I jak wam się podobał odcinek? Nie mogliście się jego doczekać tak jak ja? xD
Odcinek całkiem niezły, cieszę się, że nareszcie Peter wrócił :). Mam nadzieję, że Walter mu pomoże! Jak myślicie Bishop uiwerzy Peterowi? Czy Oliwia odzyska pamięć?
Ale emocjeee ! :D:D
Jeżeli chodzi o oglądalność to pomimo trzytygodniowej przerwy poradziło sobie całkiem nieźle.
Co do samego odcinka dobrze było zobaczyć trio w całości. Co do tego jak się dalej rozwinie akcja to obstawiam jednak, że nie wróci wszystko do normy, widać że Olivię pcha w stronę Lee, w dodatku zaczyna miewać dziwne anomalie czasowe. Obstawiam, że początkowe odcinki będą polegały na ponownym zdobywaniu zaufania przez Peter'a, o rozkwitającym romansie z Olivią mogą sobie niektórzy tylko pomarzyć. I pytanie?....Czego chcą zmiennokształtni 2,0, z kim rozmawiają i czy oby na pewno chodzi o ten drugi wszechświat? Z promo kolejnego odcinka można wywnioskować, że Walter nie zamierza zaakceptować swojego syna. Tak jak już było mówione nie raz, ten sezon to jeden wielki reset, to nie są te same postacie, które były z nami przez trzy lata, pomarańczowy wszechświat niby ten sam, a jednak troszkę inny.
O wiesz juz jaka byla ogladalnosc ? Daj linka bo ja tu czekam az na wiki zaktualizuja i sie doczekac nie moge.
Na hatak wspomnieli przy okazji drugiego odcinka grimm i dali zestawienie oglądalności. Dla Fringe było to 3,28 mln przy współczynniku 1,3....standardowo jak dla niego. W porównaniu z poprzednim odcinkiem zanotował 6% wzrost, a trzeba było na niego czekać trzy tygodnie. Nie martwię się o ten serial, trzyma poziom i ma stałą widownie, jak będzie utrzymywał oglądalność powyżej 3 mln to nie zniknie prędko. Włodarze FOX już się w zeszłym sezonie wypowiadali, że taka oglądalność jest wystarczająco zadowalająca.
Mnie właśnie zastanawiają te anomalie czasowe. O co w nich chodzi i dlaczego właśnie teraz. Bardzo mi się podobał odcinek, myślę, że warto było czekać.
A co do zmiennokształtnych, scena kiedy zmiennokształtna pisała na maszynie od raz skojarzył mi się z tą maszyną przez którą Bolivia kontaktowała się z drugim wszechświatem, ale na pewno tak łatwo nie będzie. Coś czuję, że szykuje nam się odkrycie następnego wszechświata i bardzo mi się to podoba!
Trzeci wszechświat... Ale by było :).Prawdopodobnie tak będzie, bo wątpię, żeby Walternate knuł jakąś intrygę przeciw naszemu światu i wgl byłoby to za łatwe :).
Mam nadzieję, że serial pozostanie z nami jak najdłużej. :)
Jak to w 3?? Narazie odkryto tylko jeden wszechświat, razem z naszym to są 2 wszechświaty ;)>
W "naszym" obserwator uratował Petera, w tym, w którym teraz dzieje się akcja nie. To łącznie daje nam 3 wszechświaty.
Matt_888 nie rozumiesz... są dalej 2 światy, nic się nie zmieniło poza tym, że po wypełnieniu swojej "misji" (ta akcja z urządzeniem i peterem w roli głównej pod koniec 3 sezonu) obserwatorzy zdecyowali usunąć petera, ponieważ on nie powinien był żyć ("nowy" walter twierdzi że jego syn zginął pod taflą lodu, w "starej" wersji chłopca ratuje obserwator ). wszystkie zmiany w zachowaniach aktualnych bohaterów są spowodowane nieobecnością petera w ich życiu, ale to jest ten sam świat
1 wszechświat był w tym gdzie peter i olivia byli razem ! 2 wszechświat był tam gdzie bolivia urodziła dziecko! Teraz akcja dzieje się w 3 wszechświecie a ta zmiennokształtna pisała pewnie do 4 wszechświata.
Nie 3 wszechświat. To jest ciągle niebieski wszechświat (tak go wolę nazywać). Po prost pewne fakty zostały w nim wymazane. Na razie znamy tylko niebieski i czerwony wszechświat.
obejrzyj sobie jeszcze raz ostatni odcinek trzeciej serii i pierwszy nowej, ale tak uważnie i wtedy pogadamy :) szczególną uwagę zwróć na obserwatorów i na to co mówią :)
Ale był jeszcze jakiś wszechświat do którego trafił Peter pod koniec 3 sezonu. Coś tam było, że strażacy go uratowali pod ruinami WTC chyba, jacyś strażacy byli. To chyba jeszcze jeden wszechświat, albo coś już źle pamiętam. :P