o tzw 'speedsterow'. Jest to poza ziemska forma energi ktora napedza wszystkie umiejetnosci flasha, miedzy innym, jeki super predkosc, przenikanie przez obiekty, rozdzielanie swoich czasteczek, super regenracje, przenoszenie w czasie itp. Niektorzy siper bohaterowie narodzili sie z mozliwoscia podlaczenia do speed force a niektorzy nabyli ja przez jakis rodzaj wypadku. Jest to nieskonczone zrodlo energii ktore daje moc naszemu superbohaterowi, cos jak slonce dajace moc supermanowi :). Mam nadzieje ze to pomoglo...
Co do 2 czesci, wedlug teorii podrozowania w czasie lub miedzy wszechswiatami, w kazdym danym momencie moze istniec jedynie 1 wersja danej osoby, czyli flash z przeszlosci przenoszac sie do przeszlosci gdzie jest flash moze istniec przez bardzo krotki okres czasu po ktorym musi wrocic do swojej rzeczywistosci.
No problemo :) zapraszam tez do tematu Ciekawostki na temat flasha, gdzie co jakis czas bede dodawal nowe wpisy na temat naszego ulubionego bohatera :).
http://www.filmweb.pl/serial/The+Flash-2014-694518/discussion/Ciekawostki+na+tem at+Flasha.,2633892
Podobał mi się motyw z wykorzystaniem Lucid Dreams na Cisco. Świadome sny to fajna sprawa. Miałem je ileśtam razy i się świetnie bawiłem . Poza tym Cisco wymienił tytuły dwóch filmów: Incepcja (widziałem wcześniej) i Ucieczka w sen (nie widziałem , nie wiedziałem że istnieje i chętnie obejrzę :D ) ;)
Scena gdzie zastawiają pułapkę na Wellsa -jest bardzo dziwna. Joe ciągle gada że WElls nie przyznał się i strzela aby ratować Cisko. z drugiej strony po co Barry zbiera kule skoro - niby Wells chce zabić Cisko? Ogólnie ta scena ma duzo niedociągnięć. a na koncu Joe mówi przepraszam !