PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=467127}
7,7 27 tys. ocen
7,7 10 1 27162
6,7 3 krytyków
Fringe: Na granicy światów
powrót do forum serialu Fringe: Na granicy światów

4x19 (opinie)

ocenił(a) serial na 10

<jeszcze odcinka nie ma ale temat już jest> xD

na hatak jest intro tego odcinka i jest fantastyczne ! :D

tnij. com/rXYzb

usunąć spacje :)

kamil665544

Najlepsze to sposób w jaki twórcy nam przekazali adres linku to tego intra. Został podzielony na 4 części i umieszczony w każdym z czterech teaserów do tego odcinka.
http://i.imgur.com/N6Ood.jpg

ocenił(a) serial na 9
kamil665544

kto nie ogladal niech nie czyta.

hmmm dziwny odc.. i co? nie bedzie juz olivii? teraz bedzie w przyszlosci serial?

ocenił(a) serial na 10
aleera89

po 5 minutach sprawdzalem czy na pewno fringe ogladam :D tydzien temu normalny odcinek a tu wszystko wywrocone do gory nogami, nie wiadomo o co chodzi potem myslalem ze musialem pominac jakis odcinek .... dziwne to wszystko

ocenił(a) serial na 9
Smigol

Jak będzie bez Olivki to się wkurzę mocno :/ tak z dupy to wszystko :P I ten Walter....

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Martie

Serdeczne dzięki kutwa! naucz się używać spoilerów!! nie psuj innym zabawy.

ocenił(a) serial na 9
Zetnakatel

Ej jaki spoiler? Że wrócą do stanu teraźniejszego? Dla mnie to nie jest spoiler..

ocenił(a) serial na 7
aleera89

Cóż.. dla mnie jest to spoiler, ja np miałem nadzieję, że już do końca serialu akcja będzie toczyć się w przyszłości i w finale serialu dopiero wrócą.
Wątki z 4 sezonu do odc wczorajszego w ogóle mnie nie satysfakcjonowały i ogólnie jest to odgrzewany kotlet typu shapeshifterzy, Jones, a tak przynajmniej jest coś nowego i coś do przodu ;)

ocenił(a) serial na 10
aleera89

Jak będzie bez olivii to serial się poprawi. Chyba najgorsza aktorka w tym serialu. A co do tego odcinka to rewelacja. Widać że wiedzą jak chcą rozwinąć serial. zupełnie jak koniec pierwszego sezonu gdzie tak na prawde serial dopiero się rozkręcił.

ocenił(a) serial na 10
Smigol

Każdy 19 odcinek danego sezonu jest inny- tym razem zabrali nas do przyszłości:) Ciekawa tylko jestem czy akcja z tego odcinka będzie kiedyś kontynuowana- świetnie rozegrane i szkoda by było zmarnować taki potencjał:) Może kolejny sezon o tym będzie? kto wie kto wie:)

ocenił(a) serial na 9
dorottak

Czy mi się wydaje, czy kiedyś już był taki motyw, że bodajże Peter pojawił się w przyszłości i agentką była siostrzenica Liv?

ocenił(a) serial na 7
individuel

Dobrze ci się wydaje :) Ta młoda blondynka jest córką Olivii i na szyi nosi wisiorek z kulką którą zarobiła Olivia. To musi być ta wersja rzeczywistości w której obudził się Peter jak zabawiał się tą maszyną.

ocenił(a) serial na 9
pikaforek

O, o. No właśnie.

Właśnie obejrzałam odcinek i mam nadzieję, że teraz będą to kontynuować. Ale chyba martwię się o skłonności Waltera do bycia szalonym naukowcem :D

ocenił(a) serial na 7
individuel

Właśnie, pamiętasz może jaki to był tytuł odcinka?

ocenił(a) serial na 9
park3r

To był finał 3 sezonu.
A co do rzeczywistości w której obudził się Peter - ona przestała istnieć, ponieważ Peter został usunięty z lini czasowej, po tym jak on i Walter wysłali maszynę do przeszłości ;)
Wydarzenia w 4x19 dzieją się 24 lata po finale sezonu 4.

ocenił(a) serial na 7
Mrs-B

A faktycznie! Długa przerwa u mnie miedzy oglądaniem 3 a 4 sezonu wytarła trochę pamięć, dzięki! :)

ocenił(a) serial na 7
kamil665544

Jeden z najlepszych odcinków Fringa jaki został nakręcony. Po prostu rewelacja. W końcu prawdziwy Fringe a nie nie wiadomo co przez cały 4 sezon do tej pory

Zetnakatel

Czyż to nie był pierwszy odcinek, w którym nie było Olivii? :D

Nom, świetny odcinek. Trochę namieszane, bo taki przeskok, ale fajny ;)

KomputeromaniaK

Coraz ciekawiej sie dzieje, przyszly odcienek - juz nie moge sie doczekac.
P.S. wiadomo coś czy FOX podjał decyzje o przyszłosci serialu? (5 sezon)

ocenił(a) serial na 10
Wojtek_Jerzy

Nie wiem czy to okaże się prawdą, że piąty sezon jednak będzie, ale: na stronie Fringe redakcja podsumowała odcinek i odkryła:

"Kod dostępu do opuszczonego budynku Massive Dynamic 092112#.
21 września 2012 roku najprawdopodobniej swoją premierę będzie miał 5 sezon Fringe.
Natomiast do otwarcia skarbca MD trzeba było wpisać 052010. W maju 2010 emitowany był finał drugiego sezonu."

Zatem może będzie kolejny sezon. Przesyłam link:
http://fringe.com.pl/podsumowania/1588-0-1a3r

ocenił(a) serial na 10
Wercia1501

raczej go nie bedzie. Wyniki ogladalnosci spadaja i wlasciciele foxa, chca go zdjac z ramowki. Ostatnio czytalem, ze maja go skonczyc na 4 sezonie i jesli jakas inna tv go kupi, to beda krecic dalej.

ocenił(a) serial na 10
emu_

Coś mało czytałeś. Wyniki oglądalności Fringe mają się dobrze. Zdawać by się mogło, że jest źle, ale od początku nadawania czwartego sezonu, Fringe stracił w najgorszym momencie sezonu zaledwie 600 tys widzów w porównaniu do najchętniej oglądanego odcinka. Gorzej się ma trochę sprawa przedziału wiekowego 18-49, bo ten spadał już poniżej 1.0. Niemniej jednak wyniki z nagrywarek wskazują, że Fringe jest najchętniej oglądanym serialem z piątkowej ramówki, która i tak jest bardzo słaba (tutaj nawet Grimm koksi swoimi pięcioma milionami na stacji NBC). Zamówienie piątego sezonu to moim zdaniem, a także wielu producentów i źródeł powiązanych z serialem, tylko formalność. Nawet jeżeli zamówienie miałoby opiewać na 13 odcinków. Szkoda, że FOX boi się pójść na całość i emitować Fringe w czwartki, czyli pierworodny dzień nadawania. Fringe by zyskał dużo, dużo widzów, choć jednak i to nie byłaby zadowalająca liczba, niestety.

ocenił(a) serial na 10
FlashBack

mniej wiecej tyle, ile czas pozawla. Ostatnie co czytalem to, ze ma byc jeszcze 13 odc. Ogladalnosc jest na poziomie ok 3 mln co nie jest duzo (niestety). Cos tam pisalo o dobrych wynikach vod. Mam nadzieje ze bedzie lecial dalej. :) dzieki za nowe info!

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

Beka z osób oceniających Fringe na 10, a nie rozumiejących najprostszych przesłanek w serialu.

FlashBack

A jakie są te najprostsze przesłanki serialu ?

ocenił(a) serial na 10
FlashBack

Beka to z takich jak ty. Oceniam na 10 i jak najbardziej rozumiem serial. Teraz mam beke z ciebie i tobie podobnych którzy uważają się za najmądrzejszych.Ehhh

ocenił(a) serial na 7
kamil665544

Dawać 5 sezon z fabułą w przyszłości! To będzie stricto science-fiction jak Raport Mniejszości czy Blade Runner!

antyseba

Odcinek mega, najlepszy ze wszystkich..

antyseba

Hola, hola !! Tak daleko to bym się nie zapuszczał. Zawsze lubię sobie obejrzeć, o przyszłości, wizje różnych twórców. Jednak w tym serialu ciekawych pomysłów na 'przyszłość' brak. Może z lenistwa, może budżet nie pozwala za bardzo świrować,ale przecież kreatywność nie koniecznie musi być droga.
A tak na marginesie odcinka 4x19, to nie można było użyć kija do wypchania ich z bursztynu :D

ocenił(a) serial na 10
jikku11

moze odrazu przebic ich wlocznia,co ;> ?

kamil665544

Trochę bez sensu się skończyła akcja w pociągu etta tatuś piter i koniec a w kolejnym odcinku coś innego i bez zakonczenia tamtego wątku :/

ocenił(a) serial na 10
Marko81

używaj znaków interpunkcyjnych ,bo się ciężko czyta ;)
czy tylko mi się odcinek nie podobał ? Był tak samo męczący jak 2x19 i 3x19...

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

nie tylko Tobie!
ucieszyła mnie znaleziona tu informacja, że w następnym odcinku znów cofamy się w czasie :))

ocenił(a) serial na 8
kamil665544

mi też się nie podobał

ocenił(a) serial na 9
kamil665544

niestety twórcy chyba w każdej serii robią jakiś wypad w przyszłość

ocenił(a) serial na 10
kamil665544

Taki średni ten odcinek. Nie wiem co oni zrobili, żadnego nawiązania do 18 odcinka w którym przenieśli się dalej w czasie. A teraz znowu powrót ? O co chodzi ? Pewnie w następnym odcinku przeniosą się znowu. W takim razie powinny powstać dwa LUB 3 nawet osobne seriale :D

ocenił(a) serial na 10
zawek9

Jesteś baran i tyle w temacie. Nawet mi się nie chce tłumaczyć ci tak prostych rzeczy.

ocenił(a) serial na 9
FlashBack

Zgadzam się z przedmówcą ;)
80 % ludzi wypowiadających się w tym temacie pisze jakieś bzdury albo nie ogarnia fabuły.