PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=694518}

Flash

The Flash
2014 - 2023
7,5 45 tys. ocen
7,5 10 1 45485
5,9 13 krytyków
Flash
powrót do forum serialu Flash

Z racji wyczerpania ostatniego tematu lexusa bla bla bla, otwieram nowy temat, który najpewniej będzie o sezonie 3, co w nim będzie, najnowszych informacji. Premiera sezonu 3 odbędzie się 6-9 Października, dokładnej daty nie znam.

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Masz dostęp do tej appki?
Bo chyba w Polsce ciężko to będzie pobrać. Przynajmniej mi się nie udaje, bo wywala mi komunikaty o braku dostępności na danym urządzeniu albo o niedostępności w danej lokalizacji.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Sam jej nie pobierałem, ale z tego co czytałem jakiś czas temu już powinna być dostępna w Polsce i innych europejskich krajach. Może mają jakieś opóźnienia, albo zrezygnowali z wydania jej tutaj?

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Ok, dzięki. Jutro jeszcze spróbuje ją pobrać, a jak się nie uda to poczekam aż ktoś wrzuci promo na YT.

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Wygląda na to, że to ten klip:
https://www.facebook.com/TomCavanaghFans/videos/1135078869944190/

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Dzięki.
Wku*w Barry'ego, bezcenny. Pierwsze zgrzyty w rodzince Westów.
Ciekaw jestem, czy Barry zdradzi komuś, że przeniósł się do przyszłości i co tam widział. Znając jego napady kompletnego zaćmienia, pewnie powie o tym komuś.

Azazel94

Nie rozumiem za bardzo ze słuchu tego o czym mówią, wiem tylko, że Wally ocalił Barry'emu życie. O czym ogólnie tam mówią?

ocenił(a) serial na 6
RendersM

Nie ma tam nic trudnego i w sumie istotnego. BluRay2012 opisał o co chodzi, ale głównie Barry spina się, że "Co to miało być. Miałeś być moim cieniem. Obserwuj i ucz się, to wszystko! To wszystko!" Joe go uspokaja i mówi, że przecież uratował mu życie, a Barry "Przykro mi Wally, ale jeśli nie potrafisz ogarnąć podstawowych zasad, ten układ pomiędzy nami jest skończony."
H.R.: Wallace, B.A. mieliście być już naszykowani na otwarcie Muzeum.
Wally: Jesteśmy speedsterami, mamy czas.
I ogólnie bla, bla o niczym. O tym, że to wielkie wydarzenie dla wszystkich, żeby się nie spóźnili itd.

Azazel94

Dzięki wielkie ;)

BluRay2012

Niech mi ktos lopatologicznie wytłumaczy, jak to jest z tym savitarem. Pochodzi z przyszlosci, wie co się wydarzy wiec powstał savitar jak? Powstaje kolejna durna petla ze savitar pochodzi z przyszlosci, a przyszly savitar to savitar przyszly który przybył z przyszlosci -_-

Nigdy nie bylem zwolennikiem tęgo

ocenił(a) serial na 6

Eddie to ̶M̶e̶g̶a̶t̶r̶o̶n̶ Savitar?
http://i.imgur.com/SHvKMNK.jpg

Teoria ciekawa, ale naciągana jak cholera.
Chciałbym, żeby Eddie jeszcze wrócił jako, np. Cobalt Blue, ale Savitarem, to on raczej nie jest.
Szukanie na siłę jak z Człowiekiem w żelaznej masce. Pod tą maską kryło się chyba ze 3 dublerów: blondyn, siwy, czarnoskóry. Robili wszystko, żeby widz w jednym odcinku podejrzewał Zolomona, w kolejnym Wally'ego, Henry'ego itd. Tu powoli widzę, że robią to samo.

A tak w ogóle z tym ujęciem na tego gościa zmieniającego się w Savitara jest jak z walką Jaya Garricka z Zoomem bodaj z 2x02. To nie musi być wcale jego sylwetka. Zdaje się, że Jay Garrick z E-3 opowiadał Barry'emu wtedy mit, kiedy pokazali to ujęcie, więc to może być jakiś podstawiony random dla ubarwienia historyjki, a nie prawdziwy Savitar.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Mógłbyś powiedzieć kim jest ten Cobalt Blue? W sensie czy to jakiś kozak czy zwykły villain na 1 odcinek.

Dodatkowo, jeśli ten Savitar jest taki szybki i mocny że nie mogą go tknąć, to jacy silniejsi speedsterzy są w komiksach?
Niby widziałem że jest jakiś Inertia, ale jakoś groźnie to on nie wygląda i wątpie że były by z nim jakieś większe problemy niż z Savitarem.

A z sezonu na sezon muszą dawać mocniejszych przeciwników ale niby kto mógłby być mocniejszy?

ocenił(a) serial na 6
Wariat_11

Raczej kozak. Jego origin jest tak zawiły, że to villain na cały sezon. Jest tam taka telenowelowata historyjka o rozdzielonym rodzeństwie.
Cobalt Blue czerpał moc z niebieskiego talizmanu, który nosił na szyi. Podobny widzieliśmy na szyi Eddiego w 1x23, kiedy jego zwłoki unosiły się w kierunku czarnej dziury/osobliwości.
Aktor, który grał Eddiego jest w sumie całkiem podobny do komiksowego Cobalt Blue, pasowałby do niego i na początku S1 sporo było teorii odnośnie Eddie = Cobalt Blue.

Potrafił on kraść szybkość dzięki temu talizmanowi. Okradł z niej chyba Jaya Garricka, nie wiem czy czasem też nie Flasha i Kid Flasha (a przynajmniej próbował).
Jak to w rodzince Thawne'ów bywa, nienawidził Flasha i jego rodziny tak bardzo, że tą nienawiścią właśnie aktywował ten talizman.

Pewnie w następnych sezonach użyją tej historii, a kto wie czy jeszcze nie w tym, bo w sumie jakby tak popatrzeć na zbroję Savitara i na kostium komiksowego Cobalt Blue, to są jakieś drobne podobieństwa. Dodatkowo Savitar czerpie moc z niebieskiego Kamienia Filozoficznego, którego używa do produkcji meta-ludzi, "uzdrawia" ich przywracając im moce z Flashpointu i bije z tego kamienia niebieskie światło/płomień, a ten niebieski talizman Cobalt Blue też potrafił uzdrawiać ludzi. Jego rodzice używali niebieskiego płomienia w tym celu.

Savitar w serialu jest mocno przerysowany. Inertia też jest raczej wrogiem na cały sezon. Oni nie muszą groźnie wyglądać. W serialu i tak zmieniają im kostiumy - Zoom, Savitar. Ich kostiumy nie mają wiele wspólnego z komiksowymi, a i na potrzeby serialu mocno ich przerysowali, żeby Barry miał trudniej ich pokonać.
Teraz powoli wprowadzają do serialu wątek przyszłości i podróży w przyszłość, więc taki Bart Allen czy Inertia to już kwestia czasu. W S4, najdalej w S5 pewnie ich pokażą.

Czekam teraz aż wyjaśnią historię z Barrym w więzieniu. Może się to wiązać właśnie z tym, co Barry widział ostatnio czyli śmierć Iris. Może, żeby jej zapobiec Barry zabije Savitara i za to trafi do Iron Heights. Chociaż patrząc jak on rzuca nimi po ścianach, nie wygląda na to, żeby Barry miał tyle siły, żeby go zabić.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

W serialu było powiedziane też, że Savitar był pierwszym speedsterem, ale to chyba Barry generuje speedforce a bez sf nie ma speedsterów chyba?

Myślisz że wprowadzą takie postacie do serialu jak Black Racer czy Sela Allen?
W sumie z drugiej strony z Black Racerem nikt by nie miał szans raczej.

Wariat_11

W serialu barry allen nie wytwarza speed force, speed force w serialu to wymiar, obejrzyj sobie odcinek z sezonu 2 jak barry trafia do speed force, speed force jest podlaczone do kazdego sprintera w serialu, jak mozna takich podstaw nie znac? oO

ocenił(a) serial na 7
dunio_4

W sumie masz rację, za dużo na forum czytam i mi się miesza : P

Wariat_11

Pamiętaj że serial a komiksy różnią się BARDZO między sobą :)

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Też pomyślałam o Eddie'm, jak widziałam tę scenę, ale sama jakoś nie wierze w to, że Eddie może być Savitarem. Właśnie między innymi z tego względu, że Savitar zabija Iris, to było by trochę dziwne. No i też dlatego, że wszyscy zawsze porównują Eddiego do Cobalt Blue. Oczywiście chciałabym, żeby Eddie wrócił, ale po Savitarze bardziej spodziewam się, że to może być jakaś nowa postać, nowy aktor w serialu. Ale trzeba przyznać, że podobieństwo (chociażby po włosach i plecach :D ) jest duże.

Co do samego aktora grającego Eddiego, to wiem, że teraz nagrywa jakiś inny film, chyba w Kalifornii.

ocenił(a) serial na 7
PesiTorres

Tu mam jeszcze coś takiego:

https://www.instagram.com/p/BNiZM4DDLnV/

ocenił(a) serial na 6
PesiTorres

To, że polubił nic nie znaczy. Zrobił to celowo, żeby napędzić plotki albo lajkuje wszystkie posty fanów z grzeczności. Mógł nawet nie przeczytać treści.

ocenił(a) serial na 7
Azazel94

Wiadomo, wstawiam po prostu, bo jako tako dotyczy tematu.

ocenił(a) serial na 6

http://i.imgur.com/K6N1d2E.jpg
http://i.imgur.com/AE83pno.png

Genialne przeróbki teorii Eddie = Savitar, którą wrzuciłem parę postów wyżej xD

ocenił(a) serial na 6

Fajny zegarek ma Eobard w LoT: https://i.redd.it/kmjhpu5mjk2y.png
Na reddicie nazwany roboczo "Don't Stick Your D*ck In The Timeline Watch".
Przydałby się taki Barry'emu. Szkoda, że nie dostał ostatnio czegoś takiego pod choinkę.

Eobard chciał zabić Vixen, ale zegarek wywalił mu error, który powiedział Eobardowi, że to naruszyłoby linię czasu, więc jej odpuścił kwitując "Lucky Girl". Fajna zabawka.

ocenił(a) serial na 6

Oho, na reddicie chyba czytają naszego Filmweba, bo ktoś mi podpierniczył teorię :D
http://i.imgur.com/8ZZ7QI6.jpg

Ten kamień od razu mi się skojarzył z talizmanem Cobalt Blue, ale to z tym Iris pięknie powiązane. Może jednak Eddie = Savitar?
Wiem, że Eddie był już setki razy wałkowany zarówno w S1 i S2, ale tym razem to naprawdę może mieć sens.
Ale z drugiej strony, gdyby tu rozchodziło się o Iris, czemu Savitar/Eddie miałby ją zabijać xD Trochę to poryte, ale jednak można to zwalić na to, że Savitar utknął w Speed Force i trochę mu się w główce od tego pomieszało i chce po prostu, żeby Barry cierpiał, a to najprostsza droga.

Azazel94

Eddie zginal. Kuli w serce nawet Barry by nie przezyl. Wymazanie Eboarda to potwierdza.

ocenił(a) serial na 6
Andrzej323232

I myślisz, że w serialu, gdzie "Zmarli ożywają co środę" jak to stwierdziła w ostatnim odcinku Arrow Felka nic nie da się z tym już zrobić?
Eobard mógł zostać wymazany, ale Eddie mógł mimo wszystko przeżyć. Został wciągnięty przez Osobliwość. Wytłumaczą to, np. tym, że tam pojęcie czasu nie istnieje itd. Mogło go wyrzucić gdzieś w przeszłości albo w przyszłości. Pole do popisu tutaj akurat mają spore.
Przypominam, że Eddie miał na szyi niebieski talizman bardzo podobny do tego, który ma komiksowy Cobalt Blue, a zarazem trochę podobny do Kamienia Filozoficznego, a scenariusz układa banda kretynów, więc niespójności i dziur w fabule jest sporo.
Choćby nie wiem jak kretyńsko brzmiała teoria o Eddie'em, to Berlanti i reszta produkcji już znajdzie sposób, żeby go do serialu przywrócić. Jak nie w tym to w kolejnych sezonach i nie będzie dla nich przeszkodą, że Eddie dostał kulkę w serce, a Eobard został wymazany.

Nie wiem czy oglądasz Arrow, jeśli tak to nie czytaj tego co zaraz napiszę.
[SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW]
[SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW] [SPOILER ARROW]
Skoro byli w stanie przywrócić do życia Laurel w ostatnim odcinku Arrow, to są w stanie też ożywić Eddiego.

Andrzej323232

,,Eddie zginal. Kuli w serce nawet Barry by nie przezyl. Wymazanie Eboarda to potwierdza.''

BŁĄD BŁĄD BŁĄD

Wymazanie Eobarda potwierdza tylko to, że nigdy nie narodził się Eobard Thawne, więc Eddie nadal może powrócić. Gdy został postrzelony i wciągnęła go dziura, mógł zostać uwięziony w speedforce, a tam prawa są inne.

dunio_4

Niby jak trafil do speedforce? Osobliwosc po prostu wszystko niszczy, a nie wrzuca do speedforce. Nic do siebie nie pasuje. Chyba, ze o to chodzi.

ocenił(a) serial na 9
Andrzej323232

To nie była czarna dziura tylko robocza dziura

karol3w

Czarna, bylo wyraznie powiedzianie, ze wciagnie wszystko. To nie tunel czasoprzestrzenny. Osobliwosc znajduje sie w srodku czarnej dziury.

ocenił(a) serial na 9
Andrzej323232

To że było powiedziane to jedno, taka sama była na Ziemi 2 i przez nią dostał się Zoom podający się za Jaya do naszego swiata a w każdym razie jego hełm.

karol3w

Ogolnie po powstaniu osobliwosci wywalilo kilkadziesiat(o ile dobrze pamietam) takich przejsc. Tylko, ze do tego jest potrzebana jeszcze biala dziura. O ile sie nie myle to nawet nie potwierdzono ich istnienia. Ekspertem nie jestem, wiec wole za gleboko w to nie wchodzic.

ocenił(a) serial na 6

Reverse-Flash potwierdził w 3x01, że powróci jeszcze w tym sezonie "See you soon, Flash", a ułatwi to na pewno zmiana dnia i pory emisji Legend of Tomorrow.
Od stycznia LoT będzie emitowane we wtorek o 20:00 czasu CET (środa 3:00 czasu polskiego), czyli tuż po Flashu. Oba seriale powrócą 24 stycznia.

Spekuluje się, że jest to celowy zabieg, by zwiększyć oglądalność LoT, która jest podobno niska i S3 tego serialu stoi pod znakiem zapytania, ale ja myślę, że to bajeczka, bo ten sezon LoT za sprawą JSA i Legion of Doom z RF na czele stoi na naprawdę wysokim poziomie. Doceniają go również w USA, więc coś tu jest nie halo.

Taka zmiana ma pewnie na celu wprowadzenie Reverse-Flasha z powrotem do Flasha w epizodycznej roli lub sprowadzenie Barry'ego do LoT (albo jedno i drugie). Z resztą zdaje się, że przed startem S2 LoT były jakieś przecieki, że Flash się w tym serialu pojawi w jakimś odcinku.
Coś takiego nie byłoby raczej możliwe przy obecnych porach emisji obu seriali. Flash jest we wtorek, LoT było 2 dni później. To wiele by utrudniło, a tak możliwe jest skakanie po różnych wątkach i upychanie Reverse-Flasha i Flasha w obu serialach.

użytkownik usunięty
Azazel94

Savitar wyrazil sie ze barry zamknął w "wieczności", czy tylko mi się przeslyszało?

ocenił(a) serial na 6

Powiedział chyba "eternity" - "you trapped me in eternity", więc tak.

ocenił(a) serial na 9

Czyżby Flash miał wreszcie dostać nowy kostium?
https://twitter.com/grantgust/status/808184948435795968

ocenił(a) serial na 6
BluRay2012

Jeśli dostanie, to na pewno nie przed 14. odcinkiem, który obecnie kręcą i ma na zdjęciach z planu jeszcze stary kostium.
W scenie, gdzie ginie Iris też miał stary kostium, a to wydarzy się w maju, więc nie zanosi się, żeby miał dostać kostium w tym sezonie, chyba że to oleją i dostanie, ale wtedy mogłoby to w jakiś sposób wpłynąć na przyszłość, którą widział Barry.
Niby to tylko kostium, ale jednak jakaś tam zmiana jest...

ocenił(a) serial na 9
Azazel94

Barry widział potencjalną przyszłość, czyli co by było gdyby nie zobaczył przyszłości. Teraz może założyć jakikolwiek strój a Iris może przeżyć.

Noc śmierci Nory Allen, po zmianach w linii czasu:

https://www.youtube.com/watch?v=1de1PRvP6bs

ocenił(a) serial na 9
luckyskill

Fajnie zlepione w całość. Zaczeło się od 2 speedsterów a skończyło się na 5.

lexus123

Tylko ze RF i Flash z odcinka 23 sezonu 2 zostają wymazani, wiec jest po staremu jak w sezonie 1

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Niech lepiej kto chce jeszcze raz obejrzy końcówkę odcinka Flashpoint i każdy sam oceni który RF ostatecznie zabija Norę (wyraźnie pokazane jest ze znika znokautowany wcześniejszy RF, gdy pojawia się późniejszy, więc nie może byc tak jak w sezonie 1, ale według dunio_4 mimo wszystko wcześniejszy zabija Norę)

karol3w

1. Wklelili scenę zabicia Nory z poprzedniego sezonu.

2. To ze RF z flashpoint który jest pokazany, a następnie jest z scena z zabiciem Nory, czy to oznacza ze to ten RF zabil? Może po prostu pokazali tak ujecia specjalnie?

3. To ze po zabiciu Nory pokazane sa klatki z s1 i 2 tez oczywiscie nic nie mowi?
FACEPALM

Zapomnialem ze ty myslisz inaczej i masz 0 wiedze z universum DC, probujac noeudolnie wmowic ze po odwroceniu fashpointu linia czasu jest taka sama

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Właśnie to Ty chcesz wmówić że linia czasu jest taka sama a nie jest!!!
3. Co z tego ze pokazali? Był na nich Wellspbard? Chyba nie. Dziękuję. Poza tym pokazali tylko najważniejsze zdarzenia te które się zbyt nie zmieniły.
2. Tak. Dokładnie to oznacza, bo ZNOKAUTOWANY WCZEŚNIEJSZY ZNIKNĄŁ zadziałało na niego tak jak na wcześniejszego Flasha. Dlaczego miałoby zadziałać inaczej. Poza tym RF skacze po przeszłości (czego wcześniejszy nie robił) i żeby zdarzenia z pierwszego sezonu miały miejsce musi wrócić do 2000 roku inaczej nie będą miały miejsca!!!

karol3w

W orginalnej lini czasu barry zostal flashem w 2020, dzieki eabordowi barry zostal flashem juz w 2014. Tak samo wydarzenia s2 nastepują po finale gdzie eddie nie zyje.

Ogladanie ze zrozumieniem too hard

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Oryginalnej osi czasu nie musisz mi przypominać. To ja ci ją przypomniałem. I Ty oglądaj ze zrozumieniem i myśl logicznie. Wyraźnie masz pokazane że wcześniejszy znokautowany został wymazany a pozostał z Flashpoint, po czym zabija Norę odstawia Barryego do 2016 mówi że rzeczywistość jest inna (co tylko potwierdza ze to RF z Flashpoint) a teraz hula po przeszłości ci którzy oglądają LoT wiedzą w jakim celu. I żeby wydarzenia z S1 miały miejsce to RF z Flashpoint (nie wcześniejszy jak Ty uważasz bo ten już nie istnieje) musi wrócić do 2000 roku. Inaczej Eddie nie może popełnić samobójstwa a ci których zabił RF powinni żyć.
To może ci trochę rozjaśni co na tę chwilę zdarzyło się w 2000 roku.
https://youtu.be/1de1PRvP6bs

karol3w

Ale ty jestes glupi.

Specjalnie zmontowali scene ze RF z flashpoint i zabijacy Nore sa obok siebie, zeby tacy glupole nie rozumieli serialu,
ktorzy biora wszystko doslownie CO ZOBACZA NA EKRANIE

Ciekawe jak wytlumaczysz brak brody przez RF gdy odstawil Barrego?
Znokautowany RF znika bo linia czasu przeskoczyla na inna, wiec wydarzenia ze flash uratowal matki nigdy nie bylo

Nie mam zamiaru dziecku z podstawowki tlumaczyc znowu

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

Tak RF z Flashpoint się pojawił wcześniejszy zniknął a potem RF z Flashpoint przeskoczył na wcześniejszego, dobre sobie. Chryste Panie. To skąd wiedział geniuszu że ma odstawić Barryego do przyszłości? No odpowiedz!

karol3w

http://i.imgur.com/4Azunyf.jpg

W wersji noob

Wyobraź sobie że twórcy ucieli duży kawałek serialu, gdzie powinno być tak że RF z flashpoint powstrzymuje w przeszłości flasha który chciał uratować matke, i wbiega z szybkością do domu żeby zobaczyć jak flash i RF znokautowany znika.

Potem po prostu RF odstawia flasha do domu do terazniejszosci , i moment jak RF z sezonu 1 zabija Nore jest SKOPIOWANY z poprzednich sezonow nawet, i są klatki z sezonu 1

Jak tego nie ogarniasz to jestes glupszy niz myslisz, tak niestety

ocenił(a) serial na 9
dunio_4

A o czym przez caly ja mówię? Przeciez mowie ze zabija RF z Flashpoint a to ty sie uparłeś ze wczesniejszy. Przeczytaj najwczesniejsze posty naszej dyskusji. I czytaj moje ze zrozumieniem !

karol3w

Na jakiej podstawie tak twierdzisz, procz tego ze 2 ujecia są obok siebie?