http://www.youtube.com/watch?v=BKWce0a06yE Nowe, wyśmienite promo :) Wygląda na to, że będzie więcej o Lojalistach, pośród których rozprzestrzenia się dziwna plaga ;) Z jednej strony podoba mi się ten pomysł, jeśli zostanie sensownie wyjaśniony, z drugiej martwi mnie, że jego wytłumaczenie może być banalne xD No i rozpoczyna się wojna z Obserwatorami ^^ Smutno tylko na myśl, że po tym odcinku prawdopodobnie nastąpi dwutygodniowa przerwa :(
Nie wiem czy banalne, ale pewnie Walter coś wymyśli:) w końcu nie mogą zostawić z tym czymś Olivii!:)
W to nie wątpię :P Przepraszam za pomyłkę - powinno być oczywiście Ruchu Oporu zamiast Lojalistach ;) Tak z inne beczki, wygląda na to, że w kolejnym odcinku znów nie zobaczymy ani Broylesa ani Niny ;/ No i ograniczyli ilość Obserwatorów pojawiających się w odcinkach, czy to dobrze czy to źle, to już kwestia gustu, ale ja wolałem jak było ich więcej :D
no właśnie miałam pisać, ale domyśliłam się, że Ci chodziło o Ruch Oporu:) hmm no mi Niny szkoda, jakoś przez czas trwania Fringe'a przekonałam się do tej postaci:)
Też ją lubię ;) A na dodatek fajnie ją ucharakteryzowali w 19 odcinku, lepiej się prezentuje niż Broyles, który wygląda jakby w każdej chwili mógł wyschnąć na wiór :P
no Broyles tak średnio zrobiony, po prostu go "zasuszyli":D mogliby coś więcej powiedzieć a propos oddziału / dywizji Fringe , bo to że teraz niewiele mogą to jedno, ale jakoś nie wierzę, że Broyles tak łatwo zaakceptował świat rządzony przez Obserwatorów..
Nie, na pewno otrzyma jakąś rolę w ostatecznym starciu, ale mam wrażenie, że twórcy chyba za wolno prowadzą fabułę xD
Notatka prasowa 05x03 "The Recordist":
Zespół Fringe kontynuuje walkę z uciskającymi świat najeźdźcami - Obserwatorami. Pewne nieprzewidziane zdarzenie prowadzi naszych bohaterów wprost do lasu, gdzie spotykają dziwną i tajemniczą subkulturę ludzi całkowicie oddających się zapisywaniu ludzkiej historii. Odcinek już 12 października na antenie FOX.
Z tego wynika, że to nie Ruch Oporu, ale coś jeszcze innego ;) Hmmm... ciekawe xD
a nie ma jakichś sneak peeków już? chyba powinny już być, bo już się niecierpliwię!! :D
Oto i sneak peeki xD http://fringe.com.pl/component/content/article/42-sezon-5/1707-trzy-nowe-sneak-p eaki-
Przedziwny teaser: http://fringe.com.pl/component/content/article/42-sezon-5/1706-teaser-humanitys- only-hope- :D Jestem szalenie ciekaw, co zdają się sugerować twórcy ;) No i najlepsza wiadomość - już pojutrze będziemy mogli obejrzeć nowe Fringe! ^^
Odcinek bardzo dobry. Zauważyliście, że 5 sezon Fringe ma całkowicie inny klimat niż wcześniejsze sezony Fringe? Niby fajny, ale myślę, że jakby to nie był ostatni sezon to bym się wkurzyła, że zmienili Fringa. Ale jest to ostatni sezon, więc nawet dobrze się ogląda :)
To prawda - jest trochę inny klimat, momentami trochę męcząco patetyczny xD Bardzo mi się za to podobał motyw komiksu (kojarzy mi się z Beyond Fringe), choroby (chodź nie do końca ogarnąłem jej wyjaśnienie, ale to specyfika serialu :P ), kostek informacyjnych, jabłek w pastylkach i fakt, że Lojaliści nareszcie depczą naszym bohaterom po piętach :D No naprawdę, jak po tym odcinku ktoś znów będzie narzekał na efekty, to robi to już z czystego braku znawstwa ;) Czekam na ciąg dalszy, mają już paliwo do tajemniczej broni, ale co dalej?...