Forst
powrót do forum 1 sezonu

Wyjaśni ktoś zakończenie? Dlaczego Szrebska zabrała Hansena ? Oboje byli w zmowie? Dlaczego?

ocenił(a) serial na 3
daniel_olasz

Scenariusz jest na podstawie książek. W 3 czy 4 tomie dowiadujemy się, że Bestią jest mąż Pani Prokurator. Po drodze zabija jeszcze dziennikarkę, która przetrzymuje w piwnicy.

Anna_Cy_ra

a czy w książce jest motyw Wiktora i Bestii z sierocińca? Co się tam stało i co takiego zrobił Wiktor?

ocenił(a) serial na 3
demostenes

Ksiazki czytałam prawie 2 lata temu. Teraz jestem na 6 odcinku serialu. Wydaje mi się, że serial odbiega od książek. Nie pamiętam, ale Forst i Iwo nie byli w książkach powiązani. Na tym etapie historii prokurator nie wiedziała, że jej mąż jest mordercą.

Anna_Cy_ra

Tylko, że ja książek nie czytałem wiec dlatego napisałem, że scenariusz napisany „zbyt oczywiście”

Anna_Cy_ra

Szrebska nie została zabita. Jej postać pojawia się w kolejnych częściach

zbyniek1978

Słabe toto niestety - przekombinowane za mocno i człowiek po obejrzeniu 6-ego odcinka zastanawia się, o co tu w ogóle kaman. Jakiś sens tego nędznego zakończenia faktycznie może mieć dawna sprawa z Krakowa - może to brat bliźniak Olgi stracił życie, może to jej dziecko - brak informacji dokładnej, bo „dzieciak”, to dla policjanta może być równie dobrze kilkulatek, co i student.

ronin_atcm

Jej, czyli Olgi

ocenił(a) serial na 3
daniel_olasz

Dokładnie tak !

daniel_olasz

Ja też po 3 odcinku stawiałam na męża prokuratorki, a nie czytałam książek. Zakończenie z dupy , pod 2 sezon zrobili sobie zapowiedź .. dobrze że to tylko 6 odcinków było...

daniel_olasz

Też po tym odcinku wiedziałam że bestią jest mąż prokuratorki .

dodopunk

Rozumiem to tak, że dziecko, które zginęło przez Forsta przed przeniesieniem to był jej syn i się zemściła. Jedyne sensowne wyjaśnienie. Jak uciekł z karetki to zagadka. Ktoś może streścić wersję książkową?

ocenił(a) serial na 3
dodopunk

Kolejna rzecz, która nie ma sensu- Iwo znał dyrektorkę i wiedział, że ma syna (nie wiedział na początku zlecenia, że ona była córką gościa wyglądającego jak Darth Vader bez maski z Gwiazdy Śmierci)- ją zastrzelił, ale jego nie wykończył... Czyli nie skończył linii.

Migotka

Zdaję mi się, że syn dyrektorki był jej przybranym dzieckiem, nie biologicznym. Kolejna sprawa, moim zdaniem morderców jest dwoje. Zwrociliscie uwage, że morderstwo syna ministra tu nie pasuje. No i tylko 2 osoby spośród ofiar były zdekapitowane. Syn ministra i na końcu sekretarka Forsta. Te dwie osoby zabiła Szrebska. Ojciec młodego studenta bywał w sekretnym burdelu, może kiedyś korzystał z usług Szrebskiej, która była tam przetrzymywana.

demi77

To nie była sekretarka Forsta, tylko pracownica recepcji komendy. I nie odcięto jej głowy.

ocenił(a) serial na 6
dodopunk

Jeszcze nie przeczytałem wszystkich książek więc wypowiem się co do serialu. Wychodzi na to, że była z Hansem w zmowie. Dlaczego to się dowiemy w kolejnych sezonach (może do tego czasu już przeczytam książki i sobie dolepię motyw). Nie klei mi się jedynie to, że Hansen wzniecając pożar poświęcił Olgę, a ona nadal go ratuje. Jasnym jest, że to ona zabiła Halinę i pomogła Hansenowi. Olga pomimo tego, że była w zmowie z Eliaszem (Hansenem) to miała krótkofalówkę, przez którą wiedziała wszystko równo z patrolami, inspektorami (choćby Frost). Już mnie to zaciekawiło przy pierwszej scenie gdy pojawiła się przy trupie na Giewoncie i się wyjaśniło zaraz przy pierwszej okazji gdy krótkofalówka informowała o kolejnej śmierci.