Jak uważacie, kim może być ten tajemniczy obserwator?
Większość obserwatorów jest obojętna na uczucia,związki wydarzenia które dzieją się w
życiu głównych bohaterów, oprócz własnie Septembera. Tylko on nawiązuje kontakt z
bohaterami i SPOILER a co najważniejsze pomaga im (uratowanie Petera, ostrzeżenie
Olivii przed śmiercią, ujawnienie Peterowi kim są obserwatorzy, ostrzeżenie Waltera
przed obserwatorami w finale 4 sezonu) KONIEC SPOILERA
Więc moja teoria, którą chętnie zobaczyłabym w serialu to to, iż dziecko z odcinka Inner
child to właśnie September. Pytanie: Jak to możliwe skoro przez 3 lata pojawiał się jako
dorosły mężczyzna ? Otóż obserwatorzy potrafią podróżować w czasie.
Do moich wniosków doprowdziła mnie ostatnia scena wspomnianego powyżej odcinka,
gdzie na końcu tajemniczy chłopiec zostaje przewieziony do rodziny zastępczej (czy coś
w tym stylu) i widzi na drodze Obserwatora. Według mnie to September oglądający
młodego siebie.
Jak uważacie czy to możliwe ? Może posiadacie argumenty które negują moją tezę ?
Świetna teoria, myślę że jest jak najbardziej prawdziwa. W sumie to jedyne dobre wyjaśnienie związku dzieciaka z Obserwatorami. Już od samego początku pomaga ekipie w śledztwie i nawiązuje więź z członkami Fringe.
Skoro mają rozwinąć wątek obserwatorów, co sugeruje odcinek 4x19 oraz końcówka finału, to mam nadzieje, że dostanę odpowiedź na pytanie dlaczego Wrzesień, tak bardzo przejmował się rodziną Bishopów.
Może moja teoria znajdzie odzwierciedlenie w serialowej rzeczywistości :D Ale jak znam Fringe, to może zdarzyć się wszytko w tym finałowym sezonie :)
Myślę, że nie będą już wracać do tego odcinka. To wygląda w sumie jakby mieli jakiś pomysł związany z Obserwatorami, ale z niego zrezygnowali. Pewnie nie wpadli na to, że można by rozwiązać ten wątek tak jak piszesz i wydaje mi się, że zostanie to niewyjaśnione do końca. Mam nadzieję, że się mylę.
a ja mam naprawde wielka nadzieje, ze to jednak nie bedzie finalowy sezon. choc faktycznie, tak sie zapowiada. a swoja droga-czy tez myslicie ze oni musza jesc takie ostre zarcie wlasnie ze wzgledu na to ze nie odczuwaja absolutnie nic?
Mam taką teorię, że Septemberowi nie podobała się SPOILER rzeczywistość pod reżimem Obserwatorów i postanowił uratować Petera, bo ten mógł naprawić sprawę (jak również Henrietta) - odnoszę się tu oczywiście do 4x19.
W sumie twoja teoria też ma sens, chociaż szczerze mówiąc chciałabym aby odcinek z tym łysym dzieckiem był jakoś przywołany w 5 sezonie. SPOILER Czy wie ktoś może czy w odcinku 4x19 była mowa o tym, że "Obserwator który im pomagał" nie żyje ?? Nie wiem czy tylko moja wyobraźnia, czy na prawdę w odcinku ta informacja została podana. dzięki z góry. KONIEC SPOILERA
Chyba nie żyje, przecież został postrzelony w ostatnim odcinku i zniknął (umarł?) w jednym z wcześniejszych (po cofnięciu się w czasie)
wyciagneli pocisk i zostal zabrany przez innego obserwatora(moment kiedy stol na przyrzady chirurgiczne sie przewraca i astrid zwraca na to uwage)